G.V.V.V. A1 door in de beker ten koste van v.v. Woudenberg

21 oktober 2013

De A1 heeft dit seizoen een voortvarende start in de competitie, maar ook in de beker wisten ze de tweede ronde vrij eenvoudig te behalen. In de poulefase ging het ten koste van VRC en Sporting 70 en gingen G.V.V.V. en Hercules door naar de volgende ronde. Ook in de tweede ronde ging het overtuigend, al was daar wel een rode kaart voor nodig.

G.V.V.V. startte met een aangepast middenveld in vergelijking met vorige week. Zo speelde de herstelde Mo rechts op het middenveld en schoof Amine een stapje door naar de 10-positie. Ondanks dat de geel-zwarten uit Woudenberg een klasse hoger spelen, was daar in de wedstrijd niet veel van terug te zien. G.V.V.V. had het meeste balbezit, maar creëerden weinig kansen. Francesco spelend op ‘7’ kreeg een uitgelezen mogelijkheid de bal binnen te schuiven na een goede actie vanaf de rechterflank. Waar hij beter met links had kunnen beslissen, deed hij dat ongelukkig met rechts waardoor de poging geen doel trof.

De eerste helft werd gekenmerkt door veel onrust, foute veelal voorwaartse keuzes van G.V.V.V. en weinig echte kansen. Het blauwe middenveld maakte het zichzelf vaak onnodig lastig door te veel te willen in balbezit. Na een halfuur spelen kreeg Woudenberg de eerste mogelijkheid. Door een zwakke omschakeling van G.V.V.V. kon de aanvaller van de hoofdklasser uithalen van zo’n 18 meter, maar de bal mistte precisie. Twaalf minuten later was er een miscommunicatie tussen Bilal en Amine waardoor de linksbuiten van Woudenberg de kans kreeg de bal te lobben, maar ook deze poging was niet zuiver en mistte het doel van Marco van Kooten. Na een toch wel saaie eerste helft konden beide teams gaan rusten met de brilstand (0-0).

In de rust besloot trainer Dick van de Steeg zijn beide wissels te gebruiken. Linksbuiten Marwan kwam er in voor Rik en Boudewijn voor Amine. Hierdoor werd Mo linksachter en kwam Francesco op het middenveld, Bou kreeg zijn favoriete plek op 10. Al na 3 minuten was het raak, weliswaar met enig fortuin. Een corner van rechts genomen door Rob van Eem belandde tot zijn eigen verbazing in één keer in de verre hoek. Supporter Van Meegdenburg sr. moest hem er op wijzen dat de knikker toch echt in het netje was beland. Rob zou Van Eem niet zijn om te zeggen dat het een bewussie zou zijn geweest.

De spreekwoordelijk ban was gebroken, al was het wat gelukkig en uit een standaardsituatie. Bij G.V.V.V. leek een last van de schouders te zijn gevallen. Het begon makkelijker en overtuigender te voetballen. Het was eigenlijk alleen nog maar wachten op de tweede blauwe treffer en dat duurde nog geen 5 minuten. Boudewijn werd in de zestien vastgehouden en werd hierdoor afgehouden van een open scoringskans. De scheidsrechter kon niets anders dan het speeltuig op de stip te leggen en de rode kaart te geven aan de centrale verdediger van Woudenberg. En zo geschiedde. De leidsman toonde de rode kaart en Robert van ’t Foort schoot de 11 metertrap rustig binnen.

Vijf minuten laten had Rob van Eem de kans zijn tweede te maken. Na een combinatie met Marwan haalde hij uit van zo’n 18 meter, maar de keeper was alert en kon de poging keren. Na veel balbezit in de tweede helft moesten we toch lang wachten op een derde treffer voor de blauwen. Het was Wilco (’83) vanaf links die een diepe bal van achteruit goed inschatte en voor zijn tegenstander langs kruiste. Waar Woudenberg 5 minuten eerder geen penalty kreeg, kreeg Wilco hem wel. De overtreding was niet hard, maar voldoende voor de jonge scheidsrechter om hem wederom op de stip te leggen. Robert legde aan en schoot de bal vol overtuiging in de bovenhoek, de derde treffer vandaag uit een dood spelmoment voor de A1.

Gelukkig werd er ook nog twee maal gescoord vanuit goed opgezette aanvallen. In de 86e had Marwan een goede actie op rechts, behield het overzicht en zag Bou in the box helemaal vrij staan. Die kon de bal binnenschuiven en zo de 4-0 aantekenen. Nog geen drie minuten later was het wederom Boudewijn die wist te scoren. Het voorbereidende werk begon centraal achterin. Robert wist Wilco met een harde inspeelpass direct te bereiken die vervolgens aan zijn dribbel begon. Ook ‘Willie’ behield het overzicht en kreeg de bal in de zestien bij Bou. Boudewijn ging er adequaat mee om en prikte de bal in de verre hoek.

G.V.V.V. A1 doet het dus niet alleen in de competitie erg goed, ook in de beker gaan ze verder naar de volgende ronde. Aanstaande zaterdag staat er weer een competitiewedstrijd op het programma. Zaterdag 26 oktober is Nieuwland de volgende tegenstander die de blauwe A1 aan de zegekar wil binden.

Opstelling G.V.V.V.: Marco van Kooten; Bilal Hakam, Justin Kampert, Robert van ’t Foort ©, Rik Schoeman (46 Marwan van Heugten); Mohammed Issaoui, Amine Benncar (46 Boudewijn van Doorn), Rob van Eem; Francesco Maregrande, Niels van Unen, Wilco Homan.