G.V.V.V. A1 eindigt seizoen met remise

5 mei 2014

In de afsluitende seizoenwedstrijd tegen VVZ’49 uit Soest missen we 2 spelers. Robert en Richard zijn er niet bij. De één vanwege de meivakantie en de andere door een vervelende bovenbeen blessure. Het is de allerlaatste competitiewedstrijd waarin we bij een overwinning op de mannen uit Soest als kampioen van het veld stappen of als runner-up. Daarin zijn we afhankelijk van de Racers uit Veenendaal. Zij staan 2 punten los en hebben het in eigen hand.

Omdat Robert de positie linksachter vandaag heeft moeten afstaan is Mo als doorschuivende laatste man naast Justin opgesteld. Met de doelstelling om direct druk vooruit te zetten voetballen de blauwen veelal op de helft van de Soestenaren. Zo ontstaat ook in de 15de minuut de 1-0 van Marwan. Door druk zetten aan onze rechterflank kon Boudewijn een steekbal geven op de diepgaande Bilal. Zijn voorzet over de grond naar de inlopende Marwan was bijna perfect. De keeper van VVZ’49 kon er nog net aan zitten, maar de bal smoorde tussen de verschillende benen in het doelschopgebied. Marwan was er snel bij en tikte de bal in de goal.

Onoplettendheid in de minuut erna maakte dat de bliksemsnelle nr. 13 van VVZ’49 met een rush op rechts langs Justin kon sprinten. Vanuit een haast onmogelijke positie probeerde hij toch een doelpoging te wagen. Marco stond niet goed en pareerde de bal met de handen. De hard ingeschoten bal verdween langzaam bij de eerste paal. Een gelukje voor VVZ’49, pech voor onze achterwaartse. 1-1.

Dat de stand gelijk werd getrokken was niet bepaald het spelbeeld van de eerste 20 minuten. G.V.V.V. zetten weer aan en bleef druk naar voren houden. Nog geen 3minuten na de gelijkmaker was het Amine die een schot loste uit een afvallende bal, net buiten de zestien. Met een harde droge schuiver maakte hij de 2-1 voor G.V.V.V..

G.V.V.V. speelde met de wil om de eerste plaats van VRC over te nemen. Er werd alleen maar over de middenlijn gevoetbald. Veel beweging op het middenveld en zoeken naar de juiste eind pass. De buitenspelers Wilco en Marwan kregen niet al te vaak de bal omdat de inschuivende Justin en Mo iets te veel de oplossing door de as zochten in plaats van over de zijkanten. Hierdoor werden ook de opkomende backs, Appie en Rik te weinig gebruikt. Toch kwamen er wel kansen uit. Zo ook toen met een dieptepass onze spits Boudewijn werd gezocht. Hij kon goed vrij leggen voor de onder komende middenvelder Amine welke vrij kon uithalen. Helaas konden de schoten van Amine vandaag geen doel vinden. Ook deze ging ver over. Zij hadden Bilal en Mo ook veel schietkansen, maar de zuiverheid ontbrak.

In de 2de helft moest het anders. Veel meer de buitenspelers zoekende, de ruimte gebruiken via de zijkanten. Tevens moest de achterste linie zorgen voor aansluiting en de counter proberen tegen te gaan. VVZ’49 bleef namelijk wel speldenprikjes uitdelen, maar die werden (m.u.v. de enige tegengoal) vaak netjes verwerkt.

Het spelbeeld bleef hetzelfde in de 2de helft. Veel druk van de Veenendalers en achteruit lopen van de Groen-witten. De mannen aan de zijkanten werden wel meer gebruikt, maar de snelheid in spelen was weg.

Wat al meerdere malen is werd gezien in deze competitie, gebeurde ook vandaag weer. De echte wil en overtuiging ontbrak in de eindfase. G.V.V.V. speelde niet slecht, maar in een veel te laag tempo zonder de echte drive om het af te maken. De kansen die werden gecreëerd werden om zeep geholpen door een slechte aanname, te lang wachten met schieten, de minst beste keuze te maken en alle schoten uit de 2de lijn waren zonder richting.

En dan ziet iedere welwillende toeschouwer wat dat het nog sneller 2-2 zou worden dan de verdiende 3-1.

Dit keer was het Mo die nog met een mooie voetbeweging een speler op het middenveld wilde uitspelen. Om gewoon voor de makkelijke oplossing te kiezen en naar Marwan te spelen verloor hij de bal aan een tegenstander. Die zocht onmiddellijk een spits van VVZ’49 die vrij kon doorlopen op Marco. Een ultieme poging van Appie om hem te stoppen lukte ook niet en een de schuiver over de grond verschalkte onze sluitpost Marco.
Inmiddels zat de wedstrijd in de 89ste minuut en zorgde deze gelijke stand tevens voor de eindstand. Omdat VRC met 3-0 had gewonnen van het al gedegradeerde VVZA waren zij kampioen.

G.V.V.V. kan zeker terugkijken op een prima seizoen. Het kampioenschap kon helaas niet worden gevierd, maar er zijn veel goede wedstrijden gespeeld, met als uitschieter de 10-0 tegen Nieuwland. Er zijn ook veel punten behaald, 48 in totaal. De mindere periode rond de winterstop heeft G.V.V.V. op de 2de plaats doen belanden.

De doelstelling ‘promotie naar de Hoofdklasse’ is derhalve nog niet vervlogen. Gezien het goede spel deze competitie en door het winnen van de 1ste periode, kan G.V.V.V. A1 via de nacompetitie alsnog promotie zien te bewerkstelligen.

Eindstand G.V.V.V. A1 – VVZ’49 A1   2-2

Opstelling G.V.V.V. A1: Marco van Kooten; Abdelilah Snoussi, Justin Kampert, Mo Assoui, Rik Schoeman, Bilal Hakkam, Rob van Eem, Amin Benncar, Wilco Homan (’65 Niels van Unen), Boudewijn van Doorn, Marwan van Heugten

Scoreverloop:

’15          1-0 Marwan