G.V.V.V. A1 maakt 2 handen vol goals

27 oktober 2013

De wedstrijd van zaterdag 26 oktober, G.V.V.V. A1 - Nieuwland A1, gaat de boeken in als de wedstrijd waarbij de spelers van G.V.V.V. A1 een 10-tal goals wisten te produceren. Eerlijk verdeeld in 2 helften en met ( hoe toepasselijk) de nr. 10 Boudewijn van Doorn als topscorer met 3 goals (en 3 assists). Maar omdat de hattrick van Boudewijn helaas niet als echt mag worden genoteerd, 1x in de eerste helft en 2x in de tweede, mocht hij de bal, in figuurlijke zin, niet als aandenken mee naar huis nemen.

De dag begon helaas anders dan gepland. Twee van de oorspronkelijke basisspelers waren te laat bij de wedstrijdbespreking, waardoor er vroeg in de morgen een andere samenstelling van het elftal moest worden opgemaakt. De grootste verrassing van deze wijziging was dat onze verdediger / middenvelder Mo Issaoui op de linksbuiten positie kon starten. Het is dan ook geweldig om te noteren dat juist hij de 1-0 binnen kopte. Uit een snijdende voorzet van Boudewijn wist hij de bal bij de 2de paal langs de keeper te krijgen. Niels was daarvoor net onder de bal door gesprongen, en maar goed ook want onze stagiaire op de linksbuiten positie was er als de kippen bij om de score te openen. Niet veel later kon ook de 2-0 worden aangetekend. De vandaag zéér actieve Boudewijn van Doorn maakte in de 10de minuut een mooie slalom en maakte dit met een geweldig schot via binnenkant paal af. Misschien heeft Dennis van Meegdenburg vanuit het sponsorhome met toeval staan kijken, want in de middag herhaalde hij eenzelfde soort goal bij het 1ste . Ook een bekeken schot via binnenkant paal. Inmiddels was al duidelijk dat G.V.V.V. het betere spel had en dat Nieuwland eigenlijk een maatje te klein was voor G.V.V.V. Na 10 minuten op 2-0 was een heerlijke start van de wedstrijd.
 

Helaas was onze invaller op de linksbuiten niet al te gelukkig. In de 26ste minuut kreeg hij onfortuinlijk een bal op zijn hand. Zijn pink stond dusdanig scheef en er verscheen een bult op zijn knokkel dat het noodzakelijk was hem te vervangen door te laat komer, Marwan. Vier minuten later was het Rob van Eem die een corner ineens in het doel schoot. Waar hij vorige week hetzelfde presteerde, ging de bal er ook dit keer direct in. De scrimmage bij de eerste paal (Robert, Bilal en Fransesco) zorgde voor de afleiding van de verdediging. Zodoende kon Rob wederom een goal uit een corner noteren. G.V.V.V. werd nog verder geholpen om de score te verhogen. In minuut 34 was er een speler van de tegenstander die het niet eens was met een beslissing van de scheidsrechter en hem daarvoor uitmaakte voor een ……! Dit soort ziekteverwensingen en uitspraken behoren niet op het voetbalveld. De scheidsrechter stuurde hem dan ook terecht van het veld met een rode kaart.
 

Dit overtal zorgde voor nog meer kansen, maar ook dat de concentratie in zakte. Marco moest tot 2x optreden bij een 1 tegen 1 situatie. En dat deed hij verdienstelijk. Toch was de tegenstander door die rode kaart volledig de kluts kwijt en bij een diepe bal van Justin raakte ook de keeper van Nieuwland totaal in de war. In plaats van de bal eenvoudig weg te schieten, raakte hij de bal totaal verkeerd en verdween de bal zachtjes rollend achter hem het doel in. Justin probeerde de goal nog te claimen, maar een eigen doelpunt van de keeper was het uiteindelijke oordeel. De 5-0 werd ook nog gemaakt in de 1ste helft. Via een ingooi van Bilal en de actie van Boudewijn kon Niels bij de 1ste paal intikken en zo verdwenen beide partijen de kleedkamer in met een 5-0 ruststand.
 

In de 2de helft bleef Amine achter in de kleedkamer, Bilal schoof door op het middenveld. Appie nam de positie over van Bilal op de rechtsachter. Dat het in de 2de helft naar een bedenkelijk niveau zakte was niet het gevolg van de wissel, maar Nieuwland probeerde nog iets van de wedstrijd te maken door met 10 man druk op onze verdediging te zetten. G.V.V.V. wist hier na 10 á 15 minuten beter mee om te gaan en kwam er vervolgens weer voetballend uit. Dit hield Nieuwland natuurlijk niet lang vol en dat zorgde ervoor dat er zich in de 60ste een volgende kans voor G.V.V.V. aandiende. Uit een voorzet van Marwan was het de inkomende Fransesco die de bal snoeihard tegen de lat joeg. Daarna was de ban gebroken en volgde talloze kansen voor G.V.V.V. Met de wissel van Niels voor Wilco kon Fransesco weer de spits in mocht Wilco met acties op rechts zijn kunsten vertonen. De stand van 10-0 werd uiteindelijk bepaald door Fransesco (6-0), die een mooie aanval via Rik en Bilal uiteindelijk afrondde. Boudewijn die met een bal uit de lucht de 7-0 inschoot en in de 81ste minuut een prima aanval van Rob en Marwan afronddeen daarmee de 8-0 op het fictieve scorebord aantekende en hiermee zijn officieuze hattrick scoorde.


Bilal oefent al weken met schieten met zijn linkerbeen. Met het been waar hij normaal alleen maar mee van de fiets stapt, is hij nu al meerdere keren succesvol geweest. Ook deze wedstrijd kwam hij een minuut voor tijd op de zestien meter in balbezit. Niet nadenken maar gewoon (weer) met links uithalen. BAM !! 9-0 en ook Bilal kon weer een goal op zijn conto schrijven. Iedereen verwachtte niet dat daarna de dubbele cijfers zou worden behaald. Er was slechts nog 1 minuut speeltijd te gaan en dat zou normaal gesproken te kort zijn om de 10de goal op te schrijven. Maar daar dacht Marwan toch anders over. Met een rush, steekbal en prima afronding was hij de gelukkige die de tiende mocht noteren. En hij was er, gezien zijn sprong in de lucht, er terecht erg blij mee. Nog geen 10 seconden daarna het eindsignaal en won G.V.V.V. met 10-0 van de nr. 5 van de ranglijst. Een enorme uitslag die niet snel meer zal worden herhaald. Volgende week een nieuwe wedstrijd tegen VVZA A1 uit Amersfoort. Kijken of de boys deze vorm mee kunnen nemen en het spel van de 1ste de competitie.


De gehele staf en alle spelers hopen dan ook weer dat onze wedstrijdfotograaf aanwezig is. Wegens andere verplichtingen kon hij er dit keer helaas niet bij zijn. 
 

Opstelling G.V.V.V. A1: Marco van Kooten; Bilal Hakkam, Justin Kampert, Robert van ‘t Foort, Rik Schoeman; Amine Bencarr (45. Appie Snoussi), Rob van Eem, Boudewijn van Doorn, Fransesco Maregrande, Niels van Unen (60. Wilco Homan), Mo Issaoui (26. Marwan van Heugten).