G.V.V.V. A1 nog steeds geen puntverlies

13 oktober 2013

Deze zaterdag was het toneel van de wedstrijd voor De Blauwen A1 aan de Schroeder van de Kolklaan 1 in Den Dolder op het vernieuwde sportpark van DOSC. Daar werd door G.V.V.V. A1 deze competitie voor de 6de keer de degens gekruist. Nu met de mannen van DOSC A1.

De verhoudingen op papier waren voor de wedstrijd dusdanig dat G.V.V.V. met de volle winst uit 5 wedstrijden (15 punten)de trotse koploper van de competitie was en dat DOSC wisselvallige uitslagen had neergezet en dus in de middenmoot vertoefde.

De wedstrijd begon zoals verwacht. DOSC probeerde van meet af druk te zetten op de verdediging van G.V.V.V. en G.V.V.V. probeerde daar voetballend onderuit te komen. Dat lukte aardig omdat keeper Marco erg goed meevoetbalde en daardoor een extra aanspeelpunt vormde in de opbouw. Het druk zetten van DOSC werd soms iets te stevig uitgevoerd. In de 5de minuut werd de eerste gele kaart getrokken op een grove charge op Boudewijn. De enige kaart in de wedstrijd, bleek later, door een overigens prima fluitende scheidsrechter.

Naar mate de 1ste helft zich ontwikkelde voetbalde G.V.V.V. een stuk beter. Combinaties op het middenveld tussen Amine, Rob en Boudewijn waren een genot om te zien. In de 20ste minuut ontstond er een prachtig opgezette aanval. Justin, die samen Robert achterin een puike partij voetbalde, speelde Amine hard aan op het middenveld. Amine zag de opkomende Bilal, die op zijn beurt in één keer doorspeelde op de diep sprintende Niels. De prachtige steekbal werd door Niels vervolgd met een mooie voorzet op de 1ste paal. Fransesco stond goed maar schatte de voorzet van Niels net verkeerd in om hem te verzilveren. Dit gaf wel aan dat G.V.V.V. de wedstrijd goed was gestart, met prachtig combinatievoetbal en de wedstrijd geheel onder controle had.

Het duurde tot de 33ste minuut voordat ook daadwerkelijk het spelbeeld werd omgezet in de juiste goalverhouding. Dit keer niet via prachtige combinaties en mooi gevormde driehoekjes, maar uit één van de corners van Rob. Bij de 2de paal kopte de ijverige Boudewijn knap via de lat de voorsprong van 0-1 binnen. Ondanks prima spel in het vervolg van de 1ste helft werd met de kopgoal van Boudewijn ook de ruststand bepaald.

Uit een corner bepaalde Boudewijn van Doorn (10) met een kopbal de 0-1 voorsprong.

Na de rust zagen we Mo en Wilco in het veld op de linksachter en rechtsbuiten. Rik en Niels bleven dit maal achter in de kleedkamer. Dat het nog spannend zou kunnen worden in de 2de helft kwam door de magere 0-1 stand. Maar het spelbeeld veranderde niet echt. Rob en Amine bleven superieur spelen op het middenveld en wonnen bijna ieder duel. Bilal kon naar harte lust op rechts opkomen omdat de gehele achterhoede de rust had om een degelijk opbouw te verzorgen. Omdat G.V.V.V. vergat de kansen te benutten en de wedstrijd figuurlijk “dood” te maken bleef DOSC in een goed afloop geloven. De vrije trap van de Nr. 11 van DOSC ging in de 17de minuut dan ook maar net over. G.V.V.V. heerste wel en in de 24ste minuut kwam de opkomende Bilal vrij door en kon op de achterlijn de instormende Boudewijn vinden. De houding stond iets te veel graden achterover,  waardoor de bal hoog over werd geschoten. In de 30ste minuut was het Marwan die langs zijn tegenstander glipte, maar ook daarbij bloedde de aanval in de 16 meter. 2 minuten later was het wel raak. Op een diepe bal van Robert was het de voor Boudewijn ingevallen Richard die het de laatste man erg moeilijk maakte om weg te koppen. Wilco was er als de kippen bij om de afgeslagen bal op te pikken en vanaf 20 meter de wedstrijd te beslissen. Een droge knal in de linkerhoek maakte het 0-2 voor De Blauwen.

Veel kansen konden nadien niet meer genoteerd worden en werd de einduitslag 0-2 ten gunste van G.V.V.V. Hiermee was ook de 6de competitiewedstrijd omgezet in winst en blijft G.V.V.V. A1 dit seizoen nog ongeslagen. 18 punten uit 6 wedstrijden is geweldige prestatie voor deze jonge groep junioren.

Na de wedstrijd bleek ook dat de Valleivogels hadden gewonnen van Roda’46 en was er nog een klein feestje te vieren. De 1ste periodetitel werd binnen gehaald, wat recht geeft op promotie/degradatie aan het einde van het seizoen. G.V.V.V. A1 staat nu 6 punten los van plek 2.
Volgende week de bekerwedstrijd tegen Woudenberg A1 en op 26 oktober de competitiewedstrijd tegen Nieuwland A1.

Opstelling:
Marco van Kooten, Bilal Hakkam, Justin Kampert, Robert van ’t Foort, Rik Schoeman (45 Mo Issaoui), Amine Benncar, Rob van Eem, Boudewijn van Doorn (73 Richard Schoeman), Niels van Unen (45 Wilco Homan), Fransesco Maregrande, Marwan van Heugten.

0-1   Boudewijn van Doorn (’33)

0-2   Wilco Homan (’77)

FOTOVERSLAG: https://plus.google.com/photos/104045678605418320178/albums?banner=pwa&gpsrc=pwrd1#photos/104045678605418320178/albums/5933925152354350689