G.V.V.V. A1 revancheert zich tegen VVZA

30 maart 2014

De vorige ontmoeting tussen beide teams werd gewonnen door de Amersfoorters. In een wedstrijd waarin G.V.V.V. het beste van het spel had, maar veel kansen om zeep hielp, wist VVZA de punten in Amersfoort te houden. Er was dus een appeltje te schillen met de hekkensluiter van de eerste klasse.

In de vorige twee wedstrijden heeft Bilal laten zien een meerwaarde te kunnen zijn op het middenveld. Met zijn strijd en fysieke kracht lijken de A-junioren makkelijker te voetballen. Dit betekende dat het middenveld bestond uit Bilal, Rob en Amine op 10. Een samenstelling die we dit seizoen nog niet eerder hebben gezien. Vooral voor Amine was het even schrikken in de kleedkamer toen hij moest wachten totdat de nummer 10 werd opgenoemd. Amine, normaal spelend op ‘6’, deed het vooral in de eerste 60 minuten meer dan verdienstelijk en bekroonde zijn spel ook met een doelpunt.  Maar voordat Amine de 2-0 maakte, was het eerst Rob die vanuit een indraaiende corner de ban brak. De treffer van Amine was er één om in te lijsten. Mo zakte slim uit de spits om ruimte te creëren voor Amine die op de loer lag. Robert voelde deze actie prima aan legde de bal met gevoel over de verdediging van VVZA. Amine kon vervolgens de bal beheerst over de keeper plaatsen. De goal was nog mooier geweest wanneer de keeper er niet aan had gezeten, maar zijn poging was niet voldoende om de 2-0 te voorkomen.

In het eerste halfuur  werd er door G.V.V.V. prima gespeeld, maar toch leek er daarna enig gemakzucht in de ploeg te slijpen. VVZA was niet bij machte een vuist te maken, maar G.V.V.V. gaf hen wel de gelegenheid beter in de wedstrijd te komen. Dit leidde niet tot goed spel van VVZA, maar echt zeker oogde het spel van de blauwen in de laatste fase van de eerste helft niet. En waar je dan bang voor bent, gebeurde ook. Door slap ingrijpen van de G.V.V.V. defensie kwam de bal vanaf de linkervleugel terech bij de eerste paal. Daar ontstond een ware scrimmage welke in het voordeel werd beslist door de zwart-witten. Een onnodige tegentreffer waardoor je met een ander gevoel de kleedkamer ingaat.  Ik denk dat Mo nog wel eens achterom heeft gekeken toen hij de kleedkamer opzocht, want de voorstopper van VVZA was een ware sloper. Continu zat hij bij hem in z’n nek en greep iedere gelegenheid aan Mo te provoceren of te slopen. Mo ging hier goed mee om en creëerde ook behoorlijk wat kansen waarvan hij er voor rust toch zeker twee had moeten verzilveren.

Op de foto staand middelste rij, 3de speler van rechts, 'De Sloper'.

In de rust werd de vrijwel onzichtbare Richard Schoeman vervangen door Niels van Unen. Die door zijn goede spel in de vorige wedstrijd staat te dringen om een basisplaats te veroveren. Ook in de tweede helft waren er veel kansen voor G.V.V.V. Maar de eerste serieuze kans was na bijna een uur spelen. Marwan ging op links goed door en bereikte met zijn voorzet de doorgelopen Mo, die net als in de eerste helft niet scherp genoeg was. Ook Amine had een grote kans om de score uit te breiden. Mo die zijn directe tegenstander voorbij speelde, zette vervolgens Amine vrij voor de keeper. De keeper bleek de winnaar in deze 1 tegen 1 situatie, hij pareerde de poging van de nummer 10. In de rebound was het Marwan die mee op was gekomen, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. In deze fase waren er nog meer kansen voor G.V.V.V. Zowel Rob als Amine hadden het vizier niet op scherp in de tweede helft.

Marwan die al weken niet tevreden is over zijn spel en doelpunten, moest wachten tot de 81e minuut. Een aanval uit het boekie en één over meerdere schijven. Het begon bij een omschakelingsmoment voor G.V.V.V. Amine kreeg de bal op eigen helft en zag Mo de hoek in duiken. Mo wist met een behendige actie zijn directe tegenstander te passeren. Rob kwam in deze omschakeling mee om de bal van Mo te ontvangen. Ook Rob hield op circa 20 meter van de goal overzicht en oog voor een medespeler. De op snelheid gearriveerde Marwan kreeg de bal ‘Boertie’ en wist  dus eindelijk af te drukken. De 3-1 lag er eindelijk in en dat geeft een team meer rust, want 1 treffer voor VVZA zou een heel ander vooruitzicht geven. Ook in de slotfase waren er nog kansen voor G.V.V.V. Maar wat eigenlijk de gehele wedstrijd al het manco was, het afdrukken ontbrak. Als G.V.V.V. scherper zou zijn voor de goal dan was een tussenstand van 7-1 niet vreemd geweest. De mooiste aanval van de dag was in de slotminuut van de reguliere speeltijd. Een ware tikkie-takkie aanval via Appie, Rob, Bilal en uiteindelijk een steekbal van Rob op Marwan had een beter lot verdiend. Maar goed dat de marge in de 81e minuut was uitgebreid, want in de dying seconds was er nog een uitval van VVZA welke knap werd binnen geschoten. Daarmee werd de eindstand beslist in een 3-2 overwinning voor de blauwen. Niet een juiste weergave van het spelbeeld, maar wel de realiteit. G.V.V.V. moet effectiever worden om niet tegen onnodig puntverlies aan te lopen.

Nummer 1 V.R.C. had eerder op de dag al de 3 punten veilig gesteld. Dus G.V.V.V. zal moeten blijven winnen om nog kans te kunnen maken op de eerste plaats. Met nog drie wedstrijden te gaan, waarvan één uitduel, moet G.V.V.V. de maximale score  pakken. Want V.R.C. staat nog steeds met 2 punten verschil bovenaan in de eerste klasse. Volgende week staat voor de geel-blauwen de lastigste tegenstander op de agenda. CJVV die na de winterstop niet meer heeft verloren is dan hun tegenstander. G.V.V.V. mag in hetzelfde weekend aantreden tegen Roda ’46. Weet G.V.V.V. met de druk om te gaan en doet CJVV wat we als blauwen hopen? Om 14.15 mag G.V.V.V. er zelf voor zorgen dat de drie punten op Het Panhuis blijven.

Opstelling G.V.V.V. Marco van Kooten; Ab Snoussi, Justin Kampert, Robert van ’t Foort, Rik Schoeman; Bilal Hakam, Amine Benncar(82 Wilco Homan), Rob van Eem; Richard Schoeman (46 Niels van Unen), Mo Issaoui, Marwan van Heugten

Scoreverloop

‘4             Rob van Eem