G.V.V.V. A1 verslaat CJVV A1

14 september 2013

Het was zaterdag de tweede wedstrijd in een nieuwe competitie die zeker interessant beloofd te worden. De eerste ronde werd met 2-1 gewonnen van DOVO A2 met 2-1, maar het meest opvallende was wel de uitslag van Roda’46 A2 tegen Nieuwland A1 (10-3).

Vandaag treden we aan tegen het Amersfoortse CJVV A1. De eerste busreis voor de boys. Met een krappe selectie (Richard, Rik en Robert geblesseerd), met Carlo als aanvulling uit de B1, traden we aan op een rubber veld. De grasmat was dusdanig oud dat er geen kunstgrassprietje meer te zien was.

Na 5 minuten spelen werd al snel de conclusie getrokken dat dit een sper aan aanvallen zou worden richting het doel van CJVV. Zo gebeurde dat ook. We waren voetballend beter, de spirit zat er prima in en er werden legio kansen gecreëerd. Maar zoals in die situatie altijd het geval is; Ze moeten er wel ingeschoten worden. Via kansen van Wilco (2x), Marwan (2x), Fransesco (1x) en Rob  (en waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar), lukte het maar niet op voorsprong te komen. De tegenstander kon ook niet echt een aanval opzetten. We waren daarvoor veel te veel de betere.

We gingen dus rusten met een 0-0 stand.

Na een rustige en duidelijk preek in de rust van de trainer begon het elftal met een goed gevoel aan de 2de helft. Daar werd wederom de aanval gezocht, en duidelijk was te zien dat Boudewijn wat meer in stelling werd gebracht. De ruimtes werden groter en er was meer gevaar van de buitenkanten via Wilco en Marwan. Desondanks bleven de aanvallen steken tot aan het 16 meter gebied. CJVV kon het langzamerhand echt niet meer belopen en de centrale verdedigers Billal en Justin konden continu met de bal het middenveld oplopen. Amine en Rob hielden de tegenstander kort, veroverde veel ballen en zorgde voor de ruimte die onze oplopende centrale verdedigers zo nodig hadden. Prima samenspel! Vandaar uit de zijkanten zoeken en op zoek naar de goal. Nadat de grootste kans werd gemist door Wilco (wel door een zelf gecreëerde wervelende actie waar hij zelf 1 op 1 met de keeper was gekomen) was er eindelijk die verlossende treffer.

Na het inspelen van Boudewijn, die op de 16 meter knap wegdraaide van de tegenstander en net voor de achterlijn nog kon voorgeven, was het Billal die bij de 1ste paal met een verfijnd hakje de bal kon inlopen. Gelukkig… we staan voor 0-1 en nog 12 minuten te gaan. Met nog een kans voor Rob en een aantal corners verloor de wedstrijd zijn charme en was snel de eindstand bereikt.

Ondanks vele kansen wederom 3 punten en staan we 6 uit 2. Prima resultaat!!

Overigens was er daarna wel weer een verwondering, want waar Roda’46 vorige week 10-3 speelde, wonnen ze nu met 5-8 van Dovo.

Volgende week speelt de A1 thuis tegen SO Soest.

Dick van de Steeg

Trainer G.V.V.V. A1