G.V.V.V. A1 verslaat VVZ in matig duel

1 december 2013
De omstandigheden waren zaterdag verre van optimaal. Een buschauffeur die naast zijn TomTom nog een navigator nodig had, een knollentuin als veld, geen eigen kleedkamer en om vijf uur nog op het veld staan zonder verlichting. Maar toch wisten ‘they boys’ van G.V.V.V. A1 de drie punten mee naar Het Panhuis te nemen.

Warming-up op het bijveld van VVZ

Het werd vandaag maar eens bevestigd dat je als voetballer van G.V.V.V. eigenlijk best verwend bent met twee kunstgrasvelden. Er zullen maar weinig spelers in de jeugd rondlopen die nog een paar ‘pinnen’ in de tas hebben. Die waren afgelopen zaterdag geen overbodige luxe geweest op het bijveld van VVZ in Soest. Er is geen enkele speler van G.V.V.V. niet uitgegleden op het 2e veld van sportpark Aan de Eemweg.
De omstandigheden waren duidelijk niet ideaal, maar toch moest er gewonnen worden in de race om de titel. Al na 3 minuten was het raak voor de blauwen. Na een vrije trap vanaf rechts wist VVZ de bal niet goed weg te werken en viel deze voor de voeten van Robert. Het was zo’n 18 meter vanaf het vijandelijke doel waar Robert de afvallende bal op de pantoffel nam. De droge knal van de aanvoerder belandde strak en onhoudbaar tegen de touwen. Een voortvarende start voor G.V.V.V. was het zeker, maar wat volgde was een zeer rommelige fase. De tegenstander werd weliswaar met de rug tegen de muur gezet, maar G.V.V.V. wist niet het gewenste verzorgde spel op de mat te leggen.  Het was daarom ook wachten tot de 25e minuut voordat de volgende kans een feit was. Het was Rob van Eem die Marwan op links met een steekpass diep stuurde. Marwan was zijn directe tegenstander veel te snel af en wist ook de keeper met een rolletje te passeren. Nog geen 3 minuten laten was het weer raak. VVZ wist de bal voetballend niet naar voren te krijgen door de druk van G.V.V.V. en besloot de bal via de keeper weg te werken. Doordat Wilco op snelheid ook druk op hem ging zetten, wist de keeper zich geen raad. De bal werd niet goed weggewerkt en kwam plots voor de voeten van Amine die daar wel raad mee wist, de derde treffer voor de blauwen binnen een halfuur. De goal van Amine was ook het laatste echte wapenfeit van de eerste helft en zo was de ruststand 3-0.

In de rust werd er één wissel doorgevoerd, Mo kwam in het veld voor Justin Kampert. Hierdoor ging Bilal in het centrum spelen en kwam Mo op rechtsback. De tweede helft was ook niet van het niveau wat we mogen verwachten van G.V.V.V., maar beter was het wel. Er werden betere keuzes gemaakt in balbezit en meer kansen gecreëerd. Een hoofdrol was weggelegd voor Marwan van Heugten. Hij scoorde al in de eerste helft, maar was in de tweede helft een ware plaaggeest voor de defensie van VVZ. Bijna alle aanvallen van G.V.V.V. gingen over links waar Marwan vele malen over zijn directe tegenstander heen kwam en anderen in stelling wist te brengen. Zo kwam Rob een teenlengte te kort bij een scherpe voorzet en wisten Boudewijn en Francesco niet goed om te gaan met de voorzetten van de rappe linksbuiten. Er was op alle kansen van links na ook nog een goede aanval vanaf rechts. Amine wist zichzelf uiteindelijk vrij te spelen en besloot met links uit te halen, helaas miste zijn inzet de echte overtuiging en kon de keeper de bal klemmen.
Gelukkig kwam er toch de bekroning voor Marwan. Hij snelde weer door de defensie van VVZ en van de kant werd al geroepen dat hij het maar eens zelf moest proberen. Waar Francesco en Boudewijn voor de goal kwamen, deed Marwan het deze keer zelf. Hij leek wel oog te hebben voor zijn medespelers, maar hij wachtte erg lang. Op het laatste moment plaatste Marwan de bal in de korte hoek en tekende daarmee de 4-0 aan wat uiteindelijk ook de eindstand bleek te zijn.

Het is een nogal eenzijdig verslag geworden, maar keeper Marco van Kooten heeft zich vandaag niet hoeven onderscheiden. Echte doelpogingen zijn er niet geweest voor de mannen in het groen. Eén hoogstandje in deze wedstrijd verdient een vermelding in dit verslag. In de 75e minuut werd een bal door G.V.V.V. uitgespeeld, welke in de voeten kwam van Dick. Dick nam de bal in een pirouette en poortte vervolgens in een vloeiende beweging de naderende tegenstander. ‘Koekoek’ zou Siert de Vos hebben gezegd.

Volgende week staat de derby tegen DOVO A2 op het programma. Om 14.00 uur trappen de mannen af voor de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op de rode zijde van het Panhuis.

Opstelling G.V.V.V. A1: Marco van Kooten, Bilal Hakam, Justin Kampert (46, Mo Issaoui), Robert van ’t Foort, Rik Schoeman; Amine Benncar, Boudewijn van Doorn, Rob van Eem; Wilco Homan (Abdeliah Snoussi), Francesco Maregrande, Marwan van Heugten

Doelpunten:
1-0: Robert van ‘t Foort