G.V.V.V. B3 op inzet naar winst

16 november 2013

Na een extra training op vrijdag voor de trainerscursus moest het dan maar eens gaan gebeuren. Na een aantal nederlagen was het tijd voor winst, tegenstander vandaag de andere blauwe ploeg uit Veenendaal: Merino's B1.

Vanaf het beginsignaal trokken de zwarten (G.V.V.V. speelde deze keer in het zwart, een gevaarlijke uitspraak overigens gezien de Pietendiscussie van dit moment....) richting het doel van de Merino's. Binnen een minuut dan ook de eerste corner, die nog niets opleverde. Zo zien we het natuurlijk graag!

Na vijf minuten de eerste kans voor de blauwen, maar via Kevin ging de bal tegen de paal en naast. De wedstrijd liep redelijk gelijk op. Aan beide kanten wat slordig spel, wel veel inzet, al oogde Merino's wat feller en G.V.V.V. wat onrustiger. Gevaarlijk waren met name de spelhervattingen. Aan G.V.V.V. kant de corners, en bij Merino's de vrije trappen. Doelpunten leverde het echter nog niet op. Fysiek werd er de nodige strijd geleverd. De scheidsrechter stond veel toe, en vooral duw en trekwerk werd over het algemeen toegestaan. Na 24 minuten een mooie aanval van de blau.. eh de zwarten. Stan bracht de bal bij Max, die vanaf rechts aanlegde voor een typisch "Maxje": een mooie krul met links. En deze verdween stijf in het kruis van de goal achter de kansloze keeper:1-0.

Terwijl het applaus nog naklonk van het trouwe publiek, lag de 1-1 al weer in het netje. Eerst kon Stan de bal niet wegkrijgen, toen zette Leon te voorzichtig in, Jesse kon nog terugspelen op Kevin, maar deze schoot tegen een speler van Merino's en de bal verdween in de goal. Langzaam aan werd G.V.V.V. verder teruggedrongen, maar aan de uitslag veranderde niets meer.

In de rust werd er even stevig gesproken over de eerste helft. Natuurlijk waren er goede dingen te zien, maar overall waren we te lief en lieten we ons de kaas van het brood eten. Kortom: nu waren wij aan zet, even wat meer brutaliteit, de beuk erin, klunen maar. En dat was deze keer niet aan dovemansoren gericht. Natuurlijk, we kregen een beetje hulp van de keeper van Merino's. Maar binnen een minuut na de hervatting was het feest. Maks onderschepte een bal, rukte drie linies op, en werd naar de grond gewerkt. De vrije trap was voor Djeri, die aanlegde en de bal langs de niet duikende keeper schoot: 2-1.

Vervolgens werden de duels meer en meer gewonnen. En dat was precies genoeg om Merino's verder onder druk te zetten. Na vijf minuten onderschepte Thomas de bal, rukte op, gaf prima naar links, waar Max de bal aannam en nu vanaf links de bal laag en hard onder de keeper in de verre hoek kegelde: 3-1. En zo verliep de wedstrijd in het resterende deel ook in het voordeel van G.V.V.V.

Lekkere duels, die nu vaak door G.V.V.V. werden gewonnen. Merino's geloofde er niet echt meer in. Af en toe kwamen ze er nog wel goed doorheen, maar Kevin had een drietal prima reddingen. Aan de andere kant waren er nog een aantal gevaarlijke corners en vrije trappen. Maar het was wachten tot 10 minuten voor tijd voor er nog een doelpunt viel. Weer werd een bal op het middenveld goed onderschept, Max werd maar weer eens weggestuurd, zette nu hoog voor richting tweede paal, waar langeind Niels in kwam stormen en met het hoofd de bal genoeg raakte om deze in het netje te doen belanden: 4-1. En daarmee was het over en uit. Merino's wierp de handdoek en G.V.V.V. speelde de wedstrijd rustig uit. Een mooie overwinning, verdiend, en mooi te zien dat het door het stapje extra van iedereen zo afgedwongen werd. Gefeliciteerd, een echte teamprestatie. Volgende week voor de beker weer naar Utrecht, kijken of we de lijn kunnen doortrekken.

G.V.V.V. B3 - Merino's B1 4-1 (1-1) 24. Max 1-0; 26. Merino's 1-1; 41. Djeri 2-1; 45. Max 3-1; 68. Niels 4-1

Opstelling G.V.V.V.: Kevin, Mike, Leon (40. Rico), Tim, Luuk, Stan (40. Thomas), Maks, Lukas (40. Niels), Deri, Max