G.V.V.V. B3 rekent af met VRC syndroom

29 september 2013
Onder een stralend blauwe lucht trokken de witblauwen naar de geelblauwen aan de andere kant van het Veen. De wedstrijd tegen de VRC B2 stond op het affiche. Hoogste tijd eens af te rekenen met het VRC syndroom. Vorige seizoen werd er diverse keren gespeeld tegen VRC, maar kon er steeds net niet gewonnen worden.
Zonder Kaya en Tim en met wat spelers met pijntjes, dus een wat smalle selectie. Grootste vraag was of het verlies in de slotfase vorige week nog in de hoofden spookte en of we de eerste vijf minuten nu eens zonder tegendoelpunt konden doorkomen. Riny had al gedreigd met een extra zware parcourstraining komende week.
Tijd voor de wedstrijd! De blauwen begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Er werd lekker gecombineerd, goed gekeken, en de eerste kansjes kwamen dan ook. VRC moest zich beperken tot de counter.
Dat het wel opletten was tegen deze ploeg werd in de zesde minuut duidelijk toen de bal boven Kevin op de lat uiteenspatte.
Na een minuut of 10 werd het spel van de blauwen slordiger. Duels werden verloren, we werden slordig in de passing, en VRC ontdekte de lange bal: vanuit het midden links en met name rechts de diepte in. G.V.V.V. kreeg daar geen grip op. Na een kwartier viel dan ook de 1-0. Ook hier werd achterin te twijfelend opgetreden en kon eenvoudig de bal in de hoek worden gelegd.
VRC was regelmatig gevaarlijk, Jesse kon 10 minuten naar de kant na een gele kaart, en de slordigheid bleef. We hadden wel het geluk dat VRC wat slordig met de kansen omsprong. Een corner werd net over de lat gekegeld. Af en toe konden we uitbreken, maar de schoten waren te zacht of onnauwkeurig. Na 35 minuten zette de onverzettelijke Leon goed door, de bal kwam bij Djeri die Lukas vond. Deze speelde de bal net te ver voor zicht uit, maar kon met zijn snelheid dat foutje goed maken. Omdat ook de keeper even twijfelde vloog Lukas om de keeper heen en schoot de 1-1 binnen. Een mooie opsteker zo vlak voor rust.

In de rust was het tijd voor wat afspraken. Kevin moest er met een zere pols uit, maar het is handig om twee keepers te hebben. De opdracht was verder op het middenveld die lange bal van VRC er uit te halen. Wat meer tijd te nemen om te gaan voetballen, dus de combinaties weer op te zoeken. En de linies dus wat dichter bij elkaar te laten spelen. Nou, appeltje eitje, toch?

De tweede helft begon goed. We gingen weer combineren en kwamen er goed uit. Na vier minuten kon Luuk met een mooie bal Djeri bedienen en nu viel de bal prima, namelijk keurig in het netje: 1-2. Maar VRC bleef gevaarlijk. Vanaf de kant werd ingegrepen door achterin en op het middenveld koppeltjes te maken. Niet meer je positie los laten dus. En dat werd goed opgepakt. Mooi om te zien dat het team de regie kon terugpakken. Zowel op links met Jesse en Lukas als op rechts met Luuk en Rico werd er goed opgebouwd. Lukas kon met een afstandsschot al bijna scoren. Maar het was een corner, toch een mooi wapen van ons, waarmee de derde goal viel. Lukas gaf voor, Thomas drukte af, de keeper lag nog in de weg, maar Djeri was er als de kippen bij om de 1-3 in te schieten. Prima beloning voor het spel in de tweede helft. De laatste twintig minuten werd het echt strijd. VRC vocht voor wat het waard was om de aansluiting te krijgen, en G.V.V.V. kon van de ruimte profiteren met kansen voor Max, Djeri en Maks. Tien minuten voor tijd mocht VRC op de 16 meter een vrije trap nemen. De muur stond veel beter dan vorige week, maar toch kon de bal net via de paal in de goal verdwijnen: 2-3. Dus duidelijk een spannende eindfase. VRC op jacht naar de gelijkmaker en wij op jacht naar de beslissende vierde. Een minuut voor tijd brak er nog een VRC-er door, maar keeper Niels gooide zich voor het schot en redde zo mooi de drie punten.

Een mooie overwinning na een lekkere wedstrijd. We zijn zeker gegroeid in vergelijking met vorig seizoen. We hebben meteen afgerekend met het VRC syndroom. En dan kunnen we nog beter worden, moet je nagaan! Genieten van de winst en het weekend, volgende week weer verder om weer een stapje erbij te leren. Leuk hè, zo voetballen!

VRC B2 – G.V.V.V. B3 2-3 (1-1)
16. VRC 1-0; 35. Lukas 1-1; 46. Djeri 1-2; 56. Djeri 1-3; 70. VRC 2-3