G.V.V.V. D1 verslaat koploper in competitie kraker!

14 oktober 2013

Afgelopen zaterdagmorgen 12 oktober, moest de D1 aantreden tegen de koploper in de competitie, SO Soest D1. Dit team had tot dan toe alle wedstrijden gewonnen en geen enkel tegen doelpunt hoeven incasseren. Onze blauwe jongens (die deze wedstrijd het roze uit-tenue droegen) hadden 1 wedstrijd verloren (tegen Kampong) en stonden op een mooie plaats in de ranglijst. Er lag natuurlijk een pittige uitdaging: gelijk komen door winst en misschien zelfs de koppositie overnemen op doelsaldo!

De hele selectie was aanwezig, inclusief de geblesseerde spelers Damian en Wiebe, die hun team kwamen ondersteunen. Wahil was ook niet 100% fit, maar zou op de bank plaatsnemen voor een eventuele invalbeurt.

Voor de warming-up werd nog een team-foto gemaakt (het resultaat daarvan is nu ook zichtbaar op teampagina van de D1 op deze site!) en na de voorbespreking door Kevin in de kleedkamer, werd het fluitsignaal gegeven op het hoofdveld: de strijd kon beginnen. Er was aardig wat publiek op de wedstrijd afgekomen en de sfeer zat er goed in. De tegenstander had een aantal fysiek en technisch sterke spelers op het middenveld rondlopen, die vooral zouden proberen met afstandschoten het G.V.V.V. doel te bestoken.

Drukte op het middenveld.

De wedstrijd was duidelijk nog in de fase van aftasting, zonder echte kansen voor beide partijen, toen een hoge, mislukte voorzet van Soest vlak voor de lijn neerkwam en in het doel stuiterde: 0-1. Verbazing en teleurstelling alom, maar de jongens reageerden direct en een paar minuten later werd met een goede bal vanuit het middenveld Luca weggestuurd aan de linkerkant, die met een snelle sprint de verdediging van Soest te snel af was en diagonaal de bal langs de keeper schoot: het was weer 1-1!!

Het team speelde goed, er werd goed overgespeeld en een paar minuten later werd er op de zelfde manier weer gescoord, echter er was sprake van een (nipt) buitenspel, jammer. Er werd een beroep gedaan op Wahil, want Dennis kreeg noppen in de binnenkant van zijn knie en moest verzorgd worden. De ruststand bleef 1-1 en met een bleek zonnetje boven het veld, werd de kleedkamer opgezocht.

De start van de tweede helft bracht nog meer acties van onze D1, terwijl Soest hun favoriete spel van lange ballen vooruit probeerde te spelen. De verdediging en het middenveld (weer met Dennis erbij) van G.V.V.V. deden goed hun werk en door het goede storen en strak verdedigen, kregen de aanvallers van Soest geen kans om te schieten. De spelrichting ging nu richting kantinegebouw, waar ondertussen steeds meer publiek bleef kijken. De wedstrijd ontwikkelde zich zodanig dat een doelpunt wel erg nadrukkelijk in de lucht hing voor de ‘blauwen’. Veel openingen op links, redding door de  goede keeper op een schot in de korte hoek, ballen die net voorlangs gingen: het kon niet uitblijven.

De aanloop van Robin voor de strafschop, die jammer genoeg niet kon worden verzilverd.

En ja, daar was de 2-1, opnieuw op links ging Luca op snelheid langs zijn verdediger en op het doel af, de keeper zag de bal onder zich door schieten. Het leek wel of er in een groot stadion werd gespeeld, enorm gejuich op de tribunes en feest op het veld! Maar de wedstrijd was nog niet afgelopen, er moesten voor de koppositie meer doelpunten vallen. Waar de tegenstander wanhopig werd, voerde de D1 de druk op, er werd nog een paal geraakt en het leek erop dat het 3-1 zou worden toen Koen in het strafschopgebied werd neergehaald: strafschop! Robin ging de klus klaren, maar de keeper bleek een penaltykiller en ook in de rebound na de hard ingeschoten penalty, wist hij de bal uit het doel te houden. De score bleef ongewijzigd en het feest barste los na het eindsignaal: iedereen was blij met het behaalde resultaat: de koploper was tegen zijn eerste nederlaag aangelopen en onze jongens hadden hiervoor gezorgd! De score was niet voldoende voor de ondedeelde koppositie, maar onze jongens staan op een gedeelde 1ste plaats op punten, en 2de op doelsaldo!

G.V.V.V. D1, bedankt voor een sportieve, spannende wedstrijd, en dik verdiend gewonnen.

Nadia Auteri