G.V.V.V. D3 fysiek onderuit bij S.C. Buitenboys

3 maart 2014

Op dit voor ons late tijdstip mochten we de lange reis aanvaarden naar Almere, om aan te treden tegen de D2 van het tegen wil en dank bekend geworden Buitenboys. De wedstrijd wordt gespeeld onder ideale weersomstandigheden, op het Richard Nieuwenhuizen veld, het kunstgrasveld dat de naam draagt van de grensrechter die daar in 2012 gemolesteerd is. Voor de D2 van Buitenboys is dit pas de tweede wedstrijd in de competitie. De eerste werd door hen met 5-0 gewonnen van Vriendenschaar, de ploeg waar wij met een kleiner verschil zegevierden, 4-3. We maken ons dus op voor een lastige klus. Bij het betreden van het veld door de thuisploeg valt ons op dat er een drietal behoorlijk lange jongens in het team spelen.

Ons team is helemaal compleet, zodat we vier wissels hebben. Bilal, Levi, Brent en Connor beginnen op de bank, Naoufal staat in het doel.

De blauwen, die de laatste wedstrijden hebben laten zien dat ze goed uit de startblokken kunnen komen, zetten al snel een mooie aanval op via Anouar, Joey, Jaidy en Dennis. De laatstgenoemde schiet maar de verdediging van Buitenboys is de situatie meester. In de tweede minuut zien we een uitbraak van Buitenboys. Eén van de lange spelers komt, met een luchtje van buitenspel, alleen voor Naoufal, maar faalt opzichtig. We zien een hard werkend G.V.V.V., voetballend zijn we beter. Er volgen nog een tweetal gevaarlijke uitbraken van Buitenboys, die gelukkig voor ons steeds slecht worden uitgespeeld. In de twaalfde minuut krijgt Leon een grote kans om G.V.V.V. op voorsprong te zetten uit een voorzet van Joey, maar de bal gaat helaas naast.

Een kleine 10 minuten later krijgen we een corner, die paniek veroorzaakt bij de verdediging van de thuisploeg, maar ook nu weer lukt het niet de bal in het doel te werken. In de tegenaanval kan Naoufal een goed schot van Buitenboys pakken. Een minuut later is hij echter kansloos op weer een uitbraak waarbij een spits alleen voor hem opduikt: 1-0 voor Buitenboys. Daarna volgen weer een paar kansen voor G.V.V.V., maar op slag van rust kan weer een lange spits alleen doorlopen en scoren: 2-0.

Vol goede bedoelingen komen onze jongens het veld op voor de tweede helft. Zaïd, Leon, Pim en Maurits hebben plaats gemaakt voor Bilal, Levi, Brent en Connor. Al na twee minuten spelen gaat het weer mis. Een ingreep van Levi bij een aanval van Buitenboys levert een corner op voor de thuisploeg. De bal kan niet goed worden weggewerkt door onze verdediging en de bal verdwijnt achter Naoufal het doel in. Dit betekent toch wel een flinke tik voor de blauwen. In de zesde minuut zien we een mooie actie van Jaidy, die solo door het midden van de verdediging slalomt. Zijn schot gaat jammer genoeg net naast. Een minuut later krijgen we weer een kansje, er volgt namelijk een vrije trap midden voor het doel, net buiten het strafschopgebied. Helaas moet die van de scheids indirect worden genomen. De bal wordt door Anouar teruggelegd, maar Robin mikt te hoog. Opvallend was dat bij enkele gevaarlijke vrije trappen voor de thuisploeg wel steeds een 'directe' werd gegeven.

Zo blijft het dus steeds een beetje tegenzitten op de momenten dat we gevaarlijk zijn. Zo halverwege de tweede helft blijft de conclusie dat we beter voetballen, maar het fysiek afleggen overeind. We verliezen daardoor teveel duels op het middenveld. Ook in de zestiende minuut wordt dit weer bevestigd, door een speler die gewoon op kracht door onze verdediging snijdt en in kan schieten: 4-0. Daarna wisselt Wiebe nog Leon en Pim voor Anouar en Joey.

In de allerlaatste minuut wordt het zelfs nog erger door een mooi afstandsschot, die de eindstand bepaalt op 5-0. Het is een uitslag die de verhouding tussen de ploegen niet helemaal weergeeft. We vinden dat we in elk geval wel een doelpunt hadden verdiend, maar dat zat er deze keer niet in. Onze altijd hard werkende verdediger Dennis was na afloop dan ook teleurgesteld en is erop gebrand dat we de volgende competitiewedstrijd weer drie punten scoren. 'Dat wordt weer eens tijd', vindt hij. Wiebe toont zich tevreden, niet over het resultaat natuurlijk maar wel over de spelopvatting en het vertoonde voetbal zelf. Aanstaande woensdagavond wordt er geoefend tegen de D2 en komende zaterdag spelen we thuis tegen Soest SO D2. Dus: nieuwe ronden, nieuwe kansen. Als we zo blijven voetballen zullen we zeker nog punten gaan scoren in deze competitie!