G.V.V.V. D3 haalt flink uit tegen Roda ‘46

12 oktober 2013

Bij afwezigheid van uw verslaggever liepen we vorige week, uit bij onze rode buurman tegen een jammerlijke nederlaag van 5-2 op. Coach Wiebe zag een G.V.V.V. zonder al te veel overtuiging en winnaarsmentaliteit en wilde daar graag verandering in brengen. Er was flink getraind de afgelopen week, en de jongens waren goed op scherp gezet. Roda staat dan wel onder ons op de ranglijst, koploper Jonathan wist maar nipt met 2-1 van ze te winnen. Deze scherpte was dus ook wel op zijn plaats. Iedereen die onze D3 jongens volgt, weet dat ze heel goed kunnen voetballen. Toch speelt het gebrek aan wilskracht en zelfvertrouwen soms een beetje op. Aan de begeleiders de schone taak om dat er in te brengen. Gelukkig is het groepsgevoel goed en is er veel plezier!

Het natte weer van vrijdag deed het ergste vermoeden, maar toch mochten we ook zaterdag weer spelen onder uitstekende omstandigheden, met een lekker zonnetje erbij.

De gesprekken en trainingen leken vanaf de eerste minuut al vruchten af te werpen, want in tegenstelling tot eerdere wedstrijden begonnen onze mannen lekker scherp. Op resultaat hoefden we niet lang te wachten: al na 3 minuten kon Jay opstomen over rechts en een goede voorzet op Leon afleveren. Die aarzelde niet en plaatste de bal achter de doelman van Roda: 1-0. Enkele ogenblikken later kon Leon op zijn beurt Joey bedienen en ook hij wist de keeper te verschalken.

De eerste 10 minuten bleef G.V.V.V. constant druk uitoefenen op de Leusdenaren. In de 13e minuut mochten zij wel een vrije trap nemen na iets te stevig ingrijpen van de altijd gretige Dennis. Deze leverde voor Roda niets meer op dan een snelle en vloeiende tegenaanval van G.V.V.V. Joey kon Leon vrij voor de keeper zetten, waarna deze de bal beheerst kon inschieten.

Het verschil met vorige week was groot. De wil om te winnen, die we zo graag willen zien, was er nu wel. Duels met de fysiek sterke tegenstander werden aangegaan en vaak gewonnen.

Aan het eind van de eerste helft begon het verzet van Roda wat toe te nemen, zonder dat het leidde tot veel kansen. Brent moest even naar de kant voor verzorging vanwege een elleboog op zijn wang en een trap tegen de enkel. Het is duidelijk te zien dat Roda het vooral van het fysiek moet hebben. Vechtlust hebben zij genoeg, maar soms werden de grenzen van het toelaatbare gepasseerd. Dat was bijvoorbeeld te merken aan de vrije trap die Robin op slag van rust op een gunstige plek recht voor het doel mocht nemen. Zijn trap miste kracht door de verschillende tikken die zijn enkels al te verwerken hadden gekregen. Zo eindigde de eerste helft met een stand van 3-0.

Bij het begin van de tweede helft bleek al dat Roda niet in staat was zich te herstellen. Al na 2 minuten kon de inmiddels in het veld gekomen Jaidy de 4-0 aantekenen op aangeven van Bilal. Weer 2 minuten later kon Leon net niet hard genoeg uithalen toen hij zich vrij had gespeeld voor de keeper. Bilal verlengde de bal in het doel, waardoor het helaas buitenspel was. Even later haalde hij de achterlijn en leverde een keurige voorzet af waaruit Leon de bal hard in het dak van het doel kon schieten.

Het laatste verzet van Roda was daarmee wel gebroken. Om de paar minuten produceerde G.V.V.V. een doelpunt. Jaidy scoorde de 6-0  en 7-0. Daarna werd een slechte uittrap van de Roda keeper hen fataal: de bal kwam in de voeten van Anouar terecht, die dit cadeautje onmiddellijk uitpakte door de bal handig achter diezelfde keeper te plaatsen. De score liep op naar 10-0 via Jaidy en Joey. Een misverstandje achterin leverde Roda dan toch nog een eretreffer op: 10-1.

Een overtreding van Roda kwam hen op een penalty te staan. Jaidy legde aan voor de 11-1, maar helaas werd deze gemist. Deze score kwam toch nog op het bord door een doelpunt van Leon, die de bal panklaar kreeg van Joey, na een lange solo. De 12-1 eindstand werd aangetekend door Joey.

Deze grote zege was duidelijk te danken aan de goede wedstrijdmentaliteit die onze jongens lieten zien. Laten we hopen dat we dit vast kunnen houden! De volgende wedstrijd is een bekerwedstrijd, aanstaande zaterdag thuis tegen HDS.

Luc Scholtus.