G.V.V.V. D3 maakt korte metten met Zuidvogels D2

17 maart 2014

Op deze zaterdag hadden onze boys een leuk uitje in het vooruitzicht. Jacco van Nuys, de vader van Connor, had namelijk kaarten gesponsord voor de wedstrijd Vitesse – PSV, die om 18.45 u gespeeld werd. Maar eerst was nog een op papier lastige uitwedstrijd af te werken tegen Zuidvogels D2 uit Huizen. De thuiswedstrijd precies een maand geleden werd afgesloten met een terecht 1-1 gelijkspel, dus van onderschatting kon geen sprake zijn. Een uitoverwinning tegen deze ploeg zou niet alleen knap zijn, maar ook goed voor de sfeer tijdens het bovengenoemde ‘toetje’. De wedstrijd wordt gespeeld op een van de kunstgrasvelden die deze mooie, grote club rijk is. Gefloten wordt er door een jonge en zoals later zou blijken, prima scheidsrechter. Vlak voor de aftrap leek het even of er opgesteld moest worden voor een minuut stilte, maar het bleek te gaan om een uitgebreide spelerspas controle.

Ons team is compleet, dus hebben we vier wissels, te weten Pim, Leon, Bilal en Connor. De laatstgenoemde is overigens voorzien van nagelnieuwe, kleurrijke voetbalschoenen. Sam staat in het doel.

 

Onze jongens laten meteen zien dat ze er zin in hebben vandaag. De tegenstander wordt vanaf de aftrap onder druk gezet en dat heeft na niet meer dan een minuut al resultaat. Jaidy breekt alleen door op de as van het veld en haalt uit. De keeper weet de bal in eerste instantie nog te keren, maar Jaidy weet alsnog binnen te schieten: 0-1! Slechts twee minuten later zien we een goede aanval van Zuidvogels. Deze kan tot corner worden verwerkt. Er ontstaat een gevaarlijke situatie voor het doel, met een tweede corner tot gevolg. Deze wordt door een speler van Zuidvogels bij de eerste paal keihard binnengeschoten. Een schitterende goal, en een stand na vier minuten waar we in de thuiswedstrijd een uur voor nodig hebben gehad! Nauwelijks bekomen van de snelle tegentreffer is het helaas nog een keer raak voor de Huizenaren. Doordat onze verdediging niet goed aansluit kan een spits alleen doorlopen en Sam kansloos laten: 2-1 voor Zuidvogels dus. Het spel begint nu echt interessant te worden en golft op en neer. In de tiende minuut weten de blauwen de stand weer gelijk te trekken. Joey stoomt op door het midden, kan passen op Jaidy aan de rechterkant. Deze ziet ruimte voor een schot en verschalkt de keeper. G.V.V.V. begint steeds beter in de wedstrijd te komen. Na ongeveer een kwartier spelen komen we weer op een 2-3 voorsprong. Een strakke voorzet van Dennis vanaf de rechterkant wordt heel fraai over de keeper gekopt door Joey.

 

Even later komt Pim in het veld voor Maurits en wordt Dennis gewisseld voor Connor. Er is nog een grote kans voor Zuidvogels te noteren, bij een corner wordt de bal net overgekopt. Maar G.V.V.V. D3 gaat stug door met aanvallen. IN  de 23e minuut zien we onze aanvoerder Anouar door het midden opkomen. Hij schiet en de bal krult schitterend over de Huizense keeper in het doel. Daarmee nemen we eindelijk wat afstand, 2-4. Wiebe wisselt Bilal voor Jaidy en Leon voor Brent. Vlak voor rust wordt de marge zelfs nog verder opgevoerd. We worden getrakteerd op een razendsnelle counter van de blauwen. Joey krijgt de bal van Zaïd via een splijtende pass aangespeeld, hij omspeelt de keeper en kan beheerst binnentikken.

 

En dat maakt een verrassende ruststand van 2-5. We zagen tot de rust een heel andere wedstrijd dan ‘thuis’. En onze jongens beseffen hoe dat komt. Ze praten er met elkaar over en we horen ze zeggen wat wij vanaf de kant al gezien hadden: er wordt nu echt gestreden om te winnen. Daardoor worden duels gewonnen, wordt het veel makkelijker om te voetballen en komen onze spitsen tot scoren. Er worden door Wiebe nog wel wat aanwijzingen gegeven voor de verdediging. Deze oogde in de eerste helft soms nog een beetje wankel, omdat onvoldoende op elkaar wordt gelet.

 

De tweede helft begint voor Zuidvogels vervelend, omdat het spel moet worden stilgelegd voor een blessure bij een van hun spelers. Hij krijgt een bal ongelukkig tegen het hoofd. Gelukkig kan hij uiteindelijk weer verder. Als de tweede helft op gang komt zien we hetzelfde spelbeeld. G.V.V.V. zet prima druk op de bal en drukt daarmee de tegenstander terug. De verdediging staat beter waardoor we nog wat sterker ogen. In de zevende minuut komt er weer een doelpunt bij, deze keer door een uitbraak van Leon, die alleen op de keeper af kan gaan en beheerst afrondt: 2-6. Heel kort daarna krijgt Leon weer een grote schietkans, de bal gaat naast. Bilal doet er alles aan de bal nog te veroveren voor hij over de achterlijn gaat, maar dat lukt net niet. Wat een strijdlust! In minuut 11 weten de Huizenaren toch weer te scoren. Onze verdediging wordt op het verkeerde been gezet, een Zuidvogels spits kan alleen doorlopen en scoort 3-6.

 

Halverwege de tweede helft volgt een mooie blauwe aanval over links. Leon is op snelheid zijn tegenstander voorbij en levert een mooie voorzet af. Joey weet perfect te timen, neemt de bal in een keer op zijn linker (!) slof en de bal ploft hard in het net. Echt een schitterende goal! Kort daarna krijgt Zuidvogels een vrije trap op een gevaarlijke plek aan de rechterkant van het veld. De bal wordt in een keer op doel geschoten en gaat helaas voor ons met een fraaie boog over Sam het doel in: 4-7. Intussen is Maurits weer in het veld gekomen voor Zaïd en Dennis voor Jay.

 

In de 25e minuut wordt een van onze spelers onderuit gehaald in het strafschopgebied en kan de jonge scheidsrechter niets anders doen dan een penalty geven voor de gasten. Aanvoerder Anouar is de gebruikelijke man om die te nemen. Hij probeert het door het midden, maar de keeper blijft staan en keert de bal. In de rebound scoort Anouar alsnog  8-4. Vlak voor tijd wordt perfect ingelopen door Leon bij een corner, waardoor hij zo maar uit kan halen en de eindstand op 9-4 kan zetten.

 

We hebben zoals gezegd een strijdend team gezien, die misschien wel de beste wedstrijd in deze competitie tot nu toe heeft gespeeld. We zijn van mening dat ‘we’ met deze wedstrijdmentaliteit van elke tegenstander kunnen winnen. Volgende week spelen we thuis tegen Zwaluwen uit Utrecht. Op dit moment staan we op de derde plaats in de competitie, achter Buitenboys en Soest. Het was een lekker begin van de zaterdag, met nog de wedstrijd in het Gelredome in het verschiet. Dit bleek ook een erg leuke wedstrijd om naar te kijken en het was erg gezellig zo met zijn allen. Nogmaals bedankt Jacco!