G.V.V.V. D3 overklast DOVO bij oefenpartij

7 september 2013
Op dinsdag 4 september speelde onze D3 een uitwedstrijd tegen DOVO D6. Het was de eerste wedstrijd in deze samenstelling en onder leiding van Wiebe. Op deze heerlijke nazomeravond konden we genieten van een goed spelende D3 die voor  DOVO veel te sterk was. Bij het betreden van het veld door onze jongens was meteen goed te zien dat het hier om een oefenwedstrijd ging, vanwege de duidelijk zichtbare 'L' op de shirts...

Misschien werkte dat verwarrend voor onze overburen, want G.V.V.V. voetbalde vanaf de aftrap meteen naar voren en dat had meteen al succes. Uit een voorzet van Jaidy opende Joey met een beheerste schuiver langs de keeper meteen de score. Vanaf dat moment bleef G.V.V.V. het doel bestoken en keek DOVO binnen tien minuten al tegen een 0-4 achterstand aan door nog twee doelpunten van Joey en één van Leon.

Nog voor de eerste ingelaste drinkpauze stond de teller op 5 (doelpunt van Brent in de verre hoek) en hadden we DOVO nog niet op onze helft gezien. In het tweede gedeelte van de eerste helft bleven onze mannen er lekker op los combineren. Anouar was een voortdurende plaag voor DOVO op het middenveld. Brent kon vrij voor de keeper net niet hard genoeg uithalen om de 0-6 binnen te schieten. Even later gebeurde dat alsnog door Jaidy. DOVO probeerde af en toe aan te vallen, maar bleven balverlies lijden door ons solide middenveld en verdediging. Tegen het eind van de eerste helft kon DOVO toch een keer doorkomen met vier man tegen twee G.V.V.V. verdedigers, maar de aanval kon onschadelijk worden gemaakt. Jay loste een prima afstandsschot na zich goed vrij te hebben gespeeld, maar deze werd gepakt door de keeper. Door goed doorzetten van Brent ontstond een misverstand in de verdediging van DOVO, met een eigen goal tot gevolg. Ook de 0-8 viel nog voor rust door een mooie droge knal van Joey. Bilal had na een solo zelfs de 0-9 nog op de schoen, maar die eindigde in een vangbal voor de keeper.

Na rust temperde de doelpuntenmachine een beetje, wat ook wel logisch is met deze hoge temperatuur. Je bij zo'n voorsprong blijven concentreren valt ook niet mee, hoewel de jongens goed in hun posities bleven voetballen. Er werden dan ook wat meer kansen gemist. Toch hoefden we niet al te lang te wachten op de 0-9: Leon scoorde uit een dieptepass van Anouar door het midden. Goed doorzetten van Maurits leverde een kans op die verzilverd werd door Bilal en de dubbele cijfers waren een feit. De 0-11 was één van de mooiste van de wedstrijd. Een vloeiende aanval ging eraan vooraf: Robin leverde een dieptepass af op Jaidy, die perfect voorzette op Anouar. Deze krulde de bal mooi over de keeper in het doel.

Toch viel de 1-11 nog, door een klein foutje van onze keeper. De bal werd ongelukkig uitgetrapt tegen een DOVO aanvaller, waarna de bal makkelijk kon worden binnengetikt. Het mocht de pret niet drukken, want ook de 1-12 kon nog worden aangetekend, door Leon.

De jongens verlieten na dit mooie resultaat natuurlijk uitgelaten het veld en de sfeer in de kleedkamer was uitbundig. Complimenten aan het team van DOVO, dat ondanks het krachtsverschil erg sportief heeft gespeeld; er was nauwelijks sprake van overtredingen. Ook aanstaande zaterdag mogen we voor de beker aantreden tegen DOVO. Dan gaat het om de D2. Dat zijn tweedejaars D voetballers, dus zal de tegenstand waarschijnlijk heel anders zijn. Hopelijk heeft ons team genoeg zelfvertrouwen opgedaan om een goed resultaat te halen!