G.V.V.V. D3 steelt twee punten van Vriendenschaar D2

6 april 2014

De omstandigheden om te voetballen zijn vandaag weer super. We spelen op één van de mooie kunstgrasvelden van deze Culemborgse vereniging. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg, die bekend staat om haar goede jeugd is alweer even geleden, 8 februari om precies te zijn. Toen trokken onze jongens met 4-3 aan het langste eind. Inmiddels staan wij derde en zij vierde in de competitie. Het belooft dus ook vandaag weer een spannende wedstrijd te worden. Als onze D3 hier drie punten zou weten te pakken is de tweede plaats in zicht, het hangt echter nog wel af hoe Soest, die nu op die plaats staat, het vandaag doet tegen koploper Buitenboys.

Vandaag staat Naoufal in het doel en Pim is afwezig. Brent, Jaidy en Maurits starten op de bank. Het strijdplan van Wiebe is eenvoudig: de blauwen moeten hun eigen spel spelen, duels winnen en niet vergeten te schieten want hij herinnert zich van de thuiswedstrijd dat hun keeper bij afstandsschoten niet op zijn best is.

De wedstrijd gaat voorzichtig van start. Eigenlijk is al snel te zien dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Er wordt veel gevoetbald rond de middenlijn, zonder dat één van de teams er aan toe komt een aanval op te zetten. In de eerste zes minuten lukt het Vriendenschaar toch twee keer. Helaas voor G.V.V.V. is het bij de tweede aanval al raak voor de thuisploeg. De bal wordt namelijk via een goede combinatie over links binnengeschoven.

De blauwen proberen de draad op te pakken en probeert aan te vallen. Helaas loopt het nog niet zo lekker. Er worden nog teveel duels verloren tegen deze fysiek sterke tegenstander. In de twaalfde minuut zien we een eerste kans voor G.V.V.V., Anouar kan schieten maar de bal gaat net naast. Tot dan toe is het een wat rommelige wedstrijd, met veel hoge ballen en weinig kansen aan beide kanten. Maar naar mate de eerste helft vordert krijgen onze jongens meer grip op de wedstrijd. In minuut 18 is er weer een kans als Joey passt op Bilal, die ruimte heeft voor een goed schot maar ook deze gaat jammer genoeg naast het doel. Even later krijgen we een corner. Deze wordt keurig getrapt door Connor, de bal belandt precies op het hoofd van Bilal en de bal verdwijnt over de keeper in het doel: 1-1!

Er komt wat meer overwicht voor de blauwen. Even na de gelijkmaker kan Leon bijna alleen op de keeper af, maar deze komt net op tijd uit zijn doel. In de 24e minuut krijgt Vriendenschaar een vrije trap aan de linkerkant in de buurt van de hoek van het strafschopgebied. De bal wordt breed gelegd met de bedoeling een andere speler te laten schieten, maar dat mislukt compleet. De bal wordt namelijk onderschept door Anouar en wat volgt is een messcherpe counter van G.V.V.V., waardoor Leon deze keer wel alleen op de keeper af kan stormen. Hij omspeelt de keeper en schiet gemakkelijk de 1-2 binnen.

Het is rust. We hebben gezien dat er in het tweede deel van de eerste helft meer strijd is geleverd waardoor meer duels zijn gewonnen en de achterstand is omgezet in een voorsprong. Vriendenschaar is een gevaarlijke, taaie tegenstander. Ze zijn fysiek iets sterker waardoor het moeilijk voetballen is en hun aanvallen gevaarlijk. Zullen we de voorsprong in de tweede helft vast kunnen houden?

Tijdens de rust is er een driedubbele wissel: Brent, Maurits en Jaidy komen het veld in voor Bilal, Dennis en Leon.

Het beeld van de wedstrijd na rust lijkt op het eerste deel van de eerste helft. Het blauwe overwicht van de periode voor rust is weer weg. Toch is er na vijf minuten een goede kans voor Brent. Hij komt goed door over de linkerkant, speelt een tegenstander uit en schiet, maar helaas belandt de bal in het zijnet. Een zestal minuten later kan Jaidy doorkomen aan de rechterkant. Hij haalt hard uit, de bal zeilt net over de kruising. Halverwege de tweede helft krijgen de Culemborgers een corner. Deze kan niet goed worden weggewerkt door G.V.V.V. en wordt teruggelegd en binnengeschoten: het is weer gelijk.

Vlak na de corner moet Robin licht geblesseerd het veld verlaten, hij wordt vervangen door Dennis. Vriendenschaar voelt na de gelijkmaker dat er meer in zit en wordt weer sterker. Het spel golft op en neer maar de spelers blijven elkaar weinig ruimte geven om te voetballen. In minuut negentien is Robin weer voldoende opgelapt, hij komt het veld weer in voor Zaïd. Weer even later worden Joey en Connor vervangen door Leon en Bilal. Er zijn dan nog maar 7 minuten te spelen, dus de spanning loopt op. De jongens uit Culemborg drukken ons nu continu terug op eigen helft en een nieuwe tegengoal hangt in de lucht. In de laatste twee minuten zijn de Culemborgers er twee keer heel dicht bij. Bij de ene poging gaat de bal net naast, bij de andere zelfs op de paal! Om de spanning nog extra te vergroten laat de scheidsrechter, die overigens prima zijn werk deed, een paar minuten te lang spelen maar na 33 minuten fluit hij dan toch af.

Een gelijkspel dus, maar als er een team had verdiend te winnen was het toch Vriendenschaar. Zij waren toch de iets sterkere gedurende het grootste deel van de wedstrijd. Aangezien Soest verloren heeft van koploper (en nu kampioen?) Buitenboys staan we nu in punten met hen gelijk maar op doelsaldo derde. Wiebe heeft een duidelijke doelstelling voor de rest van de competitie: tweede worden en stunten tegen Buitenboys. We zullen volgende week zien of dat waargemaakt kan worden.