G.V.V.V. maakt prima indruk in beker tegen Huizen A1

23 november 2013
Het bekeravontuur van G.V.V.V. A1 eindigde met een verlies tegen de koploper van de 4de Divisie Oost, Huizen A1. Na geweldige bekeroverwinningen tegen Hercules (3de Div.), VRC, Sporting ’70 en vijf weken geleden nog de 5-0 overwinning tegen Woudenberg A1, was dit het eindstation in de beker.

G.V.V.V. begon voortvarend en zette vanaf de eerste minuut druk op de verdediging van Huizen. De normaal geschatte sterkere ploeg van Huizen (zij spelen immers twee klassen hoger en staan daarin ook nog bovenaan), had het eerste half uur niet veel te vertellen tegen de energieke elf van G.V.V.V.
Dit leidde in minuut zestien al tot de eerste treffer van de blauwen. Bij een balverovering op links van Rob viel diens voorzet net over de inlopende spits Fransesco. Daarachter kwam echter nog de aanstormende Wilco die de bal snoeiend hard met een dropkick in de kruising schoot. Totaal geen kans voor de keeper van Huizen en dus stond het 1-0 in het voordeel van de, op dat moment, goed spelende elftal van G.V.V.V.

Het gaf wel het sein aan de gasten om wat meer druk naar voren te geven. Huizen ging een op een spelen en de ruimte op het middenveld werd daardoor alsmaar minder. Een voorzet van de geweldig spelende nr. 10 van Huizen werd vervolgens op de G.V.V.V. keeper Thomas geschoten. Alleen dat al was een geweldige redding van Thomas, maar ook de rebound kon hij met een handbeweging net over de lat tikken. De pressie op de verdediging van G.V.V.V. werd vanaf minuut 28 groter. G.V.V.V. werd achteruit gedwongen. Een stormloop van aanvallen en voorzetten werden door de A1 verwerkt. Robert, Bilal, Mo en Appie stonden in de verdediging als een blok. Met steun van de middenvelders Rob en Amine probeerden zij de aanvallen van Huizen te verwerken. Toch was het wachten op de tegentreffer die in de 46ste minuut helaas ook viel. Rob en Boudewijn wilde voetballend uitverdedigen, wat ditmaal resulteerde in slordig balverlies. De overname en het uiteindelijke schot vanaf de nummer 16 van Huizen was geweldig, tegendraads en onhoudbaar ingeschoten, 1-1.

Na de twee wissels in de rust (Bryan (B1) voor Appie en Niels voor Fransesco) begonnen de gasten feller dan onze jongens. Iedere afvallende bal was voor de Huizenaren en de druk op de goal van Thomas van der Lienden was wederom groot. De wil om te winnen leek op dat moment bij de jongens uit Huizen groter dan bij die van GVVV. Huizen zette een tandje hoger en de koploper in de 4de Divisie liet zien aardig te kunnen ballen. Bij een ingooi van Huizen kon de sterke spits in de zestien slim wegdraaien en met een geplaatst schot de 1-2 aantekenen. Dit was eerlijk gezegd op dat moment wel de juiste afspiegeling van de verhouding op dat moment. Dus niet meer dan verdiend een voorsprong van de gasten.

De tegentreffer bleek ook weer een pepmiddel om de G.V.V.V.-ers op het juiste spoor te brengen. Duels werden weer gewonnen en de spirit was weer volledig terug. Bobby van de Haar en Mo Isiboukaren van de B1 kwamen in het veld. Twee verse spelers voor middenvelders Boudewijn en Amine. Met de laatste krachten probeerde G.V.V.V. de aansluitingstreffer te forceren. De Huizenaren schoten de ballen met alle middelen weg, maar er was op dat moment zoveel kracht verspeeld bij beide partijen dat er nog maar weinig echte grote kansen konden worden genoteerd.
Helaas was er een fout van de scheidsrechter nodig voor nóg een tegengoal. Op links werd Mo Issaoui heel duidelijk onderuit gehaald. De scheids zag er (als enige) niets in en zo kon de spits van Huizen eenvoudig doorlopen op de keeper. Met een schuiver langs Thomas werd het 1-3.

Bij het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd kon G.V.V.V. A1 terugkijken op een prima wedstrijd tegen een zéér waardige tegenstander. Wel uit de beker geknikkerd, maar een prima 90 minuten om op terug te kijken en om weer verder te werken aan prima resultaten in de competitie.

Score Verloop:
‘16 1-0 Wilco Homan
‘46 1-1 Huizen
’54 1-2 Huizen
’76 1-3 Huizen

Opstelling G.V.V.V. A1: Thomas van der Lienden, Appie Snousie (‘45 Bryan Schot), Bilal Hakkam, Robert van ’t Foort, Mo Issaoui, Rob van Eem, Amine Benncar (’72 Mo Isiboukaren), Boudewijn van Doorn (‘’62 Bobby van de Haar), Wilco Homan, Fransesco Maregrande (’45 Niels van Unen), Marwan van Heugten.