G.V.V.V. ME2 laat punten liggen in Woudenberg

16 november 2013
Zaterdag 16 november 2013. Woudenberg ME1-G.V.V.V. ME2 4-2.

Vandaag om 10.00 uur stond de competitie topper tussen de nr 2, Woudenberg, en de nummer 3, G.V.V.V. op het programma.
Beide teams zijn nog in de strijd om het kampioenschap. De meiden waren er van doordrongen dat ze vanaf het beginsignaal  vol de aanval moesten gaan zoeken om Woudenberg snel onder druk te zetten.
Deze tactiek had onze tegenstander ook genomen waardoor het vanaf minuut 1 een bloedstollend duel was.
Achterin bij Woudenberg stond het "op slot" en was het zoeken naar een opening. Na ongeveer 15 minuten was er een aanval van Woudenberg die de 1-0 achterstand inluidde.
Onze meiden speelden echter prima en waren zeker niet de mindere ploeg vandaag. Na een mooie combinatie tussen Romaissa Douna en Robin Gerritsen schoot Robin de 1-1 tegen de touwen.
Heel lang konden we niet genieten van de 1-1 want vlak voor rust wist Woudenberg de 2-1 te scoren en gingen we de rust in.
Met z'n allen hebben we de neuzen gericht in de rust en waren de supporters van G.V.V.V. klaar om een "lange neus" naar de tegenstander de trekken.
Het moet wel gezegd worden dat na een paar dubieuze beslissingen van de ongeveer 14 jarige scheidsrechter van Woudenberg de tegenstander wel makkelijk "in het zadel werd geholpen" om de 3-1 te gaan scoren.
Helaas gebeurde dit ook en moesten we volle bak op jacht naar de aansluitingstreffer. Nadat Femke Wiedeman met de bal het strafschopgebied inging wist ze meerdere meiden van zich af te houden en maakte Femke het mooi af met de 3-2.
Met z'n allen de laatste minuten op volle kracht op jacht naar de gelijkmaker. Tot 2 maal toe waren we daar dichtbij maar helaas de bal belandde niet tussen de palen.
En zoals vaak gebeurt in dit soort situaties in het voetbal maakte Woudenberg in de laatste seconden de 4-2. Voetballend waren de meiden van G.V.V.V. de betere ploeg maar winnen doe je alleen als je de ballen in het doel schiet. En daar was Woudenberg vandaag effectiever in.
De wedstrijd van vandaag was dit seizoen na DVSU pas de 2e wedstrijd dat de meiden er vol tegenaan moesten. Hier leren ze, zowel voetballend als mentaal veel van en hopen dat we na de winterstop in de nieuwe competitieronde meer gelijkwaardiger tegenstanders gaan treffen. Dit zal het hele team ten goede komen in het leerproces en wedstrijdplezier.

1-0 'Woudenberg'
1-1 Robin Gerritsen
2-1 'Woudenberg'
rust
3-1 'Woudenberg'
3-2 Femke Wiedeman
4-2 'Woudenberg'

Conclusie na vandaag is dat we afgehaakt zijn in de strijd om het kampioenschap maar een leerzame wedstrijd in de benen hebben. De 3e plaats in de competitie kan ons bijna niet meer ontgaan en dat is een prachtig resultaat voor dit 1e jaars E team.

Klasse gedaan meiden van de ME2, we zijn trots op jullie. Volgende week wacht de laatste wedstrijd in de bekerpoule tegen Musketiers. De meiden zullen na de verloren wedstrijd van vandaag gebrand zijn op een overwinning en de volgende bekerronde is al grotendeels een feit.

Fijn weekend en groet van de technische staf van de ME2.