G.V.V.V. ME2 walst over Schalkwijk ME1 heen

16 maart 2014

Zaterdag 15 maart 2014, 09.30 uur Schalkwijk ME1-G.V.V.V. ME2 uitslag 0-7

Al een week lang zitten we in een heerlijke voor-lente. Nadat we vorig weekend vrij waren moest vandaag afgerekend worden met de meiden van Schalkwijk. Schalkwijk het nostalgisch dorpje in de landerijen tussen Houten en Wijk bij Duurstede.

Afgelopen weken is er hard getraind door de meiden en zijn ze gebrand om lang mee te blijven doen om de prijzen in deze competitie. Het begon wat aan de frisse kant vanmorgen maar na verloop van tijd kwam het zonnetje door en werd de temperatuur aangenamer. Eigenlijk was dit hetzelfde beeld als de wedstrijd van vandaag. Zonder arrogant over te willen komen stond vandaag al vast dat we zouden winnen. Veel belangrijker was dat deze wedstrijd de "generale repetitie" was voor de competitietopper van volgende week. Dan staat het treffen tegen DVSU op het programma.

De technische staf bestond vandaag uit Said en Marco. Helaas was Ivo noodgedwongen afwezig. Hij was bezweken onder de druk van een aantal vrienden om mee te gaan naar Spanje om daar een aantal wedstrijden in Madrid te gaan bekijken. Ivo als je dit leest vanuit Madrid.......We hebben het geflikt zonder jou.

De wedstrijd begon eigenlijk net zoals het weer.....wat stroefjes maar na een paar minuten begon te motor lekker te draaien. Ook het meegereisde publiek weet inmiddels dat de eerste wedstrijdminuten altijd wat stroef gaan maar dat daarna het genieten kan beginnen. Nadat de motor op gang was gekomen vielen de goals als rijpe appels uit de boom. Met een comfortabele 0-6 voorsprong gingen we rusten.

De doelpunten kwamen tot stand door de levensgevaarlijke corners van ons en mooi samenspel van de meiden. Er werd heerlijk overgespeeld en van achteruit ging de opbouw perfect. De boodschap voor de 2e helft was hetzelfde. Blijven overspelen en zorgvuldig omgaan met balbezit. Het was natuurlijk duidelijk dat de wedstrijd al gespeeld was. De meiden zagen de 2e helft als een kadootje om "even" te kunnen uitlopen naar 10 doelpunten. De werkelijkheid was anders, het overspelen werd een stuk minder en men ging meer voor "eigen succes". Een goede leerschool voor de toekomst om te zien dat dit niet werkt in het voetbal. Mede hierdoor werd er nog maar 1 doelpunt door ons gescoord. Fysiek moesten we vandaag ons "vrouwtje" staan tegen deze 2e jaars E meiden. De fysieke duels zagen er leuk uit voor het publiek. De boodschap voor volgende week is duidelijk en we weten wat ons te wachten staat tegen DVSU. Tactisch kunnen we hierover niets loslaten.

We roepen al onze fans op om volgende week de "kraker" te komen bekijken op sportpark "Panhuis" tussen G.V.V.V. ME2 en DVSU ME1. om 08.30 uur.

Doelpunten
0-1 Robin Gerritsen
0-2 Femke Wiedeman
0-3 Femke Wiedeman
0-4 Femke Wiedeman
0-5 Danique Prins
0-6 Femke Wiedeman
rust
0-7 Robin Gerritsen

Na vandaag staan we samen met DVSU op een gedeelde 1e plaats met 12 punten uit 4 wedstrijden. 21 doelpunten voor en 3 tegen.

Prettig weekend,

Marco en Said (Technische Staf G.V.V.V. ME2)