Jonathan F2 geeft G.V.V.V. F1 weinig ruimte

1 december 2013

Zaterdag 30 november

De mannen van de F1 hadden vandaag een competitieduel tegen Jonathan F2 af te werken. Om 8.30 uur werd er vanaf het Panhuis vertrokken richting Zeist. Jonathan F2 doet het goed in deze competitie en stond ongeveer gelijk met de F1. Op papier zou dit een leuke wedstrijd kunnen worden.

Om 9.45 begon de wedstrijd. Jonathan ging meteen voortvarend van start. G.V.V.V. werd enigszins door hun snelle combinaties overrompeld. In deze eerste fase lukt het Jonathan een eerste doelpoging te maken. G.V.V.V. had echter de lat-engel weer meegenomen, zodat een eerste vroege tegentreffer bespaard bleef. G.V.V.V. realiseerde zich dat ze strak moesten blijven spelen om Jonathan niet te veel vrijheid te geven hun eigen spel te maken. Het tempo van de combinaties lag hoog, waardoor zeker in de beginfase Cas, Nathan P en Dinand alle zeilen moesten bijzetten om een doorbraak van Jonathan te voorkomen.
Door knap spel lukte het Jonathan goed voor te komen. De aanvaller in het groen gaf een strakke hoge voorzet die bij de tweede paal voor het doel terechtkwam. Daar stond een goaltjesdief van Jonathan klaar om de bal gericht in het doel te koppen. De 1-0 stond op het scorebord. De F1 staat bekend als een team van harde werkers. Dat bleek zeker in de eerste minuten na het tegendoelpunt. G.V.V.V. pakte het spel fel op en wist daardoor een duidelijk signaal af te geven dat het spel wat hen betrof nog helemaal open lag. Alert werd de bal veroverd van Jonathan. Raphael wist vanuit het middenveld de bal mee te geven aan Rayan, die zich vrij wist te spelen en zo de bal prachtig in het doel van Jonathan kon schieten. 1-1!!

Het spel lag na deze gelijkmaker weer helemaal open. Vandaag had de F1 vooral moeite met het sterke middenveld van Jonathan. Bas, Koen en Raphael die vandaag op hun vertrouwde positie speelden, konden hun lievelingsspel niet helemaal naar hun hand zetten. Dit had meteen effect op de aanvalsmogelijkheden, omdat de F1 de aanvallen het liefst vanuit het middenveld opbouwt. Eren en Collin moesten daardoor vaker mee afzakken om de bal richting het doel van Jonathan te bewegen. De aanvallen die zij alsnog wisten te bewerkstelligen werden helaas door Jonathan tegen gehouden.

Jonathan wilde graag met rust op voorsprong staan en schakelde naar een hogere versnelling. Tot twee maal toe troffen zij echter de lat en de paal. In een fraaie actie wist de Jonathan spits echter een hoge voorzet te geven die door zijn teamgenoot wederom werd ingekopt. 2-1 werd daardoor de ruststand. Na een korte rust werd het spel hervat. G.V.V.V. had er zin en realiseerde zich dat hoewel er sprake was van een achterstand er in de tweede helft nog van alles kon gebeuren. Het is niet voor niets voetbal en in dat spel gebeuren wel meer gekkere dingen.

G.V.V.V. probeerde meer hun eigen spel te blijven spelen. Eren wist zich vrij te spelen, maar zijn mooie aanval werd helaas door de keeper gestopt. G.V.V.V. besloot de acties wat feller op te zetten en daardoor kwamen zij nu diverse malen gevaarlijk voor het doel van Jonathan. Helaas was de lat-engel in de rust niet van doel verhuist en ook nu trof G.V.V.V. een paar keer de lat. Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd gestaakt doordat er hoog bezoek was op het veld. Sint en een aantal Pieten kwamen hoogstpersoonlijk kijken naar alle jeugdige talentjes die op dat moment aan het voetballen waren. Voor zowel spelers als toeschouwers waren er pepernoten en andere lekkernijen.

Na deze onderbreking moest wel weer even de focus worden gevonden. Dat lukte bij Jonathan iets sneller dan bij G.V.V.V. Door een mooi opgebouwde aanval wisten zij de 3-1 te maken. In de luttele minuten die toen nog restten, kon G.V.V.V. geen draai meer aan de wedstrijd geven. Tot de laatste minuut werd er gestreden, maar G.V.V.V. moest vandaag in Jonathan haar meerdere erkennen. Raphael over deze wedstrijd: “We deden wat we konden, maar doordat we als middenveld zwaar moesten afzakken hadden we een zware dobber om te counteren. Jammer, maar we hebben wel een leuke wedstrijd gehad. Natuurlijk hebben we als team nog verbeterpunten, maar wij willen als team groeien en sterker worden. Dan moet je af en toe eens door de zure appel heen bijten”

Hoog bezoek.