ME2 maken korte metten met Schalkwijk ME1

12 oktober 2013

Zaterdag 12 oktober 2013, Schalkwijk ME1 - G.V.V.V. ME2 ....uitslag 1-9

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen middenmoter Schalkwijk ME1 op het programma. Zoals gewoonlijk met uitwedstrijden van de meiden waren er ook vandaag weer veel ouders mee. Aangekomen in Schalkwijk, onder de rook van Houten, bleek dat het een lekkere 'ouderwetse' wedstrijd zou worden. Spelen op echt gras op een complex gelegen tussen boerderijen en grazende koeien.

Door de inzet van de ouders van Renee Meijer, Michel en Corine konden de meiden zich vandaag steken in een nieuw trainingspak van sponsor: IMC Computer Products. Naast de naam van de sponsor ook het logo van G.V.V.V. en de voornaam van de meiden op het trainingsjasje. Van enige onderschatting was vandaag geen sprake. Mede doordat de meiden vorige week hun eerste verlies hadden geleden dit seizoen was iedereen gebrand op een overwinning. De meiden van de ME2 staan bekend om hun voorzichtige start die doet denken aan het op gang komen van een diesel. Vandaag was de start iets te voorzichtig waardoor we na een kleine 10 minuten tegen een 1-0 achterstand aankeken.

Vanaf dat moment gingen de meiden weer voetballen zoals we gewend zijn. De verdediging met Renee, Lisa en Lieke deden het 'slot op de deur' en maakten het Schalkwijk bijna onmogelijk om onze doelvrouw Fleur te bereiken. Fleur moest vandaag een aantal keer haar keeperskunsten vertonen. Tot twee keer aan toe moest Fleur languit naar de hoek en stond ook de doelpaal op de juiste plek om redding te bieden. Het middenveld met Femke, Danique en Sanne hebben vandaag in zowel verdedigend als aanvallend opzicht veel werk moeten verrichtten. Door mooie assists en het spel goed te verdelen naar vrijstaande speelsters konden onze aanvallers, Robin en Romaissa hun scorend vermogen tonen. Einduitslag 1-9.

Gelukkig is vandaag het gevoel van winnen, net als bij G.V.V.V. 1, weer helemaal terug bij de meiden en zijn ze klaar voor het bekerduel tegen G.V.V.V. ME1. Dit duel staat volgende week, op het programma. Dit gaat een doordeweeks duel worden waarvan de exacte dag en tijdstip nog niet bekend is bij het schrijven van dit verslag. Na vandaag staan de meiden van G.V.V.V. ME2 keurig 3e met 12 punten uit 5 wedstrijden. 1 punt achter Woudenberg ME1 en 3 punten achter DVSU ME1

Doelpunten: 1-1 Robin, 1-2 Romaissa, 1-3 Romaissa, 1-4 Robin, 1-5 Romaissa (RUST) 1-6 Robin, 1-7 Femke, 1-8 Romaissa en 1-9 Lisa.