ME2 wint kraker tegen Woudenberg ME1 met 3-0

1 maart 2014

Zaterdag 1 maart 2014 08.30 uur, G.V.V.V. ME2-Woudenberg ME1, uitslag 3-0

Zaterdagochtend 1 maart 08.00 uur. Het is prachtig weer op Sportpark "Panhuis". Dit weer hoort bij de lentemaand Maart en moet voor ons de ommekeer gaan brengen in het "Spook" Woudenberg. Alle meiden verschijnen fris en fruitig in de kantine. De focus is volledig op de tegenstander van vandaag gericht. Het gesprek gaat alleen nog maar over Woudenberg. En dat is in dit geval niet onterecht. Dit voetbalseizoen is al gebleken dat onze meiden samen met Woudenberg ME1 en DVSU ME1 de dienst uitmaken in de kop van de competitie. In het najaars gedeelte en de beker hebben we nipt het onderspit moeten delven en nu was voor iedereen duidelijk dat we ons geen 3e keer zouden laten verrassen.
Iedereen was er klaar voor, de meiden, het publiek en wij. Vandaag zou er niks meer mis kunnen gaan. 08.10 uur...........Paniek.......de voetbalschoenen van Danique zaten niet in haar tas. Reddende engel Michel Meijer presteerde het om binnen 10 minuten Danique haar schoenen op te halen en weer terug te zijn op Panhuis.

Alle meiden waren er nu klaar voor. Belangrijkste opdracht was vandaag om de regie op het middenveld te krijgen en deze te behouden. Bij een overwicht op het middenveld zouden we meer druk kunnen uitoefenen. Klinkt eenvoudig maar bij voorgaande wedstrijden was al gebleken dat op het middenveld van Woudenberg 2 meisjes liepen die veel kwaliteit hebben en het verschil konden maken. Ook de keepster van Woudenberg is een lastig te nemen horde.
Vanaf het beginsignaal was te zien dat de meiden vandaag volledig voor de overwinning gingen. Met zijn allen aanvallen en ook verdedigen. Na ongeveer 10 minuten was het Danique Prins die alert was bij een corner en de 1-0 tegen de touwen schoot. Na een uitbraak van Woudenberg was het te danken aan de oplettendheid van Fleur dat een doelpunt werd voorkomen. Fleur die als keepster goed meevoetbalde raakte de bal goed, vlak voordat deze door een tegenstandster geraakt kon worden. De druk vanuit ons middenveld op de tegenstandster was groot. Het was gewoon wachten op een treffer van G.V.V.V. Aan dit wachten werd een einde gemaakt door Lisa Koster. Wederom uit een gevaarlijke corner kwam de bal voor de linkervoet van Lisa. Ze twijfelde geen moment en haalde van ongeveer 10 meter verwoestend uit. Keepster was kansloos en we konden kort hierna met een voorsprong van 2-0 gaan rusten.

De tweede helft moesten de meiden uit hetzelfde vaatje gaan tappen. Voorgaande wedstrijden liepen wij achter de meiden van Woudenberg aan. Vandaag overheerste ons middenveld en kwam de tegenstander er niet aan te pas. Na een aanval van Woudenberg kreeg Femke Wiedeman de bal op eigen helft in bezit. In haar ooghoeken zag ze Robin Gerritsen de diepte zoeken. De voorzet was op maat en Robin Gerritsen wist wel raad met deze counter. Kansloos was de keepster van Woudenberg op de knal van Robin. Wedstrijd was gespeeld na de 3-0. Gedisciplineerd werd de wedstrijd door de ME2 uitgespeeld. Een uitslag van 5 of 6-0 was ook niet ondenkbaar geweest gezien de kansen van ons. Daarentegen heeft Woudenberg geen enkele uitgespeelde kans gehad en is deze overwinning meer dan verdiend. Klasse gedaan meiden.

Doelpunten:
1-0 Danique Prins
2-0 Lisa Koster
3-0 Robin Gerritsen

Volgende week wacht ons een vrij weekend.

Prettig weekend en groet van Said Douna, Ivo Prins en Marco Wiedeman (Technisch staf G.V.V.V. ME2)