Monsterzege G.V.V.V. ME2 op Odijk ME1

8 december 2013

Zaterdag 7 december 2013 stond op de kalender als een bijzondere dag voor G.V.V.V. Een aantal gebeurtenissen moesten er voor zorgen dat deze dag als succesvol de geschiedenis boeken van G.V.V.V. in moest gaan.

Een fantastisch Radio 538 spektakel op sportpark "Panhuis" voor de verkiezing van de "Leukste Amateurclub van Nederland". Naast dit spektakel konden de meiden van G.V.V.V. MD1 vandaag thuis tegen VRC MD1 kampioen worden in de najaarscompetitie. De MD1 won overtuigend met 2-0 en het kampioenschap kon gevierd worden. Meiden van harte gefeliciteerd!!!

Het vlaggenschip van G.V.V.V. moest vandaag thuis van Barendrecht winnen om niet in de gevarenzone van de Topklasse te belanden. Met veel strijd en kansen werd een dik verdiende 3-1 overwinning in de wacht gesleept.

Last but not least gingen onze eigen meiden "de wei" in om de najaarscompetitie proberen af te sluiten met een overwinning. In dit laatste competitieduel konden de meiden bij winst tegen Odijk en bij verlies van Woudenberg tegen DVSU een knappe 2e plaats gaan innemen. Gezien de stand op de ranglijst van Odijk ten opzichte van ons moest een overwinning geen probleem zijn. Belangrijker was dat de meiden met een riante overwinning met een goed gevoel naar het bekerduel van volgende week tegen Woudenberg ME1 konden toeleven.

Op het "echte" gras van Odijk en met heerlijke najaarsregen gingen de meiden van start. Wat deze wedstrijd opviel was dat de meiden van Odijk veelal ouder waren en fysiek ook erg sterk waren. Maar dat waren we deze competitie al gewend in vorige duels. met andere clubs. Met onze voetbalkwaliteiten moest de fysieke overmacht van Odijk geen probleem zijn. Met een 6-1 voorsprong gingen we rusten. Er werd weer naar hartenlust overgespeeld naar elkaar en men gunde elkaar om een doelpunt te scoren. Alle ogen waren vandaag gericht op Sanne Zoetekauw. Onze nieuwkomer, dit seizoen, zat in de eerste helft een paar keer dicht tegen haar eerste doelpunt aan. Sanne heeft afgelopen maanden met haar enthousiasme, inzet en vechtlust laten zien dat ze een welkome aanvulling is voor de ME2. Het hele team gunde Sanne deze laatste competitiewedstrijd haar welverdiende doelpunt. Sanne kroop de 2e helft van het middenveld naar de voorhoede en alle meiden zochten bij de "eindpass" naar Sanne zodat zij kon afronden.

Halverwege de 2e helft werd dit beloond met de 8-1, gescoord door Sanne. Door ons meegereisde publiek werd in de rust nog meegegeven dat we toch echt 16 doelpunten moesten maken om in het teken te staan van het Radio 538 spektakel 5+3+8=16!! De einduitslag werd uiteindelijk 2-16 voor G.V.V.V. ME2.

Door het verlies van Woudenberg tegen DVSU gaan onze toppers eindigen op de 2e plaats!!

Doelpuntenmakers vandaag: Romaissa Douna 4x, Femke Wiedeman 3x, Danique Prins 3x, Robin Gerritsen 3x, Lisa Koster 1x, Sanne Zoetekauw 1x en 1x eigen doelpunt.

11 wedstrijden gespeeld, 9 gewonnen, 2 verloren, doelsaldo 94 voor en 16 tegen. Meiden we zijn super trots op jullie. Grote klasse.

In de winterstop staan er op 21 december en 3 januari nog 2 leuke zaalvoetbaltoernooien op het programma, maar eerst opladen voor het bekerduel op zaterdag 14 december om 09.30 uur op Panhuis tegen Woudenberg ME1.