Nieuwe outfits F1 pleister op wond na nederlaag tegen FC Driebergen

26 oktober 2013
Het kon niet uitblijven: de sportieve jongens van de F1 wisten zich door hun frivole spel en teamwork in de kijker te spelen bij diverse sponsors.

De F1 wilde niet zomaar met iedereen in zee gaan want het blauw mag natuurlijk niet te grabbel worden gegooid. Na rijp beraad heeft de F1 besloten om zich te verbinden aan twee Veense bedrijven:

Bouwbedrijf E. Brouwer & Olenz notarissen. De aanvoerder van de F1 hierover: “Met deze twee bedrijven van goede naam en faam denkt de F1 een uitstekende combinatie te hebben gevonden, net als bij de F1 staat bij deze bedrijven kwaliteit en duurzaamheid in een hoog vaandel.  Eigenlijk is deze combinatie dus een logische vervolgstap voor alle partijen”.

In nieuwe trainingspakken en met kekke rugzak vertrok de F1 karavaan richting Driebergen.  De F2 van FC Driebergen was de tegenstander dit competitieduel. In de kleedkamer werden de nieuwe (retro)wedstrijdshirts uitgedeeld, met bijbehorende nieuwe rugnummers.  Aan de looks zou het deze wedstrijd in ieder geval niet liggen!

In de kleedkamer werd besloten om de voetbalkwaliteiten van keeper Nathan F. te onderhouden. Bas trok daarom in de eerste helft het keepersshirt aan.

Om half tien klonk het fluitsignaal. Traditiegetrouw had de F1 wat startproblemen. FC Driebergen daarentegen ging fanatiek van start. In deze eerste paar minuten wisten zij zelfs al een aardige doelpoging te doen. De F1 mag zelfs een beetje van geluk spreken dat de KNVB nog geen camera’s op de doellijn toestaat, want vanaf een bepaalde hoek leek het erop dat de bal zelfs even over de doellijn was geweest voordat Bas de bal goed wist vast te pakken.  Of dit een zuiver doelpunt tegen was zullen we dus nooit weten, de scheidsrechter besloot in ieder geval geen doelpunt te geven.

Na 10 minuten begon de F1 een beetje op stoom te komen. Er werden hier een daar wat leuke combinaties uitgeprobeerd. De F1 werd echter gedwongen om scherp te blijven, aangezien FC Driebergen het spelletje ook aardig onder de knie heeft. Als echte plaaggeesten wisten zij de F1 te beletten hun eigen spel te spellen. Het was allemaal wat reactionair in deze fase. Toch liet de F1 zien dat zij ook met de bal om kunnen gaan. Een aanval van de F1 werd geblokt door de keeper. Nathan F. was de juiste man op de juiste plaats op dat moment. Met wat op een carambole leek wist hij de openingstreffer te maken.

Na de rust trok verliet Raphael zijn geliefde “spielmacherspositie”,  en nam het keepersshirt van Bas over. FC Driebergen ging wederom fel van start. De F1 had moeite met positie houden en moest na een paar minuten de fraai ingeschoten gelijkmaker incasseren.  Ondanks deze tegenslag bleef de F1 proberen hun eigen spel te spelen. De verdediging onder leiding van Dinand en Cas maakte overuren. Gezegd moet worden dat zij fraai spel leverden en tot de sterkste verdediging in deze competitie gerekend moeten worden. Het middenveld werd bespeeld door Bas, Nathan P en Koen. Zij deden hun best om de aanvallers Eren, Rayan en Collin te bereiken. Hoewel het team probeerde te handhaven moesten zij wederom een tegentreffer incasseren. De spits van Driebergen wist 1 op 1 voor de keeper te komen en schot vakbekwaam hard in de hoek. Onhoudbaar voor onze goalie.

De F1 keek tegen een achterstand aan en dat zinde hen helemaal niet. Rayan wist vanuit het middenveld de bal mee te nemen en voor te geven aan Eren. Eren schoot hard op doel, maar de keeper wist deze bal af te ketsen. Cas was echter goed meegelopen en wist in de rebound een prachtige treffer te maken. Het stond weer 2-2. Dit was het moment dat de F1 de wedstrijd had moeten maken, maar op  de een of andere manier was de ‘mojo’ vandaag in Veenendaal achtergebleven. Het lukte allemaal net niet en FC Driebergen bleef pittig spelen. In een mooie aanval vlak voor tijd van Driebergen lukt het hun talentvolle spits onze verdedigers op het verkeerde been te zetten. Helaas voor de F1 maakte deze spits zijn werk gedecideerd af en scoorde de 3-2.

Een gelijkmaker zat er voor de F1 niet in en helaas moest de F1 voor de allereerste keer deze competitie een nederlaag incasseren. Zoals  de wijze Cruijf ooit zei:  het behoort tot de wetten van het voetbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt.  De teleurstelling van deze eerste nederlaag van de F1 was groot voor onze boys, maar gelukkig gauw vergeten toen zij na het douchen weer hun blitse nieuwe trainingspakken konden showen.

klik hier voor een het fotoalbum van deze wedstrijd.

Isabelle Cox.