Nipte winst F5 op Renswoude

22 maart 2014
Vandaag vroeg op voor de wedstrijd tegen Renswoude, vertrek om 7:45 uur. Voordeel van het vroege tijdstip was dat het nog wel zonnig en droog was tijdens de wedstrijd. Vanaf de aftrap begon de wedstrijd met een veldoverwicht voor G.V.V.V. Er volgde een aantal goed opgezette  aanvallen door Diederik en Storm en kleine mogelijkheden voor Jeffrey en Lars. Een enkele uitbraak van Renswoude werd verdedigd door Job, Marc en Bas. Toen het tijd was voor de eerste wissel kwamen Jorran, Salaheddien en Koen in het veld. Na de wissel ontstond een iets gelijkopgaander beeld in de wedstrijd. Vanuit het niets belandde een laag schot over de grond na een uitbal voor Renswoude in het doel van G.V.V.V. en stond het ineens 1-0. 
 
Na een paar corners en een aanval die door Salaheddien goed werd uitverdedigd, kreeg Storm vanuit een opbouw van achteren de gelegenheid om aan te leggen voor een schot op doel. Het schot van Storm ging mooi in het doel ondanks dat een tegenspeler de bal onderweg nog raakte met de hand. Helaas had de scheidsrechter al gefloten voor de handsbal voordat de bal in het doel belandde, dus werd niet een doelpunt maar een vrije trap toegekend. Deze leidde niet tot een doepunt. Er waren nog kansen voor Jeffrey en Storm en een aanval van Jeffrey, Jorran en Koen werd door Koen net naast geschoten. 
 
In de rust was er weer keeperswissel en wisselden Marc en Bas van positie. Storm was in balbezit aan de zijkant van het veld en gaf een prachtige pass tussen twee verdedigers door de vrije ruimte in naar Jeffrey. Jeffrey benutte de vrije ruimte goed en schoot bekeken via de paal de 1-1 in het doel. Aan de andere kant van het veld kon Marc een voorzet van Renswoude net een tikje geven, waardoor de bal via de zijkant weggewerkt kon worden. 
 
Even later werd een schot van Lars door de keeper tot corner verwerkt. Jeffrey  bracht de hoekschop in en Lars kon weer op doel schieten. Een speler van Renswoude gebruikte zijn handen om het schot tegen te houden, dus werd een penalty aan G.V.V.V. gegeven. Lars schoot onberispelijk de 1-2 binnen. Hierna volgde nog een aanval met kansen voor Koen en Diederik en een schot van Jorran in de handen van de keeper.
 
Renswoude drong ook aan en kreeg de nodige kansen. Bas en Marc konden twee keer net voorkomen dat Renswoude langszij kwam. Een grote kans voor Renswoude werd door Marc tegengehouden en door Job weggewerkt naar de zijkant. Een volgende aanval van Renswoude kon in eerste instantie nog worden geblokkeerd door Salaheddien, maar het aantal aanvallers van Renswoude was te groot om een tegendoelpunt te voorkomen. De stand was daarmee weer gelijk, 2-2. 
 
Vastberaden om te winnen ging Storm, Jorran en Jeffrey direct vanaf de aftrap weer in de aanval. Van een afstand schoot Storm de bal zelf op en in het doel en werd het 2-3. Twee grote kansen voor Renswoude werden nog tegengehouden door Lars en Marc en zo won G.V.V.V. deze wedstrijd nipt van Renswoude. Omdat VRC F7 gelijk heeft gespeeld tegen Scherpenzeel, blijft G.V.V.V. op de derde plaats op de ranglijst.