Overtuigende bekerwinst G.V.V.V. D3 op HDS

21 oktober 2013

Over belangstelling bij de wedstrijden heeft de D3 van G.V.V.V. over het algemeen niet te klagen. Wat daarbij zeker in extra in het voordeel werkt zijn de weersomstandigheden tijdens de wedstrijden tot nu toe, dit seizoen. En ook afgelopen zaterdag waren de omstandigheden ideaal voor een bekerwedstrijd van onze jongens op het eigen kunstgrasveld, tegen het Leersumse HDS D1.

Het was de tweede wedstrijd in de bekercompetitie, met verder Candia en DOVO in de poule. De eerste wedstrijd tegen DOVO D2 eindigde in 4-4, dus winst in deze partij was zeer gewenst. Verder zou het interessant worden om te zien of de jongens de scherpte van vorige week ook nu weer op konden brengen.

Dat laatste bleek al snel het geval. Meteen na de aftrap werd een aanval opgezet waarbij Leon een hele grote kans kreeg, maar net naast mikte. Gedurende de eerste paar minuten liet hij al enkele keren zien veel sneller te zijn dan de rechtsachter van HDS.

Na zes minuten konden we al juichen voor de blauwen. Robin mocht een vrije trap nemen, een paar meter uit de linkerhoek van het veld. Hij wist de bal in één keer over de keeper en in de verre hoek te krullen: 1-0.

Na het wederom scherpe begin van G.V.V.V. werd het spelbeeld daarna wat rommeliger. De tegenstander zat er best stevig op en G.V.V.V. vergat te voetballen. Een afgeslagen bal bij een corner van HDS leverde bijna halverwege de eerste helft de gelijkmaker op. Eén van de Leersummers schoot de bal van afstand met een boog over Naoufal in het doel. Na de aftrap mocht ook G.V.V.V. meteen een corner nemen. Tijdens de training van donderdag was een heuse cornervariant geoefend en die werd nu toegepast. HDS wist er niet goed raad mee en dat leverde meteen gevaar op, maar helaas geen doelpunt.

Na 18 minuten spelen konden onze jongens toch weer de leiding nemen. Na een goede overname van Joey op het middenveld kon Leon de 2-1 aantekenen. Twee minuten later kreeg HDS een goede kans om weer gelijk te komen uit een vrije trap op een gevaarlijke afstand, maar de bal ging net over.

De eerste helft zijn de teams redelijk aan elkaar gewaagd, maar door hard te werken heeft G.V.V.V. toch een licht overwicht. Wel werden net te vaak duels verloren of onvoldoende aangegaan. Richting het einde van de eerste helft nam de ruimte voor G.V.V.V. iets toe, omdat er beter druk werd gezet op de tegenstander. Tijdens de rust werden de jongens nog eens goed toegesproken en werden afspraken gemaakt voor de tweede helft.

Onmiddellijk na de aftrap ontstond een grote kans voor HDS om weer gelijk te komen, maar gelukkig voor de blauwen verdween de bal niet in het doel. Daarna was te zien dat de nieuwe afspraken en kleine aanpassingen zich uitbetaalden. G.V.V.V. begon de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken. Een splijtende pass van achteruit door Dennis bracht Jaidy perfect in stelling: 3-1!

Na tien minuten in de tweede helft mocht Robin weer aanleggen voor een vrije trap, deze keer net buiten de hoek van het strafschopgebied aan de rechterkant. De bal kwam net voor de doellijn voor de voeten van Bilal terecht die de bal hard en hoog in het dak schoot en de wedstrijd daarmee in ons voordeel besliste.

Het spel ging daarna stevig verder, met veel duels op het middenveld. Er waren over en weer weinig kansen te noteren. G.V.V.V. bleef wel sterker en speelde een gewonnen wedstrijd. Niet lang voor tijd konden we nog getuige zijn van een schitterende pass van Bilal vanaf de linkerkant op Leon. Deze kon de bal tussen twee HDS spelers meenemen en scoren, waarmee de eindstand op 5-1 kwam.

Een lekkere overwinning dus tegen toch wel een pittige tegenstander. Dank aan Ed Meulenbroek, die de aan beide kanten sportieve wedstrijd professioneel en strak leidde.

In de bekerpoule is onze tweede plaats verstevigd. Omdat Candia DOVO met 9-0 opzij heeft gezet, zal het aankomen op de volgende wedstrijd tegen Candia of het bekeravontuur nog verder gaat of niet. Volgende week wacht een kans om ons te revancheren tegen Houten, de ploeg waar thuis met 2-3 van verloren werd.

Luc Scholtus.