Panhuis derby gaat gelijk op

28 september 2013

Zaterdagochtend 09.00 uur, strakblauwe lucht en lichtfrisse temperatuur: ideale omstandigheden voor El Clasico! De eerste ontmoeting van dit seizoen met onze ‘rooie buren’ had alle ingrediënten voor een smaakvolle match. 


Nadat het startsignaal had geklonken, liet DOVO F2 zien dat zij hun zinnen op een vroege openingstreffer hadden gezet. Gretig, en met goed overspel wisten zij G.V.V.V. te dwingen tot verdedigend spel. De sterke achterhoede, wederom onder leiding van Cas en Dinand moest flink aan de bak. Dat DOVO altijd een gevaarlijke tegenstander is bleek weer eens temeer. Vanuit het achterveld kon in de beginfase maar moeilijk opgebouwd worden naar een echte aanval. Ook DOVO zette hun achterhoede goed dicht en onze voorhoede had daardoor moeite om echt gevaarlijk te zijn.

 

Halverwege de eerste helft wilde DOVO van de 0-0 af en besloot de druk op te voeren. Door slordig spel van G.V.V.V. moest goalie Nathan F. een haastige redding uitvoeren, maar helaas wist DOVO voor een leeg doel te komen. De ‘rooie spits’ bleef koel, en tikte beheerst de 0-1 in. De blauwen lieten zien dat zij niet alleen goed met de bal om kunnen gaan, maar dat het in het koppie ook allemaal onder controle is. Met een tegendoelpunt in de pocket, bleef G.V.V.V. fel en vanuit een prachtig één op één duel van Raphaël met een ‘rooie’ werd balbezit gecreëerd, gevolgd door mooi combinatiespel naar Collin. Collin had vlak voor doel weinig mogelijkheden tot een vrij schot en passte verrassend, maar met duidelijk inzicht naar Eren. Ook nu bleek dat dit team goed op elkaar is ingespeeld: Eren verwachtte de bal en wist vanuit een haast onmogelijke hoek de 1-1 te scoren! 


Na de rust begon G.V.V.V. weer hun eigen spel te spelen. Rayan wist met een paar fraaie acties de bal gevaarlijk voor te geven, maar de voorhoede had moeite met het afmaken van deze prachtige kansen. DOVO had duidelijk moeite om haar felle strijd van de eerste helft te continueren. De achterhoede van G.V.V.V. was weer uitermate sterk, de ouderen onder ons herkenden de methode 'stofzuiger', hetgeen altijd een effectieve speelwijze is gebleken.

In de tweede helft was teamwork het sleutelwoord. Het middenveld werd goed bespeeld door afwisselend Nathan P, Koen, Bas en Raphaël. Het spel werd vanuit deze positie zoveel mogelijk breed gehouden. De voorhoede bestond deze wedstrijd uit Eren, Rayan en Collin. Nathan F. had deze wedstrijd het keepershirt aangetrokken, een keuze waar de F1 dankbaar voor kon zijn gelet op de uitstekende reddingen die hij verrichtte.  

 

Geconcludeerd kan worden dat dit team met ijzersterke verdediging, stabiel en gecontroleerd middenveld en gretige, creatieve voorhoede een team is om rekening mee te houden deze competitie. Al met al was deze derby van het Panhuis een voor de toeschouwers aangename wedstrijd, ook mede dankzij de spelkwaliteit van DOVO. Het valt niet te ontkennen dat Veenendaal een zekere status als kweekvijver voor jong voetbaltalent aan het ontwikkelen is!

 

Isabella Cox.