Spannende wedstrijd G.V.V.V. F5 tegen Scherpenzeel

8 februari 2014
Op een regenachtige zaterdagochtend stond voor G.V.V.V. F5 de uitwedstrijd tegen Scherpenzeel F3 op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras, dus er kon ondanks de regen gewoon gevoetbald worden. Zowel G.V.V.V als Scherpenzeel had de eerste twee wedstrijden in de voorjaarscompetitie gewonnen, zodat gespeeld werd om de voorlopig eerste plaats.
 
Gelijk vanaf de aftrap ging G.V.V.V. volop in de aanval en dienden de eerste kansen zich aan voor Jeffrey en Koen. Na de eerste stormloop op het doel van Scherpenzeel brak een speler van Scherpenzeel uit en ging af op het doel van Bas. Bas kwam uit en verkleinde zijn doel, terwijl Storm de speler van Scherpenzeel inhaalde en een doelpoging kon voorkomen. Bij een volgende aanval van Scherpenzeel wist Job de bal te blokkeren en ging de bal naast het doel. Na een korte pass van Salaheddien gingen Jeffrey en Lars met z´n tweeën op de keeper van Scherpenzeel af. Ook deze bal eindigde echter naast het doel. De volgende doelpoging van Jeffrey belandde via de keeper voor de voeten van Diederik, maar alweer ging de bal niet in het doel. 
 
Een snelle uitbraak van Scherpenzeel werd afgerond met een schot over de grond, via de paal in het doel van G.V.V.V. en leidde tot 1-0. Vanaf de aftrap kreeg Jeffrey nog een goede kans, maar de keeper kon het schot keren. Marc blokkeerde een aanval van Scherpenzeel en kreeg na een overtreding een vrije trap mee. Even later kwam Scherpenzeel met een schot op doel op 2-0. Bas verrichte nog een aantal reddingen voordat Storm uitbrak met Koen en Jeffrey in vrije positie. Helaas werd een overtreding gemaakt tegen Storm, waarvoor weliswaar een vrije trap werd gegeven, maar waardoor de kans op een treffer was verkeken. Kort voor rust maakte Scherpenzeel ook nog 3-0. 
 
Na rust kreeg Koen kans om te schieten, maar kon worden uitverdedigd door Scherpenzeel. Een corner van Jeffrey werd door Lars hard ingeschoten, maar ging net naast. Na een pass van Diederik schoot Storm de bal via de keeper in het doel, 3-1. Het spel ging heen en weer met kansen voor beide teams. Storm en Lars hadden kansen, terwijl Job en Bas enkele doelpogingen van Scherpenzeel konden verijdelen. Na een goede lange bal van Jeffrey ging Koen af op het doel, totdat hij ondersteboven werd gelopen door een speler van Scherpenzeel. De scheidsrechter gaf een penalty, die Lars met een hard schot omzette in een doelpunt, 3-2. 
 
De spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd. Salaheddien en Bas konden een aanval keren, maar niet voorkomen dat de bal voor de voeten van een speler van Scherpenzeel belandde, die de stand op 4-2 bracht. Met een uitgespeelde aanval schoot Jeffrey daarna nog de 4-3 binnen. Tot een gelijkmaker kwam het niet meer, want kort daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Zo heeft G.V.V.V. ondanks de achterstand bij rust de spanning in de tweede helft helemaal terug kunnen brengen in de topper om de koppositie.