Sterk spel G.V.V.V. C2, maar geen punten

6 oktober 2013

Op zaterdag 5 oktober speelde G.V.V.V. C2 tegen Sporting ’70 C1. In de kleedkamer hadden we aanwijzingen gekregen. G.V.V.V. begon sterk aan de wedstrijd. Toen de bal bij de doelman van Sporting ’70 belandde, jaagde Can goed door. De doelman speelde uit paniek de bal in de voeten van Sijmen. Daardoor kon Sijmen in de 2e minuut de bal in het doel schieten, 1-0!
5 Minuten later raakte Can geblesseerd en kon hij niet meer verder spelen. Zaid verving Can in de spits. Tot nu toe speelde G.V.V.V. sterk, maar in de 11e minuut gaf Sporting ’70 de bal laag voor en werd de bal in het goal getikt, 1-1.

G.V.V.V. speelde niet meer zo sterk als aan het begin van de wedstrijd. De wedstrijd was in evenwicht. In de 25e minuut werd er een overtreding gemaakt door G.V.V.V. en kreeg Sporting ’70 een vrije trap dicht bij het 16 metergebied. Er werd slecht verdedigd door G.V.V.V. en na de voorzet had de doelman van G.V.V.V. de bal niet klem. Hij belandde bij een speler van Sporting ’70, die van dichtbij misschoot, maar de bal kwam tegen een speler van G.V.V.V. en hij belandde in het doel, 1-2.

G.V.V.V. bleef daarna op hetzelfde niveau voetballen. 32e Minuut: de bal werd door Sporting ’70 diep gegeven en Sporting ’70 schoot de bal erin. Het was onduidelijk of het buitenspel was, maar hij werd goedgekeurd door de scheidsrechter, 1-3.

Toen was het rust.

2e helft: G.V.V.V. begon erg sterk aan de 2e helft. Ze zetten goed druk op de bal en creeërden hier en daar wat kansen. In de 47e minuut had G.V.V.V. een mooie aanval. De bal was bij Sijmen, hij speelde de bal laag en hard naar Stef en die schoot de bal erg hard in de hoek, 2-3. G.V.V.V. bleef goed druk zetten en creeërden nog steeds kansen. Rond de 20e minuut veranderde de trainer de opstelling van 4-3-3 naar 3-4-3. Dat betekende dat er achterin 1 op 1 werd gespeeld. Dat was best risicovol maar G.V.V.V. ging voor de doelpunten. In de 26e minuut had Sporting ’70 een counter waaruit de 2-4 volgde. Ze speelde G.V.V.V. uit met 4 tegen 3 man. Hetzelfde gebeurde in de 33e minuut. Sporting ’70 braken weer met 4 man door en G.V.V.V. was met 3 man in de verdediging niet sterk genoeg om de bal af te pakken. De speler van Sporting ’70 kwam 1 op 1 tegen de doelman en schoot de bal in het doel, 2-5. Na 2 minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

G.V.V.V. speelde sterk, alleen het resultaat was minder. De wedstrijd eindigde in 2-5 in het voordeel van Sporting ’70.

Luuk Bolderman.