Tegenstanders uit de onderste regionen blijken lastig voor G.V.V.V. A1

2 februari 2014

1-2-2014
G.V.V.V. A1 – CJVV A1 0-0

Wanneer je terug kijkt naar de eerste helft van het seizoen, waarin G.V.V.V. A1 met 4 punten voorsprong de 1ste plaats bezet, ben je trots om te zien hoe de boys met steun van begeleiding, supporters en bestuur van G.V.V.V. op dit moment samen werken. Daarentegen ben je na de jaarwisseling al snel weer bezig met ‘hoe nu verder’ en kijk je direct weer uit naar de start van de competitie ná de winterperiode. Het zou immers maar zo kunnen dat er een mooi slot aan dit seizoen kan komen.

G.V.V.V. A1 hervatte op 1 februari 2014 de competitie tegen hekkensluiter CJVV. De laatste wedstrijd dateert alweer van 8 december vorig jaar. Destijds een verlies tegen de Rooien. Deze, overigens totaal onnodige, nederlaag was evenwel nog niet uit het geheugen, want een gewaarschuwd mens telt voor 2! Met nu de nummer laatst op bezoek is onderschatting of enige vorm van verslapping dan ook zeker aanwezig. Met een aantal prima trainingen, 2 oefenwedstrijden tegen 4de Divisie teams (1 verlies en 1 gelijk) konden we eindelijk weer de wei in.

Blakend van energie en geweldige zin om de punten in de zak te houden en CJVV met lege handen naar huis te sturen. In de 5de minuut konden we de eerste grote kans noteren voor Marwan. Hij was er als de kippen bij toen de linkervleugel verdediger van CJVV de bal te kort op hun keeper terug speelde. Met de zogenaamde 1 op 1 was het handje van de CJVV doelverdediger de winnaar. De tweede grote kans was nog geen 7 minuten later aanwezig. Het was wederom Marwan die een zelf opgezette kans miste. Na een mooie dieptepass van Robert was het de vlugge linksbuiten die slim zijn tegenstander uitkapte, vervolgens de keeper omspeelde, maar helaas voorbij het doel speelde. Een geweldige actie met een volledig tegenstrijdige afronding.

De eerste helft bleek erg onwennig voor de blauwen. De wil was er zeker wel, maar er was veel onrust in het spel te zien. De bal sprong snel van de voet af en van lang balbezit kon je al helemaal niet spreken. Alles wat vooraf was doorgenomen bleek erg ver weg qua uitvoering. Te weinig coaching, te weinig beweging zonder bal, te weinig beleving en zelfs een bijna tegengoal door een te harde terugspeelbal waren de ingrediënten van de eerste helft. Ook geen goals, dus 0-0 in de rust.

Na de pauze kwamen de spelers met een compleet andere instelling de kleedkamer uit. Inmiddels was Rob achter gebleven in de kleedkamer en werd vervangen door ‘telaatkomer’ Bilal. Gelukkig hadden de spelers door dat er wat meer moest gebeuren om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Er werd weer met ziel en zaligheid gevoetbald. Er werd collectief druk gezet en een hoog tempo gespeeld. Het resulteerde in de 50ste minuut tot de grootste kans van de wedstrijd. Met een prachtige crossbal van Amine op rechtsbuiten Wilco, kon de snelle spits een actie opzetten. De actie monde na enige passeerbewegingen uit bij de achterlijn en met een strakke voorzet werd de keeper, die bij de 1ste paal stond, voorbij gespeeld. De totaal vrij staande Boudewijn hoefde slechts de bal binnenkant voet te krijgen en de bal zou in het verlaten doel verdwijnen. Totaal onverwacht verdween de bal weer in de handen van de keeper. Dit omdat de bal niet op de binnenkant van de voet kwam maar ongelukkig op de hak van onze nr. 10. Volledig verlamd stond iedereen toe te kijken hoe dit mis kon gaan. En ook Boudewijn zelf begreep niet goed wat er was gebeurd, maar de stand was nog steeds 0-0.

Nog geen minuut later was het alweer oppassen aan de andere kant van het veld. Bij een schot van de spits van CJVV moest Marco optreden om niet op achterstand te komen. Het bleek wederom zo’n wedstrijd waarbij veel kansen werden gecreëerd, maar er geen goal ging vallen. Een vrije kopkans voor Bilal ging net over. Een evenzo vrije kans van Amine werd half ingekopt en eindigde net naast het doel. Schoten van afstand van oa. Justin miste de richting en een actie van Marwan eindigde in de handen van de keeper omdat hij de bal net iets te ver vooruit speelde. Er was volop inzet om toch nog een kans te krijgen. De wedstrijd werd opener en het spel golfde daardoor heen en weer. Veel druk op de verdediging van CJVV en gevaarlijke uitvallen op het blauwe doel kon de uitslag net zo goed nog in het voordeel van de bezoekers laten vallen.

Uiteindelijk was het balbezit percentage duidelijk in het voordeel van de blauwen en de meerderheid van de getelde kansen waren ook voor G.V.V.V. Helaas bleef de stand zoals hij begon en verloor G.V.V.V. 2 belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap. Wat zeker gezegd mag worden is dat alle spelers van G.V.V.V. na rust veel arbeid en energie in de wedstrijd hebben gestopt en duidelijk de wil om te winnen werd getoond. Zonder doelpunten, maar met een goed gevoel gaan we volgende week op bezoek bij de nr. 8 SO Soest.

Eindstand: 0-0 Opstelling:

G.V.V.V. A1: Marco van Kooten, Mo Issaoui, Justin Kampert , Robert van 't Foort, Rik Schoeman, Amine Benncar, Rob van Eem (’45 Bilal Hakkam), Boudewijn van Doorn, Wilco Homan (‘74 Niels van Unen), Richard Schoeman (‘82 Abdelilah Snoussi), Marwan van Heugten.