Teleurstellend verlies G.V.V.V. D3 in Houten

28 oktober 2013

Vandaag was onze D3 te gast op het mooie complex van SV Houten, om een competitieduel af te werken tegen hun D2. Het wordt misschien afgezaagd, maar ook vandaag mochten we weer genieten van heerlijke, bijna zomerse omstandigheden met een temperatuur van 18 graden. De wedstrijd werd gespeeld op een mooi kunstgrasveld. SV Houten was aan het begin van de competitie ook al op bezoek geweest aan het Panhuis en toen namen ze nipt de drie punten mee naar huis door een 2-3 overwinning. Er was dus iets goed te maken en die spirit zat er vooraf ook wel in bij de jongens.

De thuisploeg ging meteen stevig van start en dat bracht onze jongens uit het evenwicht. Het positiespel van Houten was erg goed en dat werd al na twee minuten uitgebuit. Een snelle uitval over de rechterkant, een goede voorzet en de bal ging, achter het standbeen langs nota bene, het doel in. Het werd dus al meteen duidelijk dat het wel eens een moeilijke middag zou kunnen worden. Onze tegenstanders zijn over het algemeen klein van stuk, maar erg behendig en een stuk scherper in de duels. Misschien kwam het door de vroege tegengoal, maar de blauwen konden maar niet in de wedstrijd komen.

In de negende minuut werd het nog erger. Houten verdubbelde de score uit een corner met een variant die ons erg bekend voorkwam, zie mijn vorige verslag. Uiteindelijk kon gemakkelijk worden gescoord uit een door onze verdediging slecht weggewerkte bal.

Het spelbeeld bleef daarna grotendeels hetzelfde. Duels worden verloren door G.V.V.V., en ballen worden blind naar voren getrapt. Een groot probleem is ook de ruimte die de tegenstander krijgt, doordat onze achterhoede achterin blijft hangen en niet aansluit. Een tegentreffer zou het zelfvertrouwen veel goed doen, maar we krijgen nauwelijks kansen en de tegenstander blijft voortdurend gevaarlijk. Vanaf de kant wordt geprobeerd de jongens zo goed mogelijk te coachen en dit lijkt tegen het eind van de eerste helft wat effect te sorteren. We gaan met 2-0 de rust in en hopen er het beste van.

Al na twee minuten in de tweede helft krijgt Houten een, in onze ogen, onterechte vrije trap op een lastige plaats, net buiten de zestien. Gelukkig gaat de bal ruim naast. Een minuut later volgt er weer een grote kans voor SV Houten, maar ook deze wordt niet verzilverd. Er is dus nog hoop, als die aansluitingstreffer er maar eens kwam...

In de 35e minuut kwam daar een grote kans op voor Joey. Na goed werk van het middenveld kon hij de bal meenemen door het midden en uithalen. Helaas raakte hij de paal! Dit gaf onze jongens wel nieuwe moed, want nog een viertal minuten later kon Jaidy door hard werken 2-1 aantekenen. Een doelpunt dat als geroepen kwam en onze tegenstander toch wel van hun stuk bracht. De wedstrijd werd er meteen een stuk spannender door en de kansen op de gelijkmaker stegen. In de 19e minuut kwam die ook bijna. Robin kreeg de bal voor zijn voeten na een corner, maar de bal draaide verkeerd van zijn voet waardoor deze langs de verkeerde kant van de paal ging.

Een paar minuten later ging het alsnog mis voor G.V.V.V. Na een reeks stevige duels kon de bal niet voldoende worden weggewerkt en verdween hij achter Sam in het doel. Dit was de nekslag voor onze D3. Intussen moest Bilal ook nog vijf minuten van het veld af na een opmerking tegen de scheidsrechter. Een nogal zware straf, zeker als je bedenkt dat Bilal de scheids keurig met 'u' aansprak... Normaal gesproken moet je het toch wel wat bonter maken dachten wij.

Met een man minder en de derde tegentreffer was de wedstrijd gespeeld. In de 23e en 26e minuut wist Houten zelfs nog twee keer te scoren. Deze 5-1 was een teleurstellende uitslag die de verhoudingen op het veld niet weergaf, maar bij dit spelletje is dat nu eenmaal niet altijd het geval. Wat vooral bleef hangen was het gevoel dat er meer in had gezeten als we de gelijkmaker hadden kunnen scoren.

Volgende week hebben we weer een thuiswedstrijd voor de boeg tegen De Bilt.

Luc Scholtus.