Verdiende zege G.V.V.V. D3 door hard werken

8 februari 2014
Na een oefenwedstrijd tegen Fortissimo alweer enkele weken geleden en na twee afgelastingen mocht eindelijk weer eens een competitiewedstrijd worden gespeeld. Dit met dank aan onze leider Evert, die met de club kon regelen dat we op veld 2 konden aantreden. Op het geplande grasveld 4 kon op deze gure, regenachtige en winderige zaterdagochtend namelijk niet worden gevoetbald. Onze eerste tegenstander deze competitie is Vriendenschaar D2. Van de jongens uit Culemborg weten we dat ze een goede jeugd hebben, we verwachten dan ook een sterke tegenstander.

Leon, Dennis en Brent beginnen op de bank, onze nieuwe aanwinst Levi Budding is afwezig en Sam staat in het doel. Nadat Vriendenschaar heeft afgetrapt blijkt al gauw dat ze naar het Panhuis zijn gekomen om te winnen. Ze dringen meteen aan en G.V.V.V. wordt teruggedrukt op eigen helft. Al binnen 6 minuten krijgt Vriendenschaar de tweede corner te nemen. Daarna kruipen onze jongens uit hun schulp en kiezen de aanval. We zien een goede actie van Jaidy die zijn tegenstander de hielen laat zien en vanaf de rechterkant kan voorzetten op Joey, maar helaas weet de keeper zijn inzet met moeite te keren. G.V.V.V. werkt hard en komt steeds meer onder de druk vandaan. Dit leidt in de tiende minuut tot de 1-0. Deze keer komt via een mooie combinatie met Jay weer een voorzet van Jaidy voor de voeten van Joey, die deze keer wel raak mikt. Vier minuten later zien we weer een vergelijkbare en mooie aanval, deze keer combineren Joey en Jaidy die weer een goede voorzet aflevert, maar onze spitsen timen niet goed en zien de bal aan zich voorbij gaan. De teams blijven aan elkaar gewaagd en Vriendenschaar blijft gevaarlijk.

In de negentiende minuut valt de 1-1. Een hard afstandsschot laat Sam kansloos. Gelukkig doet G.V.V.V. al enkele minuten later wat terug. Robin mag een vrije trap nemen op een voor hem favoriete plaats, een aantal meters links van de hoek van het strafschopgebied. De afstand is groot en de wind tegen, maar hij probeert het in een keer. De bal verrast de keeper in de korte hoek: 2-1!
Helaas weet Vriendenschaar de stand nog voor rust weer gelijk te trekken. Bij de zoveelste hoekschop voor de Culemborgers kan de bal niet door de verdediging worden weggewerkt waarna hij van dichtbij in het doel verdwijnt.

De ruststand van 2-2 geeft de verhoudingen goed weer. G.V.V.V. houdt stand door hard werken tegen een sterke tegenstander. Opvallend is het grote aantal corners die de Culemborgers kregen, het waren er zeker acht. Het rendement ervan is gelukkig voor ons niet zo hoog. In de tweede helft beginnen Connor, Bilal en Maurits op de bank.

De eerste vijf minuten van de tweede helft zien we dat het spelbeeld wat is veranderd in het voordeel van de thuisploeg. G.V.V.V. speelt meer op de helft van Vriendenschaar. In de vijfendertigste minuut zien we een hoogstandje door  het midden: Leon en Jaidy kaatsen, de bal komt bij Jay, die feilloos binnenschiet en dat betekent een 3-2 voorsprong!

Het is een pittig en spannend duel en we voelen langs de kant dat als er nog een doelpunt valt, de Culemborgers verslagen zullen zijn. Dat gebeurt tot ons grote plezier in de veertigste minuut. Een goed schot door Anouar wordt gekeerd door de keeper, maar de rebound wordt koel ingeschoten door Joey. We zien dat het voetbal eruit is bij Vriendenschaar, ze komen er niet meer zo gevaarlijk uit als in het begin en dat is de verdienste van onze hard knokkende D3. Vijf minuten later lost Anouar weer een schot maar die gaat net naast. Even later krijgt een vrije trap, genomen door Robin maar geen hoogte waardoor de keeper hem kan vangen.

Vriendenschaar leek verslagen, maar in de 52e minuut kwam de spanning toch weer terug in de wedstrijd. Robin kopte de bal terug op Sam, die even vergat dat hij die mocht vangen. De bal komt daardoor voor de voeten van een Culemborger, die de stand weer op 4-3 kon brengen. Daarna volgden 8 spannende minuten, waarin G.V.V.V. toch nog vrij goed stand wist te houden en weinig tot niets weggaf. De eerste competitieoverwinning is een feit!

Trainer Wiebe toonde zich na afloop terecht zeer tevreden en zag patronen in de wedstrijd terug die tijdens de trainingen aan bod zijn gekomen. Sam baalde een beetje van zijn foutje met de kopbal. 'Ik vergat even dat ik hem mocht pakken', zei hij. Gelukkig had het foutje geen grote gevolgen. Volgende week mogen we hopelijk weer van zo'n goede wedstrijd genieten, thuis tegen Zuidvogels.