Wederom spannende wedstrijd tegen SO Soest D1

16 maart 2014

Sinds het laatste verslag (thuiswedstrijd tegen SO Soest D1 op 12 oktober 2013) is er veel gebeurd in de competitie van de D1. De jongens hebben allerlei “soorten” wedstrijden gespeeld in allerlei weersomstandigheden. Er werd vooral gewonnen met min of meer grote cijfers, zowel bij de uit- als de thuiswedstrijden. Een achterstand bij rust van 3-1 werd omgebogen naar een winst van 3-5 (bij Valleivogels), een wedstrijd met één helft niet al te geweldig voetbal werd alsnog gewonnen. (3-1 tegen FC Driebergen), een natte, winderige en koude uitwedstrijd bij Kampong D1 werd, mede door dubieus fluitwerk van de plaatselijke scheidsrechter, met 3-3 gelijk gepeeld. 


En, last but not least, werd vorige week thuis onder bijzonder zonnige omstandigheden, tegen Quick 1890 D1 een monsterscore aangetekend van 8-0 in één van de beste wedstrijden van dit seizoen. Dit alles resulteerde in de koppositie van onze jongens, met 1 punt voorsprong op SO Soest D1, die wel één wedstrijd nog moet inhalen. Vandaag dus een super belangrijke wedstrijd. De ploeg die winst zou boeken, had een goede uitgangspositie voor het uiteindelijke kampioenschap. Alle neuzen stonden weer de goede kant op (richting doel van de tegenpartij) en het in grote getale meegereisde publiek van de “Blauwe Zijde” nam plaats op de tribune.


Opstelling van beide elftallen in de middencirkel

Iedereen was er klaar voor en de wedstrijd kon beginnen, nadat de ploegen in de middencirkel onder toeziend oog van de in fel oranje shirt gehulde scheidsrechter elkaar een goede wedstrijd hadden gewenst. Meteen na het fluitsignaal werd er al druk gezet en de bal werd goed over de grond rondgespeeld. Beide ploegen waren ietwat nerveus, bewust van het belang van de wedstrijd.

Toch begon G.V.V.V. de overhand in het spel te krijgen en kwamen de ballen steeds meer op snelheid richting de keeper van Soest. Een hard geschoten bal van links ging nog maar net over. Soest speelde het spel van de lange ballen naar voren vanaf het middenveld, maar onze blauwe verdediging stond klaar en er werd keihard gewerkt om de bal te onderscheppen en naar voren te spelen naar onze voorhoede. Er kwamen steeds meer kansen voor onze D1 en Soest kwam eigenlijk alleen maar aan verdedigen toe. Luca werd in de 18e minuut met een steek pass op snelheid weggestuurd, trok naar binnen en passeerde de keeper in de verre hoek: 0-1!


Onze D1 in de aanval in de eerste helft

Zichtbaar geschrokken ging de thuisploeg bij vlagen paniekerig met de bal om, waardoor de druk op eigen helft alleen maar toenam. Sander vertrok op rechts langs de lijn en wist de bal voor te zetten naar het centrum van het strafschop gebied, waar Luca voor zijn verdediger kwam en de uitkomende keeper van Soest met een puntertje passeerde: 
0-2! Kon dus niet beter, onze jongens gingen er vol voor en namen deze score mee naar de rust.

Met de opdracht om vooral door te gaan als in de 1e helft, kwamen de spelers van G.V.V.V. weer het veld op. Welke boodschap Soest te horen heeft gekregen was niet bekend, maar men kon alleen maar gissen….. Er werden verschillende pogingen ondernomen richting het doel van Wiebe, die wat vaker in actie moest komen om een lange bal te onderscheppen. Één van die pogingen liep helaas minder goed af, en een doorgebroken speler van Soest scoorde de aansluitingstreffer: 1-2.

De D1 dacht “en nu wij weer” en speelde met snelheid en inzet de bal rond in mooie combinaties. Op rechts kwam Sander alsnog langs zijn verdediger, liep naar binnen, terwijl de keeper de korte hoek dekte. Maar Sander had gezien dat Luca mee was opgekomen, gaf de bal voor, en Luca tikte hem in: keeper met lege handen en een stand van 1-3!

Men wilde meer en terecht moet men het ijzer smeden als het heet is. De moed was een beetje weg bij de tegenstander en na een overtreding op Koen werd een vrije trap benut vanaf de linker kant door dezelfde Koen. De bal belandde op het hoofd van Luca en daalde over de keeper van Soest neer: de bal kwam over de lijn in het doel terecht en de lijnrechter vlagde ook voor de goal maar werd overruled door de scheidsrechter, hij had het anders gezien. 
Het belang van gebruik van “hawk-eye” in het voetbal wordt wederom aangetoond: amateur camera-beelden tonen inderdaad dat de bal over de lijn was, dus eigenlijk 1-4….. Vreemd hoe een wedstrijd die “in the pocket” lijkt te zitten, toch anders kan aflopen.


Onze verdediging organiseert zich bij een ingooi van SO Soest D1

Na dit incident leek het wel alsof Soest het toch nog zag zitten, drong steeds meer aan en wist weer het verschil in doelpunten terug te brengen naar één: 2-3! 
Met nog 10 minuten te gaan zou je moeten geloven in consolideren en de 3 punten mee nemen naar Veenendaal. Helaas is de bal rond, heeft het één en ander ook te maken met geluk (of het niet hebben ervan) en een tijdelijk moment van zwakte in de linies: één van de moeizame aanvallen van Soest werd afgevlagd voor buitenspel maar daar werd niet op gereageerd door de (overigens correct fluitende) scheidsrechter. Een aanvaller van Soest werd in de mangel genomen en er werd een strafschop gegeven. Helaas werd die niet gestopt of over- of naast geschoten en dus werd het 3-3.

De laatste minuten werden nog pogingen ondernomen door de “blauwen” om toch de volle winst te pakken, maar dit resulteerde niet meer in serieuze doelkansen. De eindstand is dus een gelijkspel. Er had zeer zeker meer ingezeten, de winst was meer dan verdiend, maar ook dit is voetbal. Het team liep teleurgesteld naar de kleedkamer waar men collectief zwaar aan het balen was. Kwalitatief was dit een zeer goede wedstrijd, waarvan ik hardop durf te zeggen dat het niveau hoger lag dan bij een gemiddelde Eredivisie wedstrijd, waar je nog flink voor mag betalen ook! 


Begrijpelijk dat de jongens daar even geen boodschap aan hadden, maar…… 
Volgende zaterdag, 22 maart, is de nummer 3 in de competitie te gast op het Panhuis. Laten wij onze gasten ontvangen met de zelfde instelling en kwaliteit van vandaag!


Kom op Blauwen!!!!

Nadia Auteri-Berton
 

Klik hier voor een video-impressie van de wedstrijd