Winst in Veenendaalse derby duidelijk voor ‘De Blauwen’

29 september 2013
VRC A1 - G.V.V.V. A1: 0-4

Waar eind augustus de bekerwedstrijd tussen G.V.V.V. A1 en VRC A1op het sportpark Panhuis al werd gewonnen door de thuisploeg, was het ook dit keer G.V.V.V. dat, nu in competitieverband,  aan het langste eind trok en daardoor de punten mee nam vanaf sportpark Spitsbergen. Een terechte winnaar met een ook nog eens een niet geflatteerde uitslag.

De start daarentegen was voor de thuisploeg. Balverlies op rechts via Marwan zorgde ervoor dat onze goalie Marco één op één kwam te staan met een Racer. Goed ingeschoten, maar evengoed net naast getikt door Marco. De klok stond toen op 2 minuten en de eerste redding was een feit.

Geschrokken van het voorgaande ging G.V.V.V. daarna voortvarend van start. In de vierde minuut was er een geweldige aanval die uiteindelijk strandde bij Niels. Op een inspeelpass van Rik naar de vrij lopende Rob werd de ronde knikker ineens doorgespeeld naar de reeds gestarte Marwan. De goeie loopactie op links kreeg ook nog geweldig vervolg door het zich aanbieden bij de eerste paal van Niels. Helaas kreeg hij zijn schoen er net niet goed achter en liep de bal langs de tweede paal.

Het ging snel, want nog geen minuut later bolde het netje wel. De dieptepass van Robert kwam prima voor de voeten van de nieuwe spits Niels (vandaag voor het eerst in de basis) en die ronde keurig en met een droge knal  af in de linkerhoek (0-1).

De 0-2 viel niet veel later. Weer via een diepe bal van Robert, maar nu was het Fransesco die er als de kippen bij was. Schuin voor de keeper komend ronde hij met het puntje af, precies langs de keeper.

Er was duidelijk te zien dat G.V.V.V. op dat moment een maatje te groot was voor VRC. Voetballend beter, positioneel sterker en beter gebruik makend van de ruimte. Achterin werd er rustig opgebouwd en werden de middenvelders eenvoudig gevonden.

Dat we getraind hadden op beweging van de spitsen was ook bij de volgende opbouw goed te zien. Wederom vanaf links was het dit keer Amine die de diepgaande Marwan bediende. Zijn voorzet belande bij Fransesco die in een halve draai nog net op doel kon schieten. Hard op de keeper en daar was toen ineens Wilco die de stil liggende bal het hoekje in kon prikken. 25 minuutjes op de klok en al 0-3 voor ‘De Blauwen’.

De trainer van de tegenstander vond het nu wel genoeg en verving de twee centrumverdedigers. Vanaf dat moment ging het wat op en neer. G.V.V.V. dat vooral probeerde te voetballen en VRC dat gevaarlijk werd met hoge en lange ballen op de rossige bonkige spits. Uiteindelijk werd er met deze stand gerust.

In de rust bleven Justin en Wilco achter in de kleedkamer en kwamen Appie en Boudewijn het veld in.  Direct werd door G.V.V.V. het spel weer gemaakt en de rust leek het elftal goed te hebben gedaan. De opkomende Rob werd met de bal niets in de weg gelegd en kon zo doorlopen. Ons ‘boertie’ poeierde een keiharde knal richting doel. De keeper van VRC kon de bal niet bedwingen en Fransesco was er weer als de kippen bij en tikte de bal in het lege doel 0-4...... ? Nee helaas, Fransesco stond op het moment van de knal van Rob buitenspel of ging iets te hard door op de keeper. Goal afgekeurd en keeper geblesseerd.

Vanaf dat moment koos VRC om op het gehele veld één op één te gaan voetballen en dit zorgde er mede voor dat het een voetbalgevecht werd. Vele duels op het middenveld en in de verdediging werden uitgevochten. Bilal, continu in duel met de rossige VRC spits, bleef fier overeind. Appie had het af en toe moeilijk en moest nog gedwongen een gele kaart pakken. Robert had in de eerste helft al twee assists achter zijn naam laten schrijven en stond in de tweede helft ook z'n mannetje en bovendien hadden wij bij een tweetal gevaarlijk momenten onze eigen rossige en bonkige doelman. Marco was vandaag echt niet te passeren.

Amine en Rob heersten op het middenveld, maar hadden ook momenten dat het niet meer te belopen was. De scheids had het ook zwaar en kon het spel niet meer goed volgen. Verkeerde beslissingen voor beide ploegen tot gevolg en hier en daar irritaties aan de kant hierover. VRC had, eerlijk gezegd, nog een pingel verdiend. Rik raakte, wegdraaiend in de zestienmeter de aanvalsleider van VRC in zijn knieholte, maar de scheids had het niet gezien. Een voordeel voor ons, maar we hadden het eigenlijk bij de vele uitvallen al eerder moeten, nee kunnen beslissen.

De voor Niels ingevallen Richard kon op doel schieten, maar schoot in het zijnet. Twee afstandschoten van Boudewijn misten de juiste richting en een lob van Marwan ging net over.

Het was wederom Fransesco die de wedstrijd definitief op slot gooide. In de 82ste minuut was er geweldige dieptepass van Amine over de rechterkant naar Richard. Op volle snelheid wist hij de vrijstaande Fransesco in de zestien te bereiken. De spits had 2x nodig om het definitieve oordeel over VRC te vellen, omdat de keeper de eerste keer in de weg lag. De 0-4 stond op het bord en de wedstrijd was nu over en uit.

Er viel nog één kans te noteren voor A1. Marwan, in stelling gebracht door Fransesco, kon de bal niet goed onder controle houden en miste daardoor een enorme kans op de 0-5. Jammer, want naast twee assists had ook hij wel een doelpunt verdiend.

Een geweldige start van de competitie, vier duels gespeeld en 12 punten. Als trainer ben ik  trots op de boys. Volgende week thuis tegen de Valleivogels uit Scherpenzeel. Zij staan op de derde plaats met 9 punten uit vier wedstrijden. Wederom een topper dus.

Opstelling G.V.V.V. A1: Marco van Kooten, Bilal Hakam, Justin Kampert (45. Appie Snoussi), Robert van 't Foort, Rik Schoeman, Amine Benncar, Rob van Eem, Fransesco Maregrande, Wilco Homan (45. Boudewijn van Doorn), Niels van Unen (71. Richard Schoeman), Marwan van Heugten.

Een fotoverslag van dit Veenendaalse onderonsje kunt u bekijken door hier te klikken.

Dick van de Steeg (trainer).