Winst voor ME2 in bekerduel tegen ME1

28 oktober 2013
Vanavond stond om 18.15 uur het bekerduel tussen G.V.V.V. ME1 en G.V.V.V. ME2 op het programma. Beide ploegen hadden hun eerste bekerduel gewonnen in de poule. 
Gelukkig was het slechte weer (harde wind) al over Veenendaal getrokken. Op een enkele windvlaag na kon er lekker gevoetbald worden op veld 2 op het Panhuis. 
Buiten het feit dat de winnende ploeg vanavond zo goed als zeker door zal gaan in het bekertoernooi was het natuurlijk ook een prestigeduel tussen deze twee teams. 

Bij het betreden van het veld kon men aan de gezichtjes van de ME2 zien dat ze er helemaal klaar voor waren. 
Vanaf de aftrap gingen beide ploegen er vol tegen aan. Uit ervaring weten we van de ME2 dat ze de tegenstander eerst even laten komen om vervolgens genadeloos toe te slaan. 
De eerste helft gaf een duidelijk veldoverwicht van de ME2 te zien, maar doelpunten lieten even op zich wachten. Het bekende Catalaanse tikkie takkie spel kwam wat moeizaam op gang bij de ME2. 
Het bleef een spannende wedstrijd en het wachten was op een opening in de verdediging van de ME1. Deze verdedigende muur viel om nadat Lisa en Femke de ruststand van 0-2 op het scorebord hadden gezet. 
 
Nadat coach Ivo in de rust de meiden nog even op scherp had gezet moesten we de tweede helft tegen de wind in spelen. Dit resulteerde na een paar minuten in een mooi afstandsschot van de ME1 die doel trof.
De meiden van de ME2 gooiden vervolgens nog wat kooltjes op het vuur waarna de 1-3 en 1-4 te bewonderen waren.
 
Onder luid applaus en gejuich van onze eigen ME2 supporters gingen de meiden met een verdiende overwinning het veld af. Zowel de ME2 als de ME1 zijn echte winnaars en twee leuke elftallen om van te genieten in het meisjesvoetbal.

Chapeau voor G.V.V.V. ME2. Op naar de volgende bekerronde.
 
Scoreverloop: 0-1 Lisa, 0-2 Femke, (rust), 1-3 Romaissa, 1-4 Femke

Marco Wiedeman