Zeperd G.V.V.V. D3 in bekerwedstrijd tegen Candia D1

25 november 2013

Na een afgelasting van de uitwedstrijd voor de competitie tegen Jonathan en een verloren thuiswedstrijd tegen onze rode overburen (waar uw amateurverslaggever helaas niet bij kon zijn), stond afgelopen zaterdag de beslissende bekerwedstrijd thuis tegen Candia '66 D1 op het programma. Vooraf was duidelijk dat deze wedstrijd gewonnen moest worden om verder te gaan in de beker. Candia D1, een mix van eerste- en tweedejaars spelers, bezet de eerste plaats in de poule met twee overwinningen op zak en wij stonden 2de met één winstpartij tegen HDS en een gelijkspel tegen DOVO.

Er werd gespeeld op ons eigen hoofdveld. Onze D3 startte met Dennis, Leon en Maurits op de bank en Sam in het doel.

Een bekend en steeds terugkerend probleem bij onze ploeg is dat niet scherp aan de wedstrijd wordt begonnen. Het is iets dat er maar niet uit wil en deze keer werd dit probleem door een wel furieus startend Candia heel pijnlijk blootgelegd. Vanaf de aftrap werd een snelle aanval opgezet, waar onze verblufte verdediging alleen maar naar keek. Eén van de snelle aanvallers kon alleen doorlopen op Sam en de bal beheerst binnenschieten. Dan zou je als toeschouwer denken dat onze mannen daardoor wel wakker zouden zijn geschud, maar niets was minder waar. Vanaf de aftrap na de goal werd de bal overgenomen door Candia en gebeurde precies hetzelfde: de snelle captain speelde de linkerkant van de verdediging uit en scoorde de 0-2.

Deze klap kwam de D3 niet echt meer te boven. Al na vier minuten spelen kon Candia met vier man ontsnappen. Daarvan stonden er drie buitenspel, maar de bal ging slim naar degene die dat niet stond en de 0-3 was al een feit.

Een ongehoord slechte start dus van de wedstrijd. Candia werd de gelegenheid geboden helemaal in de wedstrijd te komen. De verdediging bleef weer achterin hangen, waardoor Candia alle ruimte kreeg om te voetballen. Wel moet gezegd worden dat Candia een sterke indruk maakte. Hun lange captain is razendsnel en was een plaag voor Brent, die zoals we van hem gewend zijn hard werkte maar deze grote kerel niet of nauwelijks bij kon houden. Een ander probleem is dat het onze mannen niet goed lukt om op buitenspel te spelen.

Na een kwartier spelen had Candia al weer meerdere keren kansen gekregen om onze jongens nog meer te pijnigen. Onze D3 kon nauwelijks van de eigen helft wegkomen. Na 17 minuten werd Brent gewisseld voor Dennis, even later gingen Bilal en Zaid naar de kant om vervangen te worden door Maurits en Leon. Tegen het einde van de eerste helft scoorde Candia nog twee keer uit goede aanvallen over links. Gelukkig wist Jaidy nog net voor rust een mooie tegengoal te maken. Leon had zelfs een goede kans op de 2-5, maar mikte net naast.

Tijdens de rust werd natuurlijk geprobeerd de jongens wat op te peppen. De tweede helft begon daardoor wat beter. Candia werd al een keer afgevlagd wegens buitenspel en G.V.V.V. kreeg twee corners. Helaas werd daaruit niet gescoord. Na vier minuten in de tweede helft kregen we nog een vrije trap op een mooie afstand, zo'n vijf meter voor het strafschopgebied. De verwachte harde knal van Robin smoorde echter doordat hij in de grond trapte. Daarna zakte het niveau weer en wist Candia nog drie keer te scoren, waarmee de eindstand op 1-8 kwam. Een teleurstellend resultaat, maar het leren telt ook voor onze jongens. Dus is er voor Wiebe nog genoeg te bespreken op de komende trainingen en daar hebben we hem nu eenmaal voor!

Na afloop heb ik nog een kort gesprekje gehad met Zaid. Ik heb hem gevraagd hoe hij de wedstrijd had beleefd. 'Slecht', zei hij met een voor hem kenmerkend lachje. 'Waarom?' vroeg ik. 'We schakelden niet goed, we kantelden niet', antwoordde hij. Zo zie je maar weer, er gebeurt best wel iets in die koppies...

Volgende week de inhaalwedstrijd tegen Jonathan. Ook dit zal geen makkelijke wedstrijd worden, maar ik weet zeker dat we met volle inzet duels met de tegenstander aangaan en mogelijk voor een verrassing kunnen zorgen.

Luc Scholtus.