Zevenklapper door G.V.V.V. D3

3 november 2013

Voor deze zaterdag stond het thuisduel met De Bilt D3 op het programma. De uitwedstrijd werd destijds gewonnen met 0-17, dus kon deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet worden gezien. Toch werden onze jongens vooraf gewaarschuwd door Wiebe, want de laatste weken werden de uitslagen van het nog puntloze De Bilt wel kleiner. De toss bepaalde dat De Bilt mocht aftrappen op het kunstgras van veld 2. Onze D3 speelde de eerste helft richting de kantine.

G.V.V.V. kwam meteen goed uit de startblokken. De eerste aanval leverde al een schietkans op voor Anouar op aangeven van Joey, die alle ruimte kreeg om te draaien en een aanspeelpunt te kiezen. Helaas ging de bal net naast het doel.

In de derde minuut kon Anouar weer een schot lossen. De rebound ervan kon beheerst worden binnengetikt door Meegie junior, 1-0!

De eerste minuten van de wedstrijd verlopen toch weer wat rommelig. Er is ook wel erg weinig ruimte op het veld omdat De Bilt helemaal inzakt en dus constant met beide teams op hun helft wordt gevoetbald. In de zesde minuut moet er even verzorging het veld op voor Jay, die een bal van de voet van Robin ongelukkig in zijn maag kreeg. Gelukkig was hij al snel weer op de been. G.V.V.V. blijft hard werken en goed druk zetten op de tegenstander. De achterhoede sluit nu wel steeds goed aan, dat gaat deze wedstrijd veel beter dan vorige week tegen Houten. Helaas leidt het slechts tot kleine kansen.

Een grote kans op verdubbeling van de score was er voor Joey in de 19e minuut. Zijn schot op een voorzet van Bilal verdween echter naast het doel. Twee minuten later mocht Robin een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot ging ruim over. In de periode daarna greep de tot dan toe een zeer goede wedstrijd spelende keeper van De Bilt tot drie maal toe goed in. De eerste keer op een schot van Anouar, na een mooie solo door het midden en daarna op een poging van Jay, na een fraaie voorzet van Bilal. In de 25e minuut wist de keeper zijn ploeg overeind te houden bij weer een hele grote kans van Joey. Na wederom goed werk van Bilal over links kon deze net niet hard genoeg uithalen om de doelman nu wel te verrassen.

In de 28e minuut was het dan toch weer raak voor G.V.V.V. De inmiddels in het veld gekomen Leon kon de bal, na een mooie aanval over rechts en een voorzet van Jaidy in het doel laten verdwijnen. En net voordat de prima fluitende, jonge scheidsrechter floot voor de rust kon G.V.V.V. nog een mooie aanval opzetten over de rechterkant. Jaidy kon daar ver doorlopen en keurig afleggen op de vrijstaande Anouar, die de bal beheerst kon binnenschieten.

Zo stonden onze mannen bij rust toch nog op een dik verdiende 3-0 voorsprong. Het was duidelijk dat De Bilt flink wat meer tegenstand te bieden had dan de vorige keer. Er zaten nu 4 wisselspelers op de bank, de vorige wedstrijd waren er geen en moest een groot deel van de wedstrijd met 10 man worden afgewerkt vanwege een blessure.

Na rust ging het spel op dezelfde manier verder. Nog steeds bleef G.V.V.V. continu op de helft van de tegenstander spelen en gaatjes zoeken in de defensie. De aanvallen van De Bilt waren op minder dan één hand te tellen. Na 4 minuten in de tweede helft werd weer een gaatje gevonden. Een goede dieptepass van achteruit op Leon, deze bediende Jaidy op maat en die wist er wel raad mee: 4-0. Daarna werd het spel van de blauwen steeds beter en vloeiender. De score liep op naar 5-0 door Leon, die raak kon schieten na een hele mooie combinatie tussen Jaidy en de zeer goed spelende Jay.

In deze fase zien we Joey duidelijk op zoek gaan naar een doelpunt. Het zit hem vandaag niet zo mee, in de 8e minuut kopt hij een bal op de paal en enkele minuten later ziet hij zijn inzet 'voor de zekerheid' aangeraakt worden door Leon, die er even niet aan dacht dat daardoor voor buitenspel kon worden gefloten.

Maar, 13 minuten na rust kon hij toch juichen. Op een goede dieptepass kan hij alleen op de keeper af stormen en rond deze kans af door de bal beheerst in de hoek te schieten.

We kunnen tevreden zijn over de vorderingen die het team maakt. Er wordt zonder uitzondering hard gewerkt, goed overgespeeld en de aanwijzingen van Wiebe worden goed uitgevoerd. Een opvallende verbetering is dat duels veel meer worden aangegaan en daardoor ook gewonnen.

Weer hadden we het harde werken van Brent graag beloond gezien met een doelpunt. Die kans kreeg hij op een voorzet van Leon, maar helaas voor hem schoot hij van dichtbij over het doel. In de laatste minuut kon Leon vrij voor de keeper worden gezet en tekende de eindstand van 7-0 aan.

Een goede overwinning dus voor onze jongens, tot stand gekomen door inzet van iedereen. Volgende week moeten we ons melden in Zeist en mogen we aantreden tegen de nummer twee, Jonathan D3. Hopelijk kunnen we de opwaartse lijn daar doortrekken en er een spannende wedstrijd van maken.

Luc Scholtus.