Zware weersomstandigheden spelen F1 parten in Panhuis Derby

9 februari 2014

Het was maar de vraag of de weergoden roet in het eten zouden gooien voor de tweede wedstrijd na de winterstop van onze mannen van de F1. De vorige wedstrijd was al afgelast en ook nu zag buienradar er op de vroege ochtend niet fraai uit. Nu zijn Veense jongens niet van de teerste soort en dus werd besloten dat ondanks wat wind en regen er toch gespeeld kon worden. Het team was vandaag incompleet. Cas – de sterke speler uit het achterveld – heeft een vervelende enkelblessure en is daardoor even uitgeschakeld. Het team hoopt natuurlijk op een spoedig herstel!

Een Panhuis derby is altijd speciaal en dat was bij beide teams te merken. G.V.V.V. F1 en DOVO F3 hadden elkaar nog niet eerder ontmoet. De zin in een leuke pot voetbal was duidelijk aanwezig, en ieder team liet al bij het inspelen zien gebrand te zijn op een overwinning.

De eerste wisselspelers waren Collin en Raphael. Al met al geen gemakkelijke opgave want een paar minuten voor de wedstrijd begon het hard te regenen en te waaien. Een verwarmde dug-out was prettig geweest maar de F1-bikkels probeerde zich zo goed als mogelijk warm te houden. Nathan F. verdedigde weer het doel, Dinand en Nathan P bewaakte als verdedigers het achterveld, Bas en Koen beheerste het middenveld en het duo Eren/Rayan stonden in de spits.

Nadat het startsignaal had geklonken ging G.V.V.V. fel van start. De eerste paar acties speelden zich af voor het doel van DOVO. DOVO liet zich niet overdonderen en liet verdedigend goed spel zien. In de duels in die fase wist G.V.V.V. net iets vaker de bal te winnen, maar er werd ook wat slordig gespeeld. Daardoor kon G.V.V.V. in deze fase waarbij zij de weliswaar de overhand hadden, toch niet scoren.
Het tij leek te keren halverwege de eerste helft. Vanuit het middenveld werd de bal aan Eren op links aangespeeld. Raphael, die inmiddels als wisselspeler was ingekomen, was mooi meegelopen en ving de pass van Eren keurig op. Vanuit zijn ooghoeken zag hij dat Rayan op rechts aan het inlopen was en schoot de bal strak voor de voet van Rayan. Rayan omzeilde de laatste man van DOVO en schoot de bal in de korte hoek lang de doelman. 1-0! De F1 had op dit moment het verschil moeten maken. DOVO leek wat beteuterd en daar had voor G.V.V.V. meer in gezeten. Een slordigheidsfout van G.V.V.V. kort na de 1-0 werd door DOVO genadeloos afgestraft. Onzuiver werd de bal recht in de benen van een DOVO-speler geschoten en via straks spel werd de gelijkmaker afgetikt. G.V.V.V. F1 realiseerde zich dat dit wel eens een dure fout kon zijn… In het achterveld moesten Dinand en Nathan vervolgens hard aan de bak. DOVO werd wat feller en F1 werd flink in de verdediging gedrongen.

Het rustsignaal kwam op tijd om weer even de focus op de wedstrijd te krijgen.

Het veld werd door het slechte weer slechter. Ondanks dat er op kunstgras werd gespeeld, begonnen zich tot flink wat plassen op het veld te vormen. De bal rolde daardoor lastiger door en daar hadden de spelers ook best wat moeite mee.

In de tweede helft ging DOVO goed van start. Zij wisten elkaar goed te vinden, daar waar de F1 bij vlagen mooie acties had, maar vooral gestraft werd voor hun slordige spel. DOVO wist in deze zwakke fase van G.V.V.V. door te zetten en maakte de 1-2. Op dat moment kreeg het middenveld een mooie opleving. Bas ging een aantal duels fel in. Onze linkspoot wist een paar Dovo spelers mooi te omzeilen. Koen bleef alert en dekte zijn mannetje gedecideerd af. Nathan P. was vanuit het achterveld mooi meegekomen en kreeg halverwege het veld de bal voor zijn lievelingsvoet. In een fractie van een seconde besloot hij eens flink uit te halen. Met een harde trap vloog de bal richting doel. De doelman van DOVO was totaal verrast en moest de bal uit zijn net vissen. Het stond weer 2-2 en alles was nog mogelijk.

Collin en Eren probeerde nog een aantal maal de bal voorbij de keeper te krijgen, maar de doelman was alert vandaag. Hij hield alle ballen keurig tegen. Dovo begon nu weer te drukken. De slagregens sloegen nu bij alle spelers om de oren. Toch wist DOVO weer goed voor doel te komen en vervolgens de 2-3 te maken. De teleurstelling van deze goal was duidelijk zichtbaar bij G.V.V.V. Nathan F. moest als goalie in de allerlaaste fase zich van zijn beste kant laten zien. DOVO bleef maar voor het doel hangen en uiteindelijk moest hij ondanks knap keeperswerk gedurende de wedstrijd alsnog de 2-4 incasseren. Na het eindsignaal vertrokken de bibberende spelers naar de kleedkamer voor een welverdiende warme douche. Een overwinning zat er deze keer niet in, maar DOVO F3 was een leuke tegenstander. Opvallend was dat er deze wedstrijd nauwelijks werd gefloten voor overtredingen. Duidelijk is dat voor deze beide teams sportief spel hoog in het vaandel staat, iets waar beide clubs wel erg trots op mogen zijn!

Na afloop vertelde Nathan P. over de wedstrijd: “Ja, wat doe je eraan? Ik denk dat we vandaag in de eerste plaats van onszelf hebben verloren. Niks ten nadele van DOVO, zij zijn een sterk en hecht team en dat hebben ze laten zien. We hebben zelf allemaal wel het idee gehad dat er voor ons meer in zat, maar het kwam er vandaag gewoon niet uit. Natuurlijk ben ik nog wel erg blij met mijn doelpunt! De bal kwam gewoon lekker op mijn voet en ik dacht laat ik het maar eens proberen! Volgende keer beter, we blijven wel in onszelf geloven!”