A3 uiterst effectief tegen DVSA

6 december 2014

Na het heerlijk avondje stond de op een na laatste wedstrijd van 2014 op het programma, uit tegen DVSA. Een concurrent in de subtop van de 3e klasse 11. Met een nagenoeg complete spelersgroep zelfs, dus tijd om eindelijk eens een nieuwe teamfoto te maken. Met een lekker decemberzonnetje was het daar ook een mooi moment voor. Het resultaat prijkt inmiddels boven aan deze site.
Nu de wedstrijd dan maar. DVSA won vorige week van DOVO, onze tegenstander van volgende week. Mooi moment om in te schatten wat ons volgende week te wachten staat, al zegt op ons niveau de vorm van de dag meer dan statistieken.

DVSA startte fel. Door veel positiewisselingen en opkomende middenvelders moesten de blauwen meteen vol aan de bak. Doordat we in eerste instantie onze man probeerden te pakken, liepen we uit positie en dat leverde DVSA de nodige ruimte. Alle hens aan dek dus. In balbezit werden we vervolgens meteen op de huid gezeten, dus van rustig opbouwen kwam niet veel terecht. DVSA kreeg na 10 minuten de eerste echte kans, maar de bal spatte op de lat uiteen. Vervolgens kon keeper Niels net op tijd een paar ballen onschadelijk maken. Na 20 minuten was het vervolgens de paal die ons hielp. Maar lat en paal horen nu eenmaal ook bij een goal. Na 20 minuten stond het dus nog 0-0, en daar kwamen we goed mee weg, dat was wel duidelijk.
Langzaam aan kroop G.V.V.V. uit de schulp. We gingen meer in de zone verdedigen en vingen op wie er doorkwam. Dat gaf wat meer rust. Wanneer dan eindelijk de combinatie werd gevonden konden we ook de eerste speldenprikken uitdelen. Na 30 minuten kwam de bal voor de voeten van Jimmy, maar zijn schot verdween via een been net over de goal. Aan de andere kant kwam DVSA weer sterk opzetten, en weer vloog een bal op de lat. Ha, soms heb je van die dagen dat je geholpen wordt. Dan moet je wel zelf gaan profiteren van de situatie natuurlijk.
De counters van G.V.V.V. begonnen gevaarlijker te worden. Er werd meer druk gezet. Zo ook 7 minuten voor de rust. Thomas zette druk op de verdediger, kreeg de bal mee, en kon deze langs de uit positie staande goalie in het net deponeren: 0-1. Tja, dat is een oude voetbalwet. Scoor je niet uit kansen, dan doet de tegenstander dat wel. Ach, en was het tegen de verhouding in? Jammer dan, profiteer er gewoon van!
Twee minuten later weer een counter. Stan werd aangespeeld, stuurde Thomas de diepte in, en ja hoor: 0-2. Daar worden we nou vrolijk van. Met die mooie stand konden we even bijkomen tijdens de rust.

Ondanks de mooie voorsprong moest het spel wel beter natuurlijk. Minder de lange bal, meer profiteren en sneller de korte combi, dat was de opdracht voor de tweede helft. DVSA zette natuurlijk weer aan net als in de eerste helft. Er werd door G.V.V.V. wel wat beter gevoetbald. En, ook zeer belangrijk, er werd gestreden voor elke meter. Achterin werd er hard gewerkt en met name Luuk was een rots in de branding. En zelfs onder druk bleef hij nadenken en hield het overzicht. Prima! Maar ook de andere verdedigers en middenvelders werkten hard om vandaag een goed resultaat neer te zetten. En Niels leek onpasseerbaar als de bal dan toch op de goal kwam. DVSA drong inmiddels nog steeds aan, maar was minder doelgericht dan in de eerste helft. En G.V.V.V. werd regelmatig gevaarlijk in de omschakeling. Max joeg de bal in een counter ook maar eens op de lat. Tja, geen doellijntechnologie, dus of ie zat komen we nooit te weten. Halverwege de tweede helft kwam DVSA dan toch op 1-2. Van buiten de 16 werd er iets te veel ruimte gegeven en met Niels op het verkeerde been was de aansluiting daar.
Toch raakten de blauwen niet in paniek. De vermoeidheid sloeg ook wel toe bij DVSA. De ruimtes werden wat groter. Midmid Maks werd gedwongen direct te spelen en dat zorgde alleen maar voor snelheid (dus voortaan altijd doen zou ik zeggen..).
Tien minuten voor tijd weer een counter, Thomas speelde Ricardo aan, die de bal met een venijnig schot en dito stuit langs de keeper schoot: 1-3. Daarmee waren de driepunten veilig.

Tja, heel goed gevoetbald was er vandaag niet. Wel werd er hard gewerkt, als team gestreden, en uiterst effectief gevoetbald. Thomas was met 2 doelpunten en een assist doorslaggevend. Een echte teamprestatie. De coach van DVSA feliciteerde ons als een boer met kiespijn, hij vond de uitslag niet terecht. Ach, wellicht had hij daar wel enige reden voor, maar tegen zo'n effectief team als G.V.V.V. A3 vandaag was er geen eer te behalen. Ik zou zeggen: volgende week tegen DOVO nog maar eens over doen?

DVSA A1 - G.V.V.V. A3 1-3 (0-2)
38. Thomas 0-1; 40. Thomas 0-2; 67. DVSA 1-2; 81. Ricardo 1-3