Benauwde zege G.V.V.V. D1 in Amersfoort

8 februari 2015

Vandaag zijn we afgereisd naar Amersfoort voor de eerste wedstrijd van 2015. Het is een van de weinige wedstrijden die niet is afgelast vandaag. Maar in Amersfoort was geen sneeuw gevallen dus kon deze wedstrijd bij -3 graden gewoon doorgaan. CJVV staat nog puntloos onderaan. De thuiswedstrijd werd door G.V.V.V. met 2-1 gewonnen. Om in de hoofdklasse te blijven kunnen we de punten goed gebruiken, dus zal er ook vandaag gewonnen moeten worden. Het team is compleet.

Al na twee minuten is er een goede kans voor Jaidy om de score te openen. Hij kan de bal echter net niet onder controle krijgen om de bal binnen te kunnen schieten na een voorzet van Leon. Enkele minuten later is er een schietkans voor Anouar. Het is een mooi schot maar de keeper redt goed. De eerste tien minuten geven een wat rommelig spelbeeld, maar G.V.V.V. speelt wel veel op de helft van de tegenstander, die steeds goed wordt vastgezet. In de 22e minuut is er weer een grote kans voor de blauwen. Robin stuurt Jaidy de diepte in, die levert een goede voorzet af op Leon maar hij krijgt de bal niet achter de keeper van CJVV. Bij de volgende aanval gebeurt bijna hetzelfde, nu lost Anouar een mooi schot maar de keeper redt knap.

Vlak voor rust is het raak. Joey tikt de bal mooi door op Leon. Deze kan alleen door, omspeelt de keeper en scoort de 0-1. Voor de scheidsrechter fluit voor de rust zijn er nog twee goede kansen van Leon (net naast) en Joey (net overgekopt). Al met al een redelijke eerste helft van de blauwen, maar gezien de verhoudingen op het veld had de score wel wat hoger mogen zijn.

Bij het begin van de tweede helft gaat G.V.V.V. dan ook nadrukkelijk op zoek naar meer doelpunten. Helaas gaat het niveau van het spel omlaag. Het beeld blijft rommelig en ook de scheidsrechter lijkt mee te gaan met het mindere spel. Hij begint nogal wispelturig te fluiten, met als toppunt een situatie in de zestiende minuut. Bilal kan doorlopen en wordt in de zestien naar de grond getrokken. Hij valt en krijgt nog een trap op de koop toe. Hij ligt geblesseerd op de grond. Tijdens de verzorging van Dennis van Meegdenburg zegt de scheidsrechter het vasthouden wel, maar de trap niet gezien te hebben. Daarna geeft hij tot ieders verbazing een scheidsrechtersbal!

Het spelbeeld verandert niet meer. Er zijn nog enkele kansen voor G.V.V.V. maar die worden niet verzilverd, de tegenstander probeert het wel maar is niet bij machte de blauwen pijn te doen. Door de kleine voorsprong bleef het spannend tot het einde, maar de drie punten zijn binnen! Doordat concurrent Jonathan vandaag verloren heeft is het verschil met hen nog maar 1 punt.

Opstelling G.V.V.V. D1: Naoufal (k), Dennis, Zaïd, Jay (41. Pim), Robin, Levi, Leon (56. Maurits), Jaidy, Anouar, Joey (c), Bilal (51 Connor).