C1 bestolen van belangrijke punten

1 maart 2015

Vandaag waren we te gast bij koploper Vriendenschaar, het was zonnig en fris, met een stevige wind die op de lengte van het kunstgrasveld stond. Door vakantie was Brent afwezig en waren Joran en Sander net weer teruggekomen. Wahil was geschorst en dus niet inzetbaar. Daardoor moest ook deze keer het elftal iets aangepast worden op bepaalde posities. Fikri stond rechtsbuiten en Niels centraal achter. Saverio stond in het doel.

 

Iedereen had er zin in en wilde ervoor zorgen dat aan de positieve reeks van 6 winstpartijen op rij (laatste 3 competitiewedstrijden en de 3 oefenwedstrijden in de winterstop) geen einde kwam. De scheidrechter moest vlak voor het begin van de wedstrijd nog even iets aan zijn tenue doen, aangezien hij een rood shirt en een zwarte broek droeg: zwart en rood waren nu net ook de kleuren van onze tegenstander, dus hij viel niet genoeg op in het veld. Hij zou tijdens de wedstrijd op een andere manier wel weer opvallen…..

 

De wedstrijd begon met onrustig balcontact, waarschijnlijk mede door de windvlagen die de bal toch hier en daar een twist gaven. Eigenlijk gebeurde er de eerste 20 minuten niet veel, beide ploegen lukte het niet om tot 100% doelkansen te komen.
Eerste echte doelkans kwam van Vriendenschaar, die een vervelende bal met stuiter op het doel afvuurde, maar Saverio zat er goed bij en het werd een hoekschop, waar verder niets uitkwam. GVVV zette ook een tandje bij, het gevoel was er, dat de tegenstander niet onaantastbaar was en na wat speldenprikken was het in de 30-ste minuut raak: een aanval werd opgepikt door de verdediging van Vriendenschaar maar werd niet goed weggewerkt. Door een goede actie van Fikri op rechts kwam de bal bij Joop, die niet twijfelde, aanlegde en de keeper kansloos liet: 0-1! Dit was ook de ruststand.

 

De verdediging stond goed opgesteld.

 

Vriendenschaar stond achter en moest dus aan de bak. Dit resulteerde in fellere duels en meer druk op onze verdediging. Na 5 minuten in de 2e helft kwam de gelijkmaker: uit een hoekschop werd van dichtbij gekopt, en moest Saverio de bal uit het net vissen. Geen rede om de koppen te laten hangen, als team werd de weg naar voren gezocht en regelmatig wisten Luca op links en Fikri op rechts de bal steeds vaker richting het doel van de tegenstander te brengen, helaas zonder direct resultaat.


Bij een hoekschop genomen vanaf de linkerkant, plaatste Joop de bal centraal voor het doel. Luca sprong eerder en hoger dan de keeper en kopte de bal in het net: Doelpunt!!! Nee dus, vond de scheidsrechter, de keeper was “gehinderd” en dus werd een zuiver doelpunt afgekeurd. Grote teleurstelling bij onze jongens, die de klap even moesten verwerken, waardoor Vriendenschaar ook weer dreigend bij Saverio kwam opdoemen. Goede reddingen zorgden ervoor dat de stand nog steeds 1-1 bleef.

 

Ook deze redding hield de stand nog op 1-1…

 

Het leek erop dat de scheidsrechter tijdens de tweede helft het redelijk hoge tempo van het spel niet echt meer kon bijbenen, want de afstand tussen bal/actie en scheidrechter werd steeds groter.

 

Het spel lag regelmatig stil: bal over het hek, andere bal werd te zacht gevonden, een bloedende duim van Yoeri moest verbonden worden, Joop was even dizzy en bij de tegenstander moesten ook een aantal spelers op het veld verzorgd worden. Iedereen kon gelukkig verder gaan met de wedstrijd.


Joran, Koen en Sander kwamen in het veld voor Jesper, Maurice en Robin, zodat een aantal posities weer doorschoven en Fikri nu in de spits kwam te staan. Opnieuw werd een aanval afgerond met een doelpunt door GVVV: de bal kwam bij Luca terecht, de stuiterende bal landde op zijn schouder, vervolgens moest hij zich los worstelen van een tegenstander en wist dan toch de bal in te tikken. Maar ja, de vlag ging omhoog voor hands (schouder is géén hands volgens de spelregels….) en de scheidsrechter nam de beslissing over, want van zijn plek in het veld, halverwege de speelhelft, kon hij het onmogelijk zelf gezien hebben.

 

Teleurstelling maakte plaats voor frustratie en boosheid, wat natuurlijk meer dan begrijpelijk is, maar gelukkig wist iedereen zich fysiek en verbaal in toom te houden. Ondertussen waren we alweer in de blessure tijd aanbeland en toen scoorde Vriendenschaar de 2-1 via de binnenkant van de paal.

 

De moed zonk spelers, begeleiders en supporters in de schoenen. Maar nog steeds gingen de koppen niet hangen (complimenten boys!!)

 

Joris verstapte zich en kon helaas de wedstrijd niet uitspelen. Aangezien er geen veldspelers meer voor handen waren, werd besloten Mike (onze 1e keeper) in de brengen op de spitspositi. In de laatste minuten werd geprobeerd om de bal naar voren te krijgen in een ultieme poging een punt te pakken te krijgen.  Het heeft niet mogen baten….

 

Onverdiend verlies, daar was iedereen het over eens en niet alleen aan de Blauwe zijde: enkele spelers en de trainer van Vriendenschaar gaven toe dat de uitslag heel anders had kunnen zijn en wij onterecht verloren hadden. Duidelijk dat we door een povere scheidsrechter punten mislopen, zeker 1 en misschien wel 3, want het wedstrijd had door de afgekeurde doelpunten een heel andere wending kunnen krijgen….

 

Zaak dus om het goede spel, teamgeest en inzet mee te nemen naar volgende week, thuis om 10.00u tegen Waterwijk C1. Dat kunnen we zelf regelen, tegen een slechte scheidsrechter kun je jezelf jammer genoeg niet wapenen……

 

Nadia Auteri