C4 via strafschoppen naar halve finale beker

23 april 2015

G.V.V.V. C4 heeft woensdagavond de halve finale van de districtsbeker bereikt door SO Soest C5 na strafschoppen te verslaan.

Op een zonnige woensdagavond werden de toeschouwers van deze kwartfinale in de districtsbeker getrakteerd op een spannende pot voetbal tussen twee aan elkaar gewaagde elftallen.

In een gelijk opgaande wedstrijd waren het de gastheren die de leiding namen. Via een openingstreffer van Denzel Schot, die met een voorzet op maat werd bediend door Jeroen Ensink, op een 1-0 stand. Toch kwam SO Soest C5 later in het eerste bedrijf op gelijke hoogte.

Op het hobbelige natuurgrasveld op de blauwe zijde van sportpark Panhuis was het SO Soest C5 dat de leiding weer over nam: 1-2. Zo ontstond er werk aan de winkel voor de ploeg van trainers Van de Pest en Van Soest, wat in de rust extra werd benadrukt. De 35 minuten in het tweede bedrijf moesten de stand doen omslaan in het voordeel van de blauwhemden.

Dat je dat de C4 geen twee keer hoeft te vertellen werd al snel duidelijk. Twee treffers van Aimane Bakhallou, op aangeven van respectievelijk Jeroen Ensink en Nick van Kooten, lieten de blauwe aanhang juigen! Zo stond het weer 3-2 in het voordeel van de gastheren.

Het ene doelpuntje marge wat gelde voor G.V.V.V. C4 bracht nog geen rust in ploeg en hield de wedstrijd erg spannend. SO Soest C5 wist uiteindelijk de angst werkelijkheid te maken door de gelijkmaker (3-3) binnen te prikken. Een treffer die na zeventig minuten de eindstand bleek.

De gelijke stand zorgde ervoor dat de beslissing moest volgen via een strafschoppenserie. Elk team moest vanaf de stip vijf strafschoppen nemen. Om en om vlogen de ballen tegen het net, tot dat G.V.V.V. doelman Mark van Garderen zich tot held van de avond kroonde. Met twee goede reddingen bracht hij het verschil in de reeks, waarin G.V.V.V. alle strafschoppen wist te benutten. Scheidsrechter Hardeman kon daardoor de serie vroegtijdig beëindigen, toen bleek dat de 4-2 niet meer kon worden ingehaald door de bezoekers.

G.V.V.V. C4 staat door deze overwinning in de halve finale van het districtsbekertoernooi. Deze wedstrijd wordt aanstaande zaterdag gespeeld op het hoofdveld van G.V.V.V. De wedstrijd, die om 16:30 uur aanvangt, zal gaan tussen de C4 en WV-HEDW C5.

De winnaar van dit duel speelt op het landelijke toernooi om de beker, op het sportcomplex van Legmeervogels (Uithoorn).