D1 onderuit in Naarden

22 maart 2015
Op de eerste dag van de lente reizen we af naar het Gooi, om aan te treden tegen NVC uit Naarden. Van lente is helaas nog weinig te merken, het is regenachtig, winderig en koud. Joey is wel mee, maar kan nog niet spelen. Twan van Veldhuizen van de E1 is meegekomen om Naoufal te vervangen. Twan zal flink aan de bak moeten, hij is nog niet gewend om een groot doel te verdedigen. Naoufal blijkt na zijn rode kaart in de vorige wedstrijd ook nog eens voor maar liefst drie wedstrijden geschorst te zijn. Erg onrechtvaardig, er is protest aangetekend maar dat zal waarschijnlijk weinig effect hebben. Abdel Tagherbit en de heer Van Meegdenburg sr. coachen het team vandaag, aangezien Wilco en Dennis naar Sneek moeten afreizen met het eerste elftal. NVC is geen gemakkelijke tegenstander, ze staan vierde en de vorige wedstrijd thuis ging met 1-5 verloren.

De eerste aanval van NVC is meteen gevaarlijk. Een schot vanaf de zijkant belandt op het dak van de goal. NVC blijft in de daaropvolgende minuten aandringen en schiet zelfs op de paal. Na 8 minuten gaat het mis voor de blauwen. Balverlies op het middenveld zorgt er uiteindelijk voor dat een speler van NVC zo door kan lopen en de bal in de verre hoek binnen kan schieten.

Een tiental minuten later wordt de bal door het midden uitverdedigd waarop de tegenstander de bal meteen weer kan oppikken en de 2-0 kan scoren. Kort voor rust is er een kleine kans om wat terug te doen. Een mooie aanval via Dennis eindigt met een schot van Jaidy maar de keeper kan de bal pakken. En nog voor het rustsignaal weet NVC de 3-0 te scoren, na balverlies op het middenveld verdwijnt de bal keihard in de bovenhoek.

Ons valt op dat de club uit Naarden erg nonchalant omgaat met het aanleveren van de grensrechters. Deze lopen niet op lijn met de aanval, lopen soms zelfs op de verkeerde helft, hebben een hand in hun zak, praten met de toeschouwers, vergeten te vlaggen en zijn met hun telefoon in de weer. En dat in de hoofdklasse! Het geeft de nodige irritatie op de bank.

De tegenstander uit Naarden gaat in de tweede helft door met hetzelfde recept. Na twee minuten zijn ze alweer succesvol door een teruggelegde bal keurig van grote afstand in de hoek te schieten: 4-0. Daarna staken de aanvalsgolven enigszins en is er een kans om iets terug te doen via een vrije trap op een gunstige plaats. Robin mikt de bal echter net te hoog. Even later scoort NVC de 5-0, waarna we weer een vrije trap krijgen aan de rechterkant van het veld. Robin weet Leon te vinden, die de bal laag in de verre hoek kopt en daarmee de eer redt. In de laatste minuut voorkomt Twan met een hele goede redding dat de stand er nog slechter uit komt te zien, als een speler alleen voor hem opduikt.

Dezelfde uitslag dus als in de thuiswedstrijd. Aangezien directe concurrent Jonathan wist te winnen vandaag, zakken we een plaatsje in de ranglijst. Twan, bedankt voor je inzet. Goed gestreden jongen!

Opstelling G.V.V.V. D1: Twan (k), Pim (22. Maurits), Dennis (50. Jay), Zaïd, Bilal, Jay (31. Connor), Robin, Levi (50. Pim), Leon, Jaidy, Anouar (c).

Naoufal schiet invaller Twan in.

Bijzondere aanbieding in de NVC kantine.

Bovenstaande foto roep wel vragen op, zoals: Wat kost een oud broodje bal dan? Wanneer is een nieuw broodje oud? En waarom moet je het broodje, als je er net 2,50 voor betaald hebt, vervolgens laten staan?