D1 trekt aan het langste eind in Culemborg

27 oktober 2014

Voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Vriendenschaar heeft leider Evert weer een beroep gedaan op spelers van de D3. Aangezien Dennis nog niet helemaal hersteld is van zijn voetblessure en Connor op vakantie is, gaan Denzel Leyten (voor de tweede keer) en Rafaël Loggers met ons mee. De wedstrijd is belangrijk, want om ons te kunnen handhaven in de hoofdklasse is elk puntje meegenomen. Vriendenschaar staat nog puntloos op de onderste plaats en dat betekent dat we een goede kans hebben om op zes punten te komen. De groep heeft donderdag erg scherp getraind, dus dat is alvast positief. Dennis, Jaidy, Rafaël en Denzel starten op de bank.

G.V.V.V. begint redelijk goed aan de wedstrijd. De eerste acht minuten is er aan beide kanten een kansje te noteren. De eerste kleine kans is er voor de snelle kleine spits van Vriendenschaar die door kan komen, maar zijn schot is te zacht en kan makkelijk worden gepakt door Naoufal. Daarna is het Bilal, die probeert te schieten na een doorgekopte bal van Leon, maar ook deze bal is te zacht om de keeper te verrassen.

Meteen daarna krijgt Leon een grote kans om G.V.V.V. op voorsprong te zetten. Een goede dieptepass van Robin zet hem vrij voor de keeper, zijn schot is goed, maar de keeper redt knap. Onze ploeg is al een aantal keren gevaarlijk geweest door goede dieptepasses van achteruit, maar helaas zijn er nog niet al teveel grote kansen uit voortgekomen. Toch is het spelbeeld halverwege de eerste helft vrij rommelig, met veel hoge ballen over en weer.

Maar dan gaat het ineens snel. De blauwen hebben slechts drie minuten nodig om twee keer te scoren. In de twintigste minuut zien we Maurits een mooie voorzet versturen, die door Joey beheerst in de hoek wordt binnen geschoten. En kort nadat Vriendenschaar heeft afgetrapt, waarbij Pim en Leon zijn gewisseld voor Denzel en Jaidy valt ook de 0-2. Bij een mooie aanval over rechts via Maurits en Bilal komt de bal keurig voor de voeten van Jaidy, die met zijn eerste balcontact scoort!

In het restant van de eerste helft wordt Vriendenschaar sterker. Tot drie keer toe verschijnen aanvallers voor Naoufal, maar er wordt naast geschoten of gered. Het is weer een fase waarin onze verdediging er niet al te solide uitziet. G.V.V.V. is onnodig onrustig aan de bal en heeft geluk dat de Culemborgers niet scherp voor het doel zijn, waardoor de 0-2 voorsprong kan worden vastgehouden tot de rust.

De tweede helft begint goed voor Vriendenschaar. Bij een aanval uit het boekje kan een goede voorzet gemakkelijk worden binnengeschoten. De spanning is weer terug, maar niet voor lang! Denzel laat ons een minuutje later zien niet voor niets te zijn meegekomen. Hij pikt de bal halverwege middellijn en zestien op, zet goed door richting het doel en schiet de bal in de verre hoek binnen: 1-3!

Even later is er een gevaarlijk moment voor het G.V.V.V. doel. Bij een duel aan de linkerkant, vlak buiten het strafschopgebied gaat de tegenstander van Robin neer bij een duel. De scheidsrechter geeft een vrije trap op deze gevaarlijke plek. Deze wordt echter veel te hard getrapt, waardoor hij aan iedereen voorbij gaat. Nadat Maurits is gewisseld voor Dennis krijgen de Culemborgers weer een vrije trap, zo'n 20 meter recht voor het doel, deze gaat hoog over. Kort daarna komt Rafaël erin voor Levi.

De wedstrijd is een tijdje in evenwicht. Aan de kant heerst het gevoel dat het belangrijk is de voorsprong vast te houden. Een aansluitingstreffer zou zo maar tot gevolg kunnen hebben dat de wedstrijd kantelt. En die treffer komt er. Nadat rond de twintigste minuut Leon en Pim in het veld zijn gekomen voor Joey en Bilal, breekt een speler van Vriendenschaar door de verdediging. De vlag gaat omhoog voor buitenspel. Dit wordt echter overruled door de scheidsrechter en de speler faalt oog in oog met Naoufal niet. Er is protest, zelfs de bank van Vriendenschaar geeft richting de grensrechter toe dat de speler ruim buitenspel stond, maar de goal wordt toegekend. De beslissing valt een minuut voor tijd. Dennis wordt goed aangespeeld op rechts, hij weet de achterlijn te halen en perfect voor te zetten op Leon die de 2-4 binnenschiet.

Deze drie belangrijke punten zorgen er niet voor dat we stijgen op de ranglijst, maar het gat naar de onderste twee plaatsen is verder vergroot. Nu eerst dinsdag oefenen tegen VRC, waarna volgend weekend een thuiswedstrijd tegen NVC volgt. NVC heeft maar twee punten meer dan G.V.V.V., dus een goed resultaat zou zeer welkom zijn. Denzel en Rafaël, bedankt voor jullie prima invalbeurten en wie weet tot een volgende keer!