D1 verliest nipt van IJsselmeervogels D1

14 september 2014
zaterdag 13 september, 10.00 uur

G.V.V.V. D1 verliest nipt van IJsselmeervogels D1

Voorafgaand aan deze thuiswedstrijd wordt het team voorzien van nieuwe kleding en tassen van sponsor Flowcomm. Bij het betreden van het veld zien onze jongens er dan ook tiptop uit. Beide teams hebben de eerste wedstrijd van dit seizoen fors verloren. Behalve broodnodige punten staat ook prestige op het spel, want IJsselmeervogels is een grote naam in het amateurvoetbal en competitiegenoot van het eerste elftal. Drie minuten voor aanvang blijkt de door de KNVB toegewezen scheidsrechter nog niet aanwezig te zijn. Er wordt snel een invaller geregeld en de wedstrijd begint met een kleine vertraging van 10 minuten.

Maurits, Bilal en Jay beginnen op de bank.

De eerste minuten tasten de teams elkaar enigszins af, er wordt vooral gestreden op het middenveld. Na zeven minuten is er het eerste wapenfeit van de kant van IJsselmeervogels. Deze levert een corner op, die uit de doelmond kan worden gekopt door Robin. In de tegenstoot krijgt Jaidy een goede schietkans, maar zijn schot wordt in eerste instantie geblokt en uiteindelijk gepakt door de keeper. De wedstrijd ontbrandt een beetje, IJsselmeervogels plaatst een gevaarlijke aanval waarbij Naoufal een schot onschadelijk maakt. Ook nu weer een gevaarlijke tegenstoot van G.V.V.V. via Jaidy en Joey, maar nu wordt zijn schot geblokt door een verdediger. Binnen een kwartier is het raak voor de Vogels. Na een goede aanval wordt een inzet eerst gepakt door Naoufal, maar de bal komt weer terug in het veld en kan in het doel worden gewerkt: 0-1. Vlak daarna krijgt Joey een schietkans maar de bal gaat helaas naast.

Er volgt een slordige fase aan de kant van de blauwen. Er wordt veel balverlies geleden waardoor het toch wat tegenvallende IJsselmeervogels steeds beter in de wedstrijd kan komen. Bijna alle aanvallen van G.V.V.V. gaan over rechts, waardoor de snelheid van Leon aan de linkerkant niet wordt gebruikt. G.V.V.V. krijgt de eerste helft nog twee vrije trappen en voetbalt geleidelijk aan weer steeds beter vooruit, zonder echt gevaar te kunnen stichten.

De tweede helft begint met dezelfde spelers. De Vogels plaatsen direct een aanval, maar deze wordt in de kiem gesmoord. Bij een snelle aanval van G.V.V.V. over de linkerkant passeert Leon twee verdedigers en haalt er een corner uit. De vogels worden nu vastgezet. Toch volgt een snelle aanval van IJsselmeervogels die een corner oplevert, maar zonder gevaar voor de thuisploeg. Het spel gaat nu over en weer. De Vogels onderscheppen de bal tijdens een aanval van de blauwen. Er volgt een gevaarlijke counter, maar onze verdediging is alert. De Vogels voeren de druk verder op en een bal belandt op de paal waarna Naoufal hem kan pakken. Dan worden Connor en Pim gewisseld voor Jay en Bilal.

Een vrije trap van G.V.V.V. landt in het strafschopgebied, helaas wordt een aanvallende overtreding gemaakt en een vrije trap aan IJsselmeervogels gegeven. De blauwen krijgen inmiddels weer een licht overwicht. Anouar maakt een goede actie, maar wordt neergelegd. Robin neemt de vrije trap en ziet de bal op de lat gaan. G.V.V.V. heeft nog steeds het betere van het spel en de Vogels moeten de lange bal hanteren. Via zo'n lange bal hebben de Vogels succes. Een fout in de verdediging levert de 0-2 op. G.V.V.V. is even van slag, maar weet zich al snel te herstellen. Bij een aanval over de linkerkant kan Leon de bal voorzetten en kan Jaidy de bal binnenlopen: 1-2.

Er is niet veel tijd meer, maar de Vogels worden vastgezet. Dit levert weer een vrije trap op, die door Robin naast wordt geschoten. Er volgen over een weer nog aanvallen, die geen doelpunten meer opleveren.

Jammer dat ook deze wedstrijd geen punten heeft opgeleverd. Het gevoel heerst dat een punt verdiend was geweest. Volgende week reizen we af naar Loosdrecht, waar Victoria D1 de tegenstander is.