D1 verliest uit bij De Meern

2 mei 2015
Op deze prachtige zonnige dag reizen we af naar De Meern. De thuiswedstrijd in december eindigde in 2-0 voor De Meern. Onze tegenstander staat op dit moment op een zevende plaats. Geen spelers van de D3 vandaag, Arie heeft aangegeven dat hij iedereen speeltijd wil geven. Connor is met vakantie, Twan verdedigt het doel. Wat opvalt is het schitterende nieuwe complex van De Meern, met voor zover wij kunnen zien alleen kunstgrasvelden.

G.V.V.V. begint aardig aan de wedstrijd. Na een zestal minuten hebben de blauwen echter geen antwoord op een goede aanval van De Meern over de rechterkant: 1-0. En even later mag De Meern door het midden erg gemakkelijk doorlopen en de 2-0 aantekenen. Het is alle hens aan dek in deze fase, de verdediging van G.V.V.V. oogt slap en keer op keer is De Meern gevaarlijk. Zo ook bij een vrije trap op een gevaarlijke plek, niet ver buiten het strafschopgebied. Gelukkig is de muur effectief genoeg. Vlak daarna krijgt Twan een schot op zich af, die hij keurig weet te pakken. Er volgt meteen een goede aanval van de blauwen. Jaidy schiet voorlangs, Bilal kan de bal bij de tweede paal niet binnenwerken.

In de 21e minuut scoort De Meern weer, uit een corner. In de laatste minuut van de eerste helft doet G.V.V.V. wat terug. Jaidy knokt zich goed langs zijn tegenstander en weet de verre hoek te vinden. We gaan met een 3-1 stand de rust in.

In de rust worden onze jongens flink opgepept door Arie. Hopelijk zien we wat meer vechtlust in de tweede helft. G.V.V.V. probeert dat inderdaad, maar door knullig verdedigen valt in de 35e minuut toch de 4-1. Maar een minuutje later geeft Dennis een mooie dieptepass op Leon, die de bal prachtig over de keeper lobt: 4-2.

G.V.V.V. komt beter in de wedstrijd. Er wordt meer strijd geleverd. Bijna gaat het mis als Robin bij een corner van de thuisploeg de bal tegen de kruising kopt. Leon kopt een corner naast. Jaidy kiest een afstandsschot waar hij vrije doorgang had, nu kwam de keeper van De Meern als winnaar uit de strijd. De Meern krijgt nog een grote kans bij weer een gevaarlijke vrije trap vlak buiten de zestien, maar ook nu is de muur solide genoeg.

Nadat De Meern op 5-2 is gekomen door een afstandsschot die via de knie van Twan in de rebound kon worden binnengeschoten, krijgt G.V.V.V. nog een vrije trap. Robin slingert de bal voor, er volgt een pass op Bilal die een mooie hoge bal afvuurt, die maar net langs de kruising scheert. Jammer, want dat zou een mooi doelpunt zijn geweest!

We moeten het dus doen met een 5-2 eindstand. We kijken terug op een betere tweede helft, hopelijk kan deze vechtlust worden meegenomen naar volgende week. We spelen dan thuis de laatste competitiewedstrijd.

Opstelling G.V.V.V. D1: Twan (k), Joey (c), Maurits (44. Bilal), Dennis, Zaïd (31. Robin), Pim (50. Zaïd), Bilal (31. Leon), Jay (53. Pim), Robin (21. Levi), Leon (18. Anouar), Jaidy