D1 verliest van feller NVC D1

3 november 2014
zaterdag 1 november, 10.00 u

We spelen de thuiswedstrijd tegen Naarden Vesting Combinatie (NVC) op de warmste 1 november ooit, dus aan het weer kan het niet liggen vandaag. Wederom treffen we een tegenstander die al goede resultaten heeft neergezet tot nu toe, dus de boys kunnen weer aan de bak.

G.V.V.V. trapt af. Binnen luttele seconden wordt onze spelers door het fel startende NVC de bal ontfutseld, waarbij de bal al direct achter Naoufal in het doel verdwijnt. Een slechtere start kan bijna niet. In de periode hierna is G.V.V.V. niet scherp, er wordt te langzaam of te laat gehandeld, waardoor het spel er onrustig uitziet. Het wordt meteen duidelijk dat we met een felle en sterke tegenstander te maken hebben.

Na een vijftal minuten wordt toch iets meer rust gevonden en krijgen de blauwen wat meer balbezit. NVC blijft kansen creëren, gelukkig wordt hier slordig mee omgesprongen zodat de voorsprong niet verder wordt uitgebouwd. Na 21 minuten spelen lukt het NVC toch de stand te verdubbelen, een snelle aanval levert de 0-2 op. Het spel van G.V.V.V. blijft slordig en bij veel jongens lijkt beleving te ontbreken. Het positiespel is niet in orde, de bal kan niet in de ploeg worden gehouden. Dit is ook de verdienste van een scherp spelend NVC. Vlak voor rust wordt een verdedigingsfout direct afgestraft en het is 0-3.

In de rust is een pittig gesprek gevoerd met de jongens. Robin en Dennis zijn gewisseld. Kort na het begin van de tweede helft krijgt NVC een corner, die keurig wordt geplukt door Naoufal. Deze weet bij een vloeiende aanval, waarbij NVC van dichtbij een goed schot lost weer knap te redden. Hieruit volgt een nieuwe corner, waarbij Naoufal de bal weer wil klemmen. Hierbij wordt hij gehinderd en de bal gaat in het doel. De goal wordt dan ook terecht afgekeurd.

Een nog steeds veel feller NVC zorgt ervoor dat G.V.V.V. nauwelijks van eigen helft af kan komen, laat staan kansen creëren. Na 12 minuten in de tweede helft kiezen Dennis en Wilco voor een iets andere speelwijze. Robin komt er weer in voor Bilal en gaat op het middenveld spelen. Twee minuten later wordt onze verdediging uitgespeeld en verdwijnt de bal in de kruising: 0-4. En enkele minuten later is het weer raak. Een schot van NVC kan worden gekeerd door Naoufal, de afvallende bal wordt weer ingeschoten en van de lijn gehaald. Maar deze afvallende bal is weer voor NVC en dat schot gaat er uiteindelijk in: 0-5.

We zien G.V.V.V. wat sterker worden. Na 22 minuten in de tweede helft is eindelijk een kans te noteren voor de thuisploeg. Robin neemt een vrije trap rond de middenstip, deze komt bij Leon terecht, die prima voorzet op Joey, maar deze kan niet hard genoeg uithalen. Vijf minuten voor tijd is er een nieuwe kans voor G.V.V.V. die wel wordt verzilverd. De thuisploeg zoekt goed de diepte en Leon kan de stand iets draaglijker maken: 1-5.

Meteen daarna is het een perfecte voorzet van Jaidy op Leon die met links moet inschieten, maar de bal gaat net naast. Vlak voor het eindsignaal is er weer een kans, nu voor Anouar, maar zijn inzet gaat net over.

De laatste tien minuten hebben onze jongens beter gewerkt, dus dat geeft hoop voor het vervolg. Dat is in eerste instantie en oefenwedstrijd, aanstaande woensdag tegen Candia.

Opstelling G.V.V.V. D1: Naoufal (k), Dennis (31. Pim), Robin (31. Maurits), Levi, Zaïd, Connor (19. Jay), Bilal (42. Robin), Anouar, Joey (c), Leon (58. Dennis), Jaidy.