Derde overwinning op rij voor G.V.V.V. D1

23 februari 2015

Vandaag hebben we Jonathan op bezoek, op wel een heel vroeg tijdstip, namelijk om 8.30 uur. Voor beiden is dit een belangrijke wedstrijd. Voor ons om afstand te nemen van Jonathan en voor onze gasten om niet verder achterop te geraken.

De heenwedstrijd werd destijds door ons nog onterecht verloren dus er is nog wat recht te zetten. Gezien de uitslagen wacht ons nog een taaie wedstrijd.

Door de voorjaarsvakantie zijn er drie afwezigen, namelijk Pim, Connor en Leon.
Als vervangers hebben we Sven en Denzel uit de D3. We starten met Maurits en Sven op de bank.

We beginnen goed, met druk op de verdediging van Jonathan. De eerste kans is na 6 minuten. Bilal krijgt de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied. Hij schiet en de bal verdwijnt in de verre hoek 1-0. Dit is een heerlijke start van de wedstrijd. Nu zou je verwachten dat G.V.V.V. door gaat drukken maar het spel wordt slordig, onrust aan de bal zorgt voor onnodige foutjes. Jonathan begint meer te voetballen is wat sterker in de combinatie maar van noemenswaardige kansen is geen sprake.
De eerstvolgende kans voor ons is ook weer een doelpunt. Anouar speelt Joey vrij, die kan de bal meenemen en schiet beheerst de bal in de verre hoek: 2-0.
De eerste helft gaat door met een onrustig soms gemakzuchtig ogend G.V.V.V. maar de stand tot aan de rust blijft ongewijzigd.

In de tweede helft is Bilal gewisseld voor Sven en speelt Maurits voor Denzel. Het spelbeeld aan het begin van de tweede helft is zoals de eerste eindigde, onrust aan de bal bij de blauwen en een vaak wat feller Jonathan. Toch vinden onze middenvelders met regelmaat de buitenspelers Jaidy en Sven wat zelfs voor Sven nog een mooie kans oplevert, helaas ging zijn schot maar net voorlangs.
Het blijft een rommelig beeld, Jonathan krijgt het niet voor elkaar om echte grote kansen te creëren. Onze verdediging houdt weer de nul, al drie wedstrijden op rij.
Het blijft bij 2-0, drie kansen, twee doelpunten. Het levert drie heel belangrijke punten op, prima gedaan jongens! Sven en Denzel bedankt.

Volgende week gaan we bij de buren op bezoek, met dit voetbal en instelling zoals we na de winterstop bezig zijn moeten we het de rooien maar eens blauw voor de ogen laten zien!