DOVO C1- G.V.V.V. C1

14 september 2014
Panhuis-derby, deel 2

De competitie is ondertussen weer toe aan de tweede wedstrijd. De C1 is door promotie van het team van seizoen 2013-2014 ingedeeld in de 3e divisie, dus er ligt een flinke uitdaging. Het team is flink gewijzigd: door doorstroming van spelers naar de B-junioren is het elftal op de opengevallen plekken aangevuld uit de D1 van GVVV en een aantal spelers van andere verenigingen. Trainer dit seizoen is Kevin de Quay.

De voorbereiding is al begin augustus begonnen, met trainingen, een oefenwedstrijd en de bekerwedstrijden. In het bekertoernooi worden 2 wedstrijden gewonnen en 1 verloren (5-3), deze laatste tegen onze buren van DOVO. Aangezien wij ook in de competitie bij elkaar zijn ingedeeld, krijgen we in ieder geval nog 2 kansen om sportieve revanche te nemen. De eerste wedstrijd van de competitie heeft de C1, na een intense wedstrijd met veel kansen over en weer, van SDO weten te winnen: een beloning voor het harde werken door het hele team, het is uiteindelijk 2-1 geworden.

Vandaag dus deel 2 van de “close encounters”. De meeste spelers die de afgelopen periode last hebben gehad van blessures, zijn weer fit. Uitzondering is Mike (onze keeper) die nog even door moet bijten, maar ook hij is aan de beterende hand.

Het is nog bewolkt als om 10 uur het startsignaal wordt gegeven door de scheidsrechter. Het begin is iets nerveus, met drukte op het middenveld. In de 5e minuut wordt Luca goed door Koen weggestuurd.  Helaas zijn Robin en ook Brent net te laat om de lage voorzet af te maken. Vlak hierna volgt een counter van DOVO-zijde, de bal wordt door onze laatste man niet goed weggewerkt, waardoor de oplopende spits koelbloedig inschiet en Saverio kansloos laat: 1-0.

Scheidsrechter duidelijk op het veld aanwezig

Jammer, maar dit kan gebeuren in een wedstrijd, de bal is immers rond. Een paar minuten later is bijna de gelijkmaker binnen, de kopbal van Luca uit een hoekschop wordt door de keeper van de tegenpartij knap gered.
Het begint wat beter te lopen, met beter voetbal over de grond. Des te groter de teleurstelling als DOVO de 2-0 maakt door de sterke nummer 9, die we vaker in de wedstrijd voor het doel van Saverio zullen zien opduiken.

Het is moeilijk om de koppen omhoog te houden, maar de C1 wil het zeker wel weer proberen en zet  aan. Er wordt meer aangedrongen en na een gele kaart voor Joop (was het er wel één, meneer de scheidsrechter?), blessurebehandeling voor Brent, is het Robin die een paar minuten voor rust, met een prachtige crossbal van rechts, de bal in de linkerbovenhoek weet te trappen: 2-1! Ondertussen schijnt ook de zon….

De GVVV supporters zijn eensgezind: er valt meer te halen in de wedstrijd als de jongens het spel van de laatste 15 minuten weten vast te houden. Dit is ook de boodschap van Kevin in de kleedkamer. In de rust wordt Youri ingebracht in de plaats van Maurice. Op dat moment blijkt al dat Robin dermate last heeft van zijn hiel, dat ook hij snel gewisseld zal moeten worden. Sander loopt al warm en wordt even later ingebracht. Sander komt in één van zijn eerste acties centimeters te kort om een lobje over de keeper te kunnen geven.

Concentratie op het middenveld

Binnen tijdsbestek van 10 minuten zijn er verschillende blessurebehandelingen: Fikri, Saverio en Joris worden stevig geraakt. Joris kan niet verder en wordt vervangen door Jesper. Er wordt hard gewerkt voor de gelijkmaker.

Kort na een dubbele wissel bij DOVO rond de 20e minuut van de 2e helft, volgt een snelle aanval van de C1, waarbij Joop Brent wegstuurt, die de bal snel en laag voorzet vanaf rechts. Luca is op tijd en tikt de bal binnen: 2-2.

Met een doelpunt als extra motivatie, verwacht iedereen dat het team een tandje bijzet en doordrukt, alles is nog mogelijk. Helaas valt kort na de gelijkmaker weer een doelpunt voor DOVO (een typische “frubbelbal”) en deze klap komt het team niet meer te boven:  De verdediging voelt zich niet op haar gemak en oogt onzeker. Het middenveld heeft het moeilijk met de middenvelders van DOVO en leidt geregeld balverlies. De voorhoede lukt het niet meer om reële kansen te krijgen en af te maken.

Er hangt iets in de lucht…..

De laatste 15 minuten aangevuld met blessuretijd is een vervelend kwartier voor de C1. Als niks meer lukt is het dweilen met de kraan open: DOVO kan uitlopen tot 6-2, met in de hoofdrol de eerder genoemde nummer 9!

Een uitslag om snel te vergeten, maar aan de andere kant een wedstrijd “geschikt” om te leren van de gemaakte fouten. We krijgen nog één kans in deze competitie om tegen DOVO een goed resultaat te behalen, dan zijn we vast en zeker verder gegroeid in ons spel en mentaal sterker geworden. En dit komt natuurlijk ook van pas in de komende wedstrijden. De C1 is en blijft zeer zeker een team waarmee rekening moet worden gehouden…….

Kom op Blauwe!!!

Nadia Auteri-Berton

Opstelling en scoreverloop:

Saverio, Joran, Maurice, Koen, Justin, Joris, Robin, Fikri, Brent, Joop en Luca.
Wissels: Youri voor Maurice, Sander voor Robin, Jesper voor Joris.

DOVO: 1-0
DOVO: 2-0