Drie punten = 3 plaatsen opschuiven voor de C1!

31 maart 2015

G.V.V.V. tegen IJsselmeervogels is altijd een mooi affiche. De uitwedstrijd, in een destijds zeer zonnig Sportpark ‘de Westmaat’, was een zwaar bevochten partij die met 0-1 werd gewonnen. Helaas konden wij het zonnetje niet laten schijnen en was het winderig en grijs, maar ook nu zouden we voor de winst gaan, ook omdat de 3 punten een sprong vooruit in de stand zou kunnen betekenen…

Er waren weinig wisselspelers beschikbaar, want Wahil en Joop waren geschorst, Brent was afwezig en Jesper geblesseerd. In de eerste minuten van de wedstrijd, zag het er al goed uit. We konden goed druk zetten en de bal ging vaak in de richting van het doel van de “Vogels”. Slechts 5 minuten in de wedstrijd, waren het echter onze tegenstanders die op voorsprong kwamen: de bal werd niet goed weggewerkt door onze verdediging, Mike moest ook wegslaan en –stompen, maar de bal kwam voor de voeten terecht van de aanvaller van IJsselmeervogels en die liet zich deze scoringskans niet ontglippen, 0-1.

Werk aan de winkel dus voor de C1, die met een aantal kansen dicht bij de gelijkmaker kwam. Luca trapte een bal vanuit kansrijke positie over en bij een corner kwam de bal net niet bij een hoofd van onze voorhoede terecht. De druk nam toe en er werd een vrije trap gegeven door de goed fluitende scheidsrechter net buiten de 16-meter. Koen mocht hem nemen en de bal schampte in 2e instantie de bovenkant van de lat.

We waren alweer op weg naar de laatste 10 minuten van de eerste helft toen de gelijkmaker viel: was het een voorzet of was het een doelbewust schot op doel van Luca? Het was in ieder een doelpunt die vanaf links werd geschoten en in de rechter binnenkant van het net belandde, terwijl de keeper verbaasd de bal nakeek: 1-1!

Er werd door IJsselmeervogels dubbel gedekt

Vlak voor rust probeerde IJsselmeervogels nog extra aan te zetten, wat resulteerde in een bal op de schouder van onze verdediging. Er werd geappelleerd voor hands, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Sander zette nog de bal voor aan Justin, maar helaas kwam daar geen voorsprong uit voort. De stand bleef ongewijzigd bij het opzoeken van de kleedkamers.

Toen beide elftallen weer het veld opkwamen, begon het licht te regenen, maar dat was geen belemmering. Het geloof was er, om deze wedstrijd te winnen, gezien het spelbeeld op het veld. Onze C1 was tot dan toe zeker de betere ploeg en de bal werd goed rond getikt, wat regelmatig resulteerde in mooie aanvallen. Nu nog omzetten in doelpunten…..

Koen nam een vrije trap van buiten de 16-meter, die met een stuit en zonder te zijn aangeraakt door iemand, in het net verdween: 2-1!

Veel acties speelden zich op het middenveld af.

Ook de Vogels hadden weinig wissels op de bank. Toen bleek dat hun nummer 11 na een blessure niet meer verder kon, moesten ze met 10 man verder. Vlak daarna viel de 3-1, toen Fikri een steekpass bij Luca afleverde, die de bal via de uitlopende keeper in het net schoot. Appeltje, eitje…..of toch niet? Onze tegenstander wist binnen de minuut, hun 2e doelpunt te scoren uit een corner en bleef zo de aansluiting houden. Het feit dat ze gescoord hadden, hoewel ze met 10 spelers in het veld stonden, gaf hun extra wilskracht en ze zetten alles op alles om tot een gelijkspel te komen. Onze jongens gingen slordiger spelen, maar hielden uiteindelijk stand, zodat er eindelijk weer eens 3 punten konden worden bijgeschreven.

Voor de stand betekent dit, dat we van plaats 10 naar plaats 7 zijn geklommen, dus een mooie plek in de middenmoot. De volgende wedstrijd wordt gespeeld bij Buitenboys in Almere, zij hebben 4 punten voorsprong op ons. Kom op Blauwen!!!

Nadia Auteri

Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd.