Dubbele winst voor G.V.V.V. ME1

19 oktober 2014
Vrijdag    17-10-14 G.V.V.V. ME1        - G.V.V.V. E5                  6-0  (oefenwedstrijd)
Zaterdag 18-10-14 Delta Sports ME1 - G.V.V.V. ME1            0-14 (bekerwedstrijd)

Vrijdagavond 17 oktober stond een oefenwedstrijd op het programma tegen een jongensteam van G.V.V.V. Dit betrof de E5.

Voor ons zou dit hoogstwaarschijnlijk de eerste echte krachtmeting van het seizoen gaan worden. Het is logisch dat je tegen een jongensteam uit een "ander vaatje moet gaan tappen".
De 2e jaars E5 zijn fysiek gewoon sterker. Als wij goed uit de verf willen komen, zullen we het moeten hebben van ons snelle en tactisch sterke spel. Deze oefenwedstrijd was als leerstof bedoeld voor een groep trainers/coaches van de jeugd die in opleiding zijn. Hieronder onze eigen Ivo Prins.
Voor de meiden was duidelijk dat ze vol aan de bak moesten. Dit was vanaf seconde 1 zichtbaar. Ze gingen als ontembare leeuwinnen tekeer. De leeuwen van het Nederlands Elftal zouden hier een voorbeeld aan kunnen nemen.

Een heerlijke, zeer goede wedstrijd was het resultaat. Met een 1-0 voorsprong zijn we gaan rusten. In de rust nog even de puntjes op de i gezet en na de 6-0 vond de scheidsrechter het wel welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd.
De keeper van de E5 verrichte nog een paar fantastische reddingen waardoor de uitslag niet in de dubbele cijfers ging lopen.
De meiden mogen echt trots zijn op zichzelf. Hun inzet en kwaliteit, die deze avond bij eenieder zichtbaar was zorgde voor de aanhang van de ME1 een voldaan en goed weekendgevoel.
De fysieke inspanning van deze wedstrijd zou wel eens ten kosten kunnen gaan van de bekerwedstrijd de volgende ochtend.
Analyses lieten echter zien dat de bekerwedstrijd tegen Delta Sports een makkelijk neembare hindernis zou moeten zijn.

Doelpuntenmakers deze avond:
Robin Gerritsen     3x
Femke Wiedeman 3x

Zaterdag 18 oktober om 08.15 uur stond het vertrek op het programma vanaf KFC. Gelukkig was Fleur er ook ;) Als iemand weet waar KFC is dan is zij dat wel. Vorige week miste we haar daar en dachten dat ze binnen al wat aan het bestellen was. KFC bleek echter dicht te zijn en Fleur stond netjes bij G.V.V.V. te wachten.

Aangekomen op het mooie complex van Delta Sports '95 in Houten bleek dat we in het mooie najaarszonnetje op "echt" gras moesten spelen.
Een beetje nat is wel lekker dan rolt de bal lekker door. Waarschijnlijk heeft Delta Sports ons snelle "tikkie/takkie" spel willen beinvloeden door het gras wat langer te laten waardoor de balsnelheid er eruit werd gehaald.
De meiden hadden het goede spel van de avond ervoor nog in de benen zitten. Binnen een mum van tijd stonden we ruim voor en werd de teller bij 0-14 stilgezet.
Ook vandaag  weer bij vlagen zeer goed voetbal gezien van de G.V.V.V. meiden.
Door deze overwinning is een gelijkspel in de volgende poulewedstrijd voldoende om door te gaan naar de knock-out fase in de beker.
Komende week even geen trainingen en gaan we volgende week zaterdag op Panhuis weer aftrappenvoor de competitie tegen Saestum ME1. Zowel het kampioenschap als de 100 goal komen steeds dichter bij. :)
Iedereen een hele fijne herfstvakantie gewenst en tot volgende week.

Doelpuntenmakers vandaag:

Femke Wiedeman             6x